Leuke recepten voor een high tea of brunch

Gisteren hield ik voor mijn (schoon)ouders mijn verjaardag. Aangezien ik mijn birthday niet echt vierde, besloot ik wel allerlei lekkere dingetjes te maken en een high tea te organiseren. Ik heb vooral recepten Via internet zocht ik lekkere recepten op, ik maakte wat standaard dingetjes die iedereen lekker vindt en zo stond gisterenmiddag onze tafel vol met home made producten. Het leek me leuk, om naast al die bookish artikelen, deze recepten te delen. Bon appetit!

Noot: zoals je vast wel kunt zien ben ik absoluut geen foodblogger, ha! De belichting was ruk en het liefst wilden we allemaal aanvallen, dus erg weinig tijd om mooie foto’s te maken. Het was wel lekker, haha! 

Zoals ik hierboven al schreef, vierde ik mijn verjaardag iets anders dan anders. Eigenlijk was ik van plan om mijn verjaardag helemaal niet te vieren, maar mijn (schoon)ouders vinden het altijd wel gezellig om langs te komen, dus besloot ik er een soort high tea van te maken. Ik maakte niet de standaard dingetjes die je bij een high tea krijgt (sandwiches, scones etc.), maar ging aan de slag met gerechten die de familie lekker vindt én die niet zo heel erg moeilijk waren om te maken.

Mijn vriend en ik zijn dol op Turks brood én op club sandwich. Hoe het kan, geen idee, maar wij hadden deze twee nog nooit gecombineerd. Ik besloot onze favorieten samen op tafel te zetten en maakte een club sandwich op een zelf afgebakken Turks brood.

Wat heb je nodig (1 heel brood): 1 Turks brood (afbak of kant en klaar), twee stukjes kip (in dunne plakjes gesneden en vooraf gebakken in een koekenpan), ca. 8 plakjes bacon, 3 grote plakken kaas, handje vol ijsbergsla, twee tomaten en een halve komkommer (in hele dunne plakjes). Maak het af met je favoriete saus. Ik doe er altijd standaard honingmosterdsaus op, maar het kan ook prima met bijvoorbeeld Heksenkaas, truffelmayonaise of een andere saus! 

Boven op de etagere liggen wat kleine wrapjes. Mijn schoonmoeder heeft bij elke verjaardag altijd miniwrapjes met kipfilet en kruidenroomkaas. Deze hebben wij ook gemaakt, maar we maakten ook nog twee varianten met carpaccio en kruidenroomkaas/komkommer. Superlekker en ontzettend simpel om te maken!

Wat heb je nodig (voor 2 carpacciowraps): 2 wraps (van te voren even volgens de verpakking hebben opgewarmd in bijvoorbeeld de magnetron), 1 pakje carpaccio (van de Lidl bijvoorbeeld) en dressing naar eigen smaak (ik ben verslaafd aan truffelmayonaise, dus deze ging ook zeker op mijn wrapjes. Fan van andere dressing, alles kan!) 
Wat heb je nodig (voor 2 kruidenroomkaas/komkommer): wederom 2 wraps, 1/2 pakje kruidenroomkaas en een halve komkommer. Het is van belang dat je de komkommerplakjes heel erg dun snijdt (bijvoorbeeld met een kaasschaaf), anders is het lastig om ze op te rollen. Wil je de wrapjes met kipfilet en kruidenroomkaas? Vervang dan de komkommer door 5 plakjes kipfilet. Rol de wraps strak op en verpak ze in aluminiumfolie. Bewaar ze totdat je ze gaat opdienen in de koelkast en snij ze dan pas. 

I love hamburgers, wist je dat al? 😉 Ik kon mijn verjaardag natuurlijk niet voorbij gaan zonder hamburgertjes te serveren. Rond de feestdagen liggen de supermarkten altijd vol met gourmetproducten, waaronder minihamburgers en minihamburgerbroodjes. Wij hebben zelf de hamburgertjes gevormd, maar je kunt ook kant-en klare hamburgertjes halen. Met wat vrolijke prikketjes staat er een echt feestje op tafel!

Wat heb je nodig (voor 8 hamburgertjes): 8 mini hamburgerbroodjes, 8 minihamburgers (of ca. 3 grote), handje sla, 2 tomaatjes, 2 uitjes, saus naar smaak. 

Mijn verjaardag valt altijd rondom Sinterklaas dus pepernoten mochten niet ontbreken. Naast de schaal met chocoladepepernoten, kruidnootjes én karamelzeezoutpepernoten (leuk voor galgje) maakte ik ook een speculaas witte chocolade ganache taart, na een recept die ik op Pinterest had gevonden. De taart was erg lekker, maar ook erg machtig! Wel ontzettend simpel om te maken. Het recept lees je hier.

Vins broertje en zijn moeder zijn dol op de aardbeienkwarktaart van Dr. Oetker. Aangezien ik al een taart op tafel had staan (zie hierboven), wilde ik ze net iets anders op tafel zetten. Mijn vriend kwam met het leuke idee om de kwarktaart in glaasjes te stoppen. Om ze nog net iets leuker op te maken, bedekten we de helft van de potjes met wat aardbeiendessertsaus. Als versiering braken we wat jodenkoeken in stukjes. Ze vielen erg in de smaak kan ik zeggen! Ook zeker leuk als toetje!

Wat heb je nodig (voor 12 glaasjes): 12 glaasjes (goh), kwarktaartmix van Dr. Oetker, 500 gram kwark, 250 ml slagroom, 400 ml water. Eventueel ter versiering dessertsaus, koekjes en/of vers fruit. 

Tijdens de paasbrunch die ik dit jaar organiseerde bij mijn thuis (met dezelfde mensen, haha) hadden we deze puddingbroodjes gemaakt. Vooral mijn schoonvader heeft een voorliefde voor puddingbroodjes, dus deze mocht natuurlijk niet ontbreken.

Wat heb je nodig (voor 8 – 10 broodjes): 1 zakje banketbakkersroom van Dr. Oetker, 8 a 10 mini broodjes, 500 ml melk en poedersuiker. Afhankelijk van hoeveel room je tussen de broodjes wil stoppen kun je er 8 a 10 broodjes mee vullen. Maak de broodjes, vlak voordat je ze gaat serveren af met een lading poedersuiker. 

Extra tips: Kleed je tafel leuk aan met gezellige placemats, een mooi kleed of grappige bordjes. Om de afwas zo minimaal te houden (want: geen vaatwasser) kocht ik vrolijke bordjes (deze komen bij de Big Bazar weg) met bijpassende servetjes. Je kunt de tafel nog wat meer opvullen met bijvoorbeeld soesjes (ik zette de heerlijke bananeneclairs neer) of chocolaatjes. Nom nom!

Een high tea is natuurlijk niet compleet zonder lekkere thee. Je kunt natuurlijk theezakjes van bijvoorbeeld Pickwick op tafel zetten, maar het is nog gezelliger als je wat leuke potjes losse thee neerzet. Ik ben helemaal fan van de thee van Evelief, een schattig winkeltje hier in Deventer waarbij je ook online kunt bestellen! Onze favorieten? Kir Royal, Love is in the air en Straatje van Vermeer. Mocht je een keer in Deventer zijn is het zeker een aanrader om hier eens naar binnen te gaan. Mocht je losse thee op tafel zetten, vergeet dan niet theezakjes bij te serveren!

Organiseer jij graag een high tea of brunch waarbij je alles zelf maakt? Hopelijk heb je wat aan mijn tips! Heb jij nog leuke recepten die echt niet bij een brunch of high tea mogen ontbreken? Deel ze hieronder in de reacties, bon appetit!

Liefs,
Marleen

You may also like

2 reacties

  1. Oh het is maar goed dat het bijna etenstijd is wanneer ik deze post lees! Ik krijg super honger van al dat lekkers!

    Hartstikke leuk dat je dit deelt! Ik zelf ben een immense bourgondier en hou echt van eten maken en eten 😉

    Het lekkerst vind ik hier denk ik de wrapjes! Ik maak ze zelf ook vaak met zalm en kruidenkaas! Bij carpaccio wrapjes blend ik ook altijd kappertjes! Heerlijk!

    Nu ga ik gauw een bordje eten opscheppen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.