Vervloekt – Marissa Meyer

Vorig jaar las ik met heel veel plezier Verguld van Marissa Meyer. Naast dat dit boek echt een plaatje is, was het verhaal ook heel erg tof. Ik keek dan ook halsreikend uit naar het vervolg in deze duologie. Het vervolg verscheen vorige maand en ik mocht een exemplaar ontvangen. Vandaag lees je mijn recensie! 

Het is een chaos in het kasteel van Adalheid. Serilda wordt steeds verder meegesleurd in het dodelijke spelletje van de Erlkönig, terwijl ze tegelijkertijd Gold probeert te helpen zijn herinneringen terug te krijgen. Al snel wordt duidelijk dat de Erlkönig Serilda gebruikt om zijn ware liefde Perchta terug te brengen uit Verlohren. Maar daar stopt het niet… Om de zeven goden te straffen die de Duisteren al die tijd gevangen hebben gehouden, zal de Erlkönig de levens van iedereen buiten de sluier op het spel zetten. De tijd begint te dringen voor Serilda en Gold. Kunnen ze de Erlkönig tegenhouden, hun zielen bevrijden en ontsnappen uit het kasteel voordat de Oneindige Maan hen voor altijd vervloekt?

Blossom Books heeft het opnieuw gedaan, want dit boek is net zo mooi als Verguld. Het is zo’n feestje om deze boeken naast elkaar in de boekenkast te hebben. Stiekem zou je alleen om die reden al dit boek (of de duologie) moeten aanschaffen. Maar goed, back to the story. Ik schreef in mijn recensie van het eerste deel al, het duurde even voordat ik echt in het verhaal zat. Dat was bij Vervloekt nog net iets erger. In het begin gebeurde er voor mijn gevoel niet al te veel en ik was ook een beetje blanco wat er in het vorige deel was gebeurd. Tot ongeveer de helft ging ik niet echt lekker, maar daarna schoot ik door het verhaal.

Deze duologie draait om een (losse) hervertelling van Repelsteeltje. En de hervertelling is echt enorm goed uitgewerkt door Marissa Meyer. Zij weet natuurlijk als geen ander om sprookjes een hele toffe twist te geven. Vooral richting het einde valt alles heel mooi op zijn plek en wordt het nog duidelijker dat dit echt een mooie twist aan het (best wel) duistere verhaal van Repelsteeltje is. Want dit verhaal is absoluut duister. Er zitten een paar gruwelijke elementen in, dus – in tegenstelling tot The Lunar Cronicles  – geen leestip voor hele jonge lezers.

Het verhaal gaat verder waar Verguld is geëindigd en het is natuurlijk een vervolg op een eerste deel, maar ergens is dit boek ook wel prima op zichzelf te lezen. Ik raad je natuurlijk wel aan om eerst Verguld te lezen, maar het is niet helemaal vereist. Vervloekt is namelijk op zichzelf ook een heel tof, stoer verhaal met een rauw randje. Voor mij was dit deel wel net iets minder dan het eerste deel, maar dat kwam vooral omdat ik wat moeizamer door het begin heen kwam. De tweede helft was daarentegen wel enorm tof én moeilijk weg te leggen.

Een prachtige editie naast het tweede deel en een mooi verhaal waarin alle elementen langzaam op zijn plek vallen. O, en ben ik de enige die meer over de Erlköning wil lezen? Ik vind hem stiekem eigenlijk wel leuk (maar misschien is dat mijn romance hart dat het altijd wel op heeft met een (wel heel erg) morally grey character).

Heb jij deze duologie al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Vervloekt ♥ Auteur: Marissa Meyer ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 592 ♥ ISBN: 9789463493970 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Blossom Books!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.