Nu we hier toch zijn – Chantal van Gastel

Begin april ging ik met mijn lieve mama naar Amsterdam voor de boekpresentatie van Nu we hier toch zijn, het nieuwe boek van Chantal van Gastel. Naast dat dit een hele gezellige middag was, kregen we ook allebei het boek mee naar huis. Ik was een lucky bird, want ik mocht – met het oog op onze reis – ook een e-book ontvangen. Ik heb dit boek vorige week gelezen en vandaag lees je mijn recensie!

Al tien jaar lang neemt Audrey elke dag dezelfde route naar haar werk. Zodra ze de rotonde naar het parkeerterrein nadert, verandert ze in Audrey van HR. Die Audrey is gemotiveerd en betrouwbaar, drinkt groene thee en maakt iedere dag to-dolijstjes. Maar eigenlijk staat ze op instorten.

Elke ochtend wordt het moeilijker om uit bed te komen; ze gebruikt de snoozefunctie steeds vaker. En telkens als ze de rotonde ziet verschijnen, stelt ze zich voor hoe het zou zijn om gewoon door te rijden en een ander leven te beginnen. Groots en meeslepend, zoals in haar lievelingsfilms. Maar in plaats daarvan doet ze wat er van haar verwacht wordt. En niemand die het doorziet.

Tot die maandagochtend dat ze Lynx ontmoet. Hij is de gevel aan het schilderen en weet vanaf de steiger steeds haar aandacht te trekken. Zijn‘leven in het nu’-mentaliteit wakkert iets in haar aan. Voor één keer besluit Audrey te doen wat ze altijd al wilde. Ze belandt in Parijs. Alleen en zonder plan. Maar misschien is dat precies wat ze nodig heeft…

Oké, tijd voor een confession. Ik heb de vorige boeken van Chantal van Gastel met plezier gelezen, maar haar boeken zijn geen absolute favorieten. Ik keek daarom zeker uit naar Nu we hier toch zijn (want: Parijs is altijd een goed idee), maar mijn verwachtingen waren niet heel erg hoog. Ik verwachtte ‘gewoon’ een fijn verhaal, dat zich toevallig in een hele fijne stad afspeelt. But girl, I was wrong! En ik vind het absoluut niet erg om mijn ongelijk te bekennen, want dit boek was fantastisch!

Oké, niet vanaf de allereerste pagina. De eerste 150 pagina’s vond ik oké. Die waren leuk en vermakelijk, maar niet wauw. Wel zit de spanning er goed in en ben je toch nieuwsgierig wat er allemaal gaat gebeuren. Ik vond de hele love triangle niet fantastisch, maar alles is wel heel erg goed uitgewerkt. Ook zit er veel humor in, waardoor ik – ondanks de oké eerste pagina’s – toch wel graag verder wilde lezen.

Maar toen… dan gebeurt er op een gegeven moment iets, wat ik allereerst niet had zien aankomen én wat een prachtige diepte en gelaagdheid aan het verhaal heeft gegeven. Ik ga je niet vertellen wat het is (lees het lekker zelf), maar wauw. Met dit boek is Chantal van Gastel absoluut een paar plekjes gestegen in mijn lijstje met Nederlandse auteurs. De sfeer is fantastisch, de opbouwende relatie tussen Audrey en Lynx, de locatie (HALLO, PARIJS?!), alles klopte! De tweede helft van dit boek heeft echt mijn hart gestolen en ik ben ervan overtuigd dat jouw hart ook niet veilig is. Ik heb zelfs een paar tranen in het vliegtuig moeten wegslikken. Kun je nagaan.

Dus, ik ben heel erg blij dat ik heel erg ongelijk had wat betreft dit boek. Wat mij betreft met afstand Chantal’s beste boek. En mag ik nog even zeggen wat een plaatje die cover is? Parijs stond al heel hoog op mijn lijstje om te bezoeken, maar nu al helemaal!

Heb jij al eens een boek van Chantal van Gastel gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Nu we hier toch zijn ♥ Auteur: Chantal van Gastel ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 448 ♥ ISBN: 9789022597873 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb een exemplaar ontvangen in ruil voor een recensie, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.