De onverklaarbare logica van mijn leven – Benjamin Alire Sáenz

Hé, nog een recensie die al wat ouder is! De laatste recensie van het jaar is een prachtige YA die ik een tijdje geleden las, maar waarvan de recensie nog niet online is verschenen. Ik ben op dit moment lekker into Kobo Plus, en de meeste van die boeken recenseer ik niet, dus fijn als ik wat recensies achter de hand heb! De recensie van vandaag is van De onverklaarbare logica van mijn leven, die tot mijn schaamte best lang ongelezen in de kast heeft gestaan.Een tijdje geleden las ik Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum en ik vond het zo jammer dat het zo lang had geduurd voordat ik dat boek las. Daarom besloot ik al vrij snel ook zijn andere boek te lezen! 

Het is de eerste dag van Sals laatste jaar op de middelbare school en alles staat op het punt te veranderen.
Salvador dacht dat hij wist waar hij hoorde in de wereld. Maar als hij geconfronteerd wordt met zijn veranderende gedrag, begint hij meer en meer na te denken over zijn verleden, heden en toekomst.
Sal is als Amerikaans adoptiekind opgegroeid bij een Mexicaanse homoseksuele vader. Is hij dan Amerikaans-Mexicaans, of Mexicaans-Amerikaans? En welk gedrag heeft hij van zijn liefdevolle vader geleerd, en welke karaktereigenschappen komen van zijn biologische ouders? Of is Sal gewoon zichzelf?
Samen met zijn vrienden en zijn vader zoekt hij uit wie hij is en waar hij hoort, maar ontdekt hij vooral hoe belangrijk het is om te kunnen zijn wie je écht bent.

Wederom is dit echt een Blossom Books-boek. De schrijfstijl die ik al mocht ontdekken in Ari & Dante is ook volop aanwezig in De onverklaarbare logica. De schrijfstijl is bijna een wereld op zich. Ik ben nog geen enkele andere auteur die zo mooi, zo puur kan schrijven. Je wilt dit boek lezen omdat je Salvador beter wilt leren kennen, maar ook omdat je steeds nieuwe zinnen wilt lezen en leren kennen. Zoals Salvador in het boek zegt dat hij woorden leert kennen, zo leer je ook langzaam maar zeker de prachtige schrijfstijl van Benjamin Alire Sáenz kennen. En geloof me, die wil je echt, echt kennen!

Ik was zo nieuwsgierig op mijn dertiende. Maar ik begreep bijna niets. Ik zoog woorden in me op en onthield ze, maar volgens mij begreep ik niets.

Wat ik ook heel erg mooi vind is dat de auteur echt met je emoties weet te spelen. Het verhaal is puur en lief en treurig en hoopvol. Met donkere momenten die prachtige worden afgewisseld met hoop maakt dit een boek dat je niet leest voor de gebeurtenissen, maar echt voor de emoties die om de hoek komen kijken. Maar tegelijk leer je in de moeilijke periodes in het leven ook de personage van binnenuit kennen. Het verhaal blijft klein, maar de verandering zijn heel erg groot.

We gooiden de hele middag over. Soms zeiden we iets. Meestal niet. En de hele werld was weer kalm. Alle tranen waren verdwenen. In elk geval voor nu. De tranen zouden terugkeren, maar nu hadden we een beetje kalmte die ons zou helpen die tranen te overleven.

Aan de ene kant gebeurt er niet zoveel, maar tegelijkertijd weer de auteur er wel een paar hele grote onverwachtige momenten in te gooien. Die grote gebeurtenissen worden ondersteund door de pure liefde die de personages voor elkaar hebben. Ik ben in ieder geval op zoek gegaan naar zo’n grote Mexicaanse familie waar ik in opgenomen kan worden, haha!

Ik ben heel blij dat ik niet lang heb gewacht met het lezen van het tweede boek van Benjamin Alire Sáenz. Net als Ari & Dante is dit echt een prachtig verhaal dat je echt moet lezen! Meer kan ik er niet over zeggen, lees dit boek!

Heb jij al een boek van Benjamin Alire Sáenz gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De onverklaarbare logica van mijn leven ♥ Auteur: Benjamin Alire Sáenz ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 404 ♥ ISBN: ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ik heb een aantal maanden terug Aristoteles & Dante gelezen en vond de schrijfstijl zo mooi! Ik ben dus ook al een tijdje benieuwd naar dit boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.