Verknocht – Lisette Jonkman

Yes, het is eindelijk zover! Verknocht, het derde deel in de Verkikkerd serie van Lisette Jonkman is verschenen! We mogen weer meelezen met de avonturen van Lucy en de nerds en ik kon echt niet wachten om te beginnen. Ik kan je in ieder geval al één ding verklappen: ik ben niet teleurgesteld! Vandaag lees je mijn recensie!

Lucy en haar vrienden zijn terug – en Lucy staat op een kruispunt in haar leven…

Wat als je de kans krijgt om in Toscane mee te werken aan een film? Lucy weet het wel. Zo is ze plots de persoonlijke visagist van Aris Brandt, de beroemdste (en begeerlijkste) acteur van Nederland. Niet dat Lucy hem leuk vindt trouwens; hij is gewoon goed voor haar netwerk. En ze heeft Olivier, toch? Maar in hun relatie lijkt iets niet goed te zitten. Is Olivier jaloers, of verbeeldt ze zich dat?
Ondertussen heeft Lucy het erg druk als ceremoniemeester voor de bruiloft van de twee vrienden en maakt ze zich zorgen om haar beste vriendin. Zo zit ze bijna over het hoofd wat écht belangrijk is…

Wat ik heel erg knap vind aan de boeken van Lisette Jonkman en wat ook steeds beter wordt is het levensechte eraan. De personages, de gebeurtenissen, de dialogen, alles voelt zo levensecht en realistisch aan. Misschien komt dat ook wel doordat ik heel veel dingen herkende (zoals Twekkelerveld en Drienerlo (geen idee waarom ze dat Kennispark hebben genoemd)), maar alles lijkt zo van het papier te komen. Ik heb tijdens het lezen echt geen enkel moment gehad dat iets niet realistisch of geloofwaardig overkwam en dat maakt het lezen echt een hele beleving.

Luister eens, beste kerel. Ik snap dat je je graag op enig punt in je leven binnen een vrouwenlichaam zou bevinden, maar de enige manier om dat te bewerkstelligen is helaas door je op te geven als orgaandonor. Sorry, vriend. Je hoofd lijkt gewoon teveel op een zeeanemoon om aantrekkelijk te zijn voor copulatie met homo sapiens. Dan kun je mij aanvallen, maar dat verandert daar geen reet aan.

Voor mij was dit echt Lisettes beste boek so farVerknocht voelde als een perfect vervolg op Verkikkerd en Verslingerd en maakt je tegelijkertijd ook heel erg nieuwsgierig naar een deel 4. Ik ben echt wanhopig toe aan een vervolg haha! Wat ook heel erg leuk is dat in dit boek de verhaallijnen uit de Onbreekbaar-serie over Abby en Ferdi heel erg mooi samenlopen. Als je deze serie hebt gelezen heb je continue ‘O ja’-momentjes en het voelt tegelijk ook heel erg als thuiskomen.

Ik weet niet hoe ze het doet, maar Lisette weet humor, heftige onderwerpen en heel veel liefde op een mooie manier af te wisselen. Hoewel de meeste personages – net als in de vorige delen – nog studeren zijn ze toch al iets verder in hun leven en hebben ze ook te dealen met andere problemen. Die momenten en die emoties staan zo ijzersterk op papier, heel erg knap!

Zal ik maar gewoon stoppen met deze halve liefdesbrief? Het zal je niet verrassen dat dit boek een dikke, vette must read is. Eentje waar je echt nu nog voor naar de winkel moet rennen. En, Lisette, wanneer mogen we alsjeblieft deel 4 verwachten? ♥

Ben jij al bekend met de boeken van Lisette Jonkman?

Liefs,
Marleen

Titel: Verknocht ♥ Auteur: Lisette Jonkman ♥ Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Aantal pagina’s: 445 ♥ ISBN: 9789024582723 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel LS! 

Hier lees je mijn recensies van de andere boeken in deze serie:
Verkikkerd (Verkikkerd #1)
Verslingerd (Verkikkerd #2) 
Buren met benefits (Onbreekbaar #1)
Onbegrensde liefde (Onbreekbaar #2)
Op gevoel (Onbreekbaar #3)

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.