Een onverwachte kerst – Natalie Cox

Ik ben dol op de periode voor kerst. Ik hou ervan om helemaal in de sferen te komen met leuke kerstmuziek, een gezellig versierd huis en natuurlijk een goed kerstboek. Een tijdje geleden las ik al Een dag in december, een boek dat het ultieme december boek bleek te zijn (lees dat boek, guys). Bij Boekerij verscheen dit jaar ook een echte kerstroman en ik besloot mezelf te trakteren. Benieuwd of dit boek ook een heerlijk kerstboek is? Lees snel verder! 

Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.
Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

Ik had verwacht, en vooral gehoopt dat Een onverwachte kerst een heerlijk, hartverwarmend verhaal zou zijn vol schattige hondjes, lieve momenten en een enorme kerstsfeer. Maar dat viel eigenlijk wel heel erg tegen. Het verhaal is niet zo positief als je zou verwachten van een kerstverhaal. Ja, het is een feelgood, maar wel met een groot zeurgehalte, helaas. Het verhaal heeft een prima verhouding tussen positiviteit en negativiteit, maar niet voor een kerstroman. Jammer, want juist die heerlijke vrolijkheid had dit boek een echte klassieker kunnen maken.

In het begin moest ik er echt inkomen. Dit kwam onder andere door de tegenzin van Charlie en door de honden. Zelf ben ik compleet geen hondenmens, dus ik moest – eigenlijk net als Charlie – wel echt wennen aan een huis vol viervoeters. Maar juist de tegenzin van Charlie zorgde ervoor dat ik de eerste 50 pagina’s bijna met tegenzin las. Daarna begin je de dieren en Charlie echt te waarderen en kun je pas echt gaan genieten.

Het grote pluspunt van het boek is de humor. Charlie is absoluut niet de handigste en maakt in het hondenhotel behoorlijk wat grappige dingen mee. Vanuit haar perspectief beleef je leuke avonturen in the middle of nowhere en tegelijkertijd leef je je ontzettend goed in haar in. Langzaam maar zeker valt Charlie voor alle dieren rondom het hotel en langzaam val je met haar mee. Dat heeft de auteur erg goed gedaan en zorgde ervoor dat het boek uiteindelijk 3,5 ster heeft gekregen.

Een onverwachte kerst is niet het ultieme decemberboek voor mij, maar wel eentje die ik met plezier heb gelezen. Ik denk dat als je een echte hondenfan bent dit boek meer zult waarderen. Alsnog wel een aanrader als je deze maand echt op zoek bent naar fijne, winterse romans.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Een onverwachte kerst ♥ Auteur: Natalie Cox ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789022585726 ♥ Waardering: ***

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.