De ultieme verhuistips *ahum*

Allereerst, neem dit artikel met een enorme korrel zout. Ja, het kunnen absoluut handige tips zijn als je binnenkort gaat verhuizen, maar ik zie mezelf absoluut niet als pro als het gaat om verhuizen en zelf had ik grotendeels geen idee wat ik nou eigenlijk aan het doen was. Maar goed, neemt niet weg dat wij afgelopen september een echte klassieke verhuizing hebben meegemaakt en tijdens dit avontuur stuitte ik op een aantal dingen die wellicht ook handig kunnen zijn voor jou. Nou, komt ‘ie! 

Vraag een Gamma verhuispas aan
Man, verhuizen is duur. Zelfs als je een (bijna) instapklare woning hebt, betaal je je alsnog scheel aan allerlei kleine dingetjes. Denk bijvoorbeeld aan wat schroefjes hier, een potje verf daar, je kent dat wel. De bonnetjes van de bouwmarkten kunnen al gauw oplopen en elke euro die je kunt besparen is leuk meegenomen (kun je toch weer die toffe lamp van kopen). Gamma beaamt dat alleen maar en heeft daarom de Gamma Verhuispas in het leven geroepen. Met deze pas krijg je voor de duur van drie maanden 10% op alles wat je er koopt (wel met een aantal uitzonderingen, maar alsnog). Ik weet niet precies hoeveel we door deze pas hebben bespaard (te confronterend denk ik), maar handig is ‘ie absoluut! Je kunt deze pas heel gemakkelijk aanvragen in een vestiging als je een huur- of koopovereenkomst kunt tonen.

Bewaar je belangrijke papieren bij elkaar
Bij een verhuizing en vooral als je een eigen huis hebt gekocht kom je bijna om in het papierwerk. Denk aan contracten, verzekeringspapieren, inkomensverklaringen voor de hypotheekverstrekker, rekeningen en afhaalpapiertjes van meubels: voor je het weet heb je een halve boom aan papier in bezit. Tijdens een verhuizing kan het niet anders dan dat je af en toe iets kwijt bent, maar belangrijke papieren wil je absoluut niet hoeven te zoeken. Hou alles lekker bij elkaar in een map (bij de Action hebben ze fijne voor heul weinig geld) en zo ben je nooit iets kwijt. Eh en een extra tip van een ervaringsdeskundige: stop alles gelijk weer terug als je het hebt gebruikt, anders ben je nog steeds aan het zoeken.

Stop usb-sticks, opladers en andere snoertjes in een laptoptas
Oké, mocht je nooit een laptoptas gebruiken kun je deze tip beter overslaan, maar dit is voor mij wel de ultieme tip geweest. Sowieso ben ik – ook zonder verhuizing – mijn usb-sticks altijd kwijt, maar tijdens de verhuizing kon ik ze zo pakken. Ook snoertjes van bijvoorbeeld mijn ereader en andere apparaten lagen altijd binnen handbereik.

Tweede handtas met dingen je snel nodig hebt
Deze tip is vooral handig als je al veel hebt ingepakt, maar nog wel een aantal dingen nodig hebt. Tijdens de verhuizing en verbouwing zelf had ik het grootste 
gedeelte van onze spullen al ingepakt, maar ging het normale leven ook nog gewoon door. Ik had daarom een tweede handtas klaar staan met allerlei belangrijke dingen, zoals paspoorten, sleutels, opladers, portemonnees, etc. Op een gegeven moment hoefde mijn vriend niet eens meer te vragen waar iets lag, want het antwoord was steevast die tas. Overigens sleepte ik deze tas niet overal mee naar toe, maar stond ‘ie op een vaste plek in ons oude huis.

Begin niet te vroeg met inpakken
Een vervolgtip op die van hiervoor, pak niet te vroeg met inpakken. Persoonlijk keek er ik er ontzettend naar uit om alles in te pakken, spullen uit te zoeken en weg te doen. Het liefst wilde ik hier in juli al mee beginnen! Maar tegelijkertijd was ik bang dat ik dingen in zou pakken die we nog nodig zouden hebben. Uiteindelijk resulteerde dat in dat ik spullen had ingepakt die we wel nodig zouden hebben en stonden er nog maanden dingen overal en nergens die ik ondertussen nog steeds niet heb gebruikt. Begin dus niet te vroeg met inpakken. Uiteraard kun je wel alvast beginnen met uitzoeken (is ook erg leuk, kan ik je zeggen), maar ik zou nog niet alles in dozen stoppen.
Extra tip: Zet op elke doos precies wat er in zit. Mocht je onverhoopt toch iets niet kunnen vinden hoef je niet 33 dozen te openen voordat je het hebt gevonden. 

Zo, dat zijn mijn ultieme tips *ahum, kuch* voor een fijne verhuizing. Heb jij nog tips om een verhuizing goed te doorlopen? Laat ze achter in de reacties hieronder, vind ik leuk!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.