Meisje A – Abigail Dean

In de najaarscatalogus van HarperCollins werd mijn aandacht gelijk getrokken naar Meisje A. Je snapt dat ik heel gelukkig was toen ik een vooruitleesexemplaar mocht ontvangen. Door de lockdown werd de publicatiedatum verplaatst van 19 januari naar eind februari, maar het boek is nu eindelijk verkrijgbaar! Mijn recensie lees je vandaag!

Lex Gracie wil niet aan haar familie denken. Ze wil niet herinnerd worden aan haar ouderlijk huis of aan haar bijnaam: Meisje A, het kind dat ontsnapte. Wanneer haar moeder in de gevangenis overlijdt en het familiehuis nalaat aan haar kinderen, kan Lex het verleden niet langer negeren. Samen met haar zusje Evie besluit ze de horrorwoning uit hun jeugd om te toveren tot een goede plek. Maar eerst moet ze in het reine komen met haar zes broers en zussen – en de jeugd die ze deelden.

Ik schreef hierboven al, mijn aandacht was gelijk getrokken. Meisje A is geen thriller, maar een roman. De flaptekst maakte mij enorm nieuwsgierig en het duurde dan ook niet lang voordat ik in het boek begon. Maar ik kwam er echt niet doorheen. Het boek bestaat uit 7 hoofdstukken, elk over een kind en ik heb uiteindelijk elke dag een hoofdstuk gelezen om het behapbaar te laten zijn. De schrijfstijl is enorm onduidelijk en chaotisch en ik vond het echt niet leesbaar. Heel erg jammer.

Het idee en het verhaal op zich is erg heftig en indrukwekkend. De dingen die Lex – meisje A – en haar broertjes en zusjes hebben meegemaakt zijn gruwelijk en zijn goed op papier gezet. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Lex en zij blikt steeds terug naar het verleden. Dat idee is tof, maar er wordt geen enkel moment geïntroduceerd dat ze terugblikt. Dat zorgde bij mij voor veel onduidelijkheid dat ik echt met veel tegenzin heb gelezen.

Andere mensen die ik tijdens het lezen sprak gaven aan dat het richting het einde beter werd. Helaas ben ik het daar niet echt mee eens. Ik zag verschillende dingen in het einde echt van ver aankomen en het voelde allemaal een beetje als een anti-climax. Ik was dus best opgelucht dat het boek uit was en ben best teleurgesteld. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, maar dit boek was het echt niet voor mij.

Ik ben een beetje teleurgesteld. Dit was absoluut niet mijn boek. Maar veel andere lezers zijn wel enthousiast, dus geef dit boek absoluut een kans als het je tof lijkt. Het verhaal is gruwelijk en goed bedacht, maar de uitvoering – en vooral de schrijfstijl – waren echt niet mijn ding. Jammer!

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Meisje A ♥ Auteur: Abigail Dean ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 348 ♥ ISBN: 9789402706390 ♥ Waardering: **,5
Ik heb een vooruitleesexemplaar ontvangen van HC, dankjewel!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.