Dit was 2019 (en het was mooi)!

Nou, dat was het dan! 2019 is nu echt bijna voorbij! Vandaag vieren we de allerlaatste dag van het jaar. Wij zitten op dit moment in London en vieren vanavond de jaarwisseling ergens in de stad. Het afgelopen jaar was een jaar waarin we heel veel hebben meegemaakt en waarin ook het een en ander is veranderd. De afgelopen dagen blikte ik al op verschillende onderwerpen terug, maar vandaag is dit dan echt dé terugblik op 2019! Kijk je mee?

Een echte baan
Waar 2018 vooral in het teken stond van ons huis en mijn bachelordiploma, kleurt 2019 zich grotendeels door mijn eerste echte ‘grote mensenbaan’. Ik besloot vorig jaar november te stoppen met mijn master en was sinds dat moment veel aan het solliciteren naar een serieuze, (zo goed als) fulltime baan. Ik belandde uiteindelijk begin maart in Almere bij de IND op een speciale Brexit-afdeling. Als je het nieuws een beetje hebt gevolgd weet je inmiddels dat de Brexit er nog steeds niet doorheen is, dus ik heb al die tijd wel bij de IND gewerkt, maar niet echt Brexit-gerelateerd. In november mocht ik zelfs naar Zwolle om daar andere werkzaamheden te verrichten. Voor nu is het wachten wat London op 31 januari gaat doen, maar voor nu heb ik het erg naar mijn  zin bij de IND. Ik vind het werkgebied enorm interessant en ik heb al wat functies binnen de IND ontdekt die ik graag (ooit) zou willen uitoefenen.

Mango!
En yes, 2019 was ook eindelijk het jaar dat we gezinsuitbreiding in de vorm van een dwergkonijntje kregen. Onze tuin was zo goed als klaar en daarom hebben we in mei lieve Mango opgehaald. Hij doet het ontzettend goed, is enorm nieuwsgierig en ondeugend en eigenlijk heel erg lief. Af en toe kan hij een beetje druk en wild doen en hij eet veel, maar verder zijn we (oké, ik wat meer dan Vin) heel erg blij met ‘m!

Zoveel mooie reizen
Ik blikte er afgelopen week al op terug, maar wat hebben we mooie en toffe tripjes gemaakt. Het hoogtepunt van dit jaar was natuurlijk onze reis naar Zuid-Afrika, maar de combitrip naar Lissabon en Porto vond ik ook een enorme aanrader. Laat 2020 maar beginnen met nog meer mooie en indrukwekkende reizen!

Een record aantal gelezen boeken
Als laatste gaat 2019 de boeken in als het jaar waarin ik (tot nu toe) het meest heb gelezen. Ik weet niet of ik dit ooit nog ga overtreffen, maar ik ben heel tevreden met zoveel gelezen boeken. Ik heb mijn TBR wat naar beneden geschroefd (dat er weer heel veel nieuwe boeken bij zijn gekomen het afgelopen jaar praat ik even niet over) en ook heel wat boeken uit eigen kast gelezen. Ik heb mijn nieuwe reading challenge al vastgesteld (daar lees je later deze week meer over) en ik ben heel benieuwd hoeveel boeken ik op 31 december 2020 heb afgestreept!

Hoe was jouw jaar? Heb je een mooi jaar gehad?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.