Jullie romantische boekentips op een rij

Vorige maand kon je meedoen aan een winactie waar je kans maakte op het boek Begin again van Mona Kasten. Een New Adult boek dat in thuisland Duitsland, maar ook in andere landen enorm populair is. Het enige wat je daarvoor moest doen was een romantische boekentip achterlaten en jullie deelden massaal jullie tips. Enorm tof om te zien hoeveel reacties erop kwamen en met al die tips wist ik dat ik daar iets mee moest doen. Vandaag zet ik alle tips op een rij plus mijn mening en/of verwachting! Lees je mee? 

In totaal kwamen er 46 reacties op de winactie, enorm tof! Ik heb alle boeken op een rijtje gezet en ze geselecteerd op boeken die ik al heb gelezen, die ik nog graag zou willen lezen en boeken die me eigenlijk niet zo erg trekken. Die laatste groep ga ik toch zeker hier noemen, want wie weet vind jij er wel een fijn boek tussen!

Boeken die ik al heb gelezen

Ongeveer de helft van de getipte boeken had ik al gelezen. Aan de ene kant vond ik dat jammer, want zo ontdekte ik geen nieuwe boeken die ik wellicht nog wil lezen, maar aan de andere kant laat het ook wel zien hoe populair sommige boeken zijn. Het boek dat het vaakst getipt is (3x) is ook mijn favoriete boek ooit, namelijk Voor jou van Jojo Moyes. Daarnaast werd After van Anna Todd ook 3x getipt, niet zo gek als het boek waar je kans op maakt vergeleken wordt met dat boek! De meeste boeken die waren getipt én die ik al had gelezen vond ik ook fijnerds, maar er waren een paar uitzonderingen. Zo was Ik mis je van Gillian King niet echt mijn ding (helaas compleet niet) en Recept voor geluk van Saskia Oudshoorn vond ik ook niet zo heel bijzonder. Van dat laatste boek verschijnt later deze maand een mini-recensie.

Ik heb alle boeken op een rijtje gezet die zijn getipt en die ik dus al heb gelezen. Als ik ze heb gerecenseerd kun je op de titel klikken om door te gaan naar de recensie.

Recept voor geluk van Saskia Oudshoorn
Een dag in december van Josie Silver
After van Anna Todd
Nooit meer van Colleen Hoover
Sterrengever van Jojo Moyes
De wensmuur van Mia Sheridan
Ik mis je – Gillian King
Voor jou – Jojo Moyes
Mijn man-serie van Jodi Ellen Malpas (Obsessie, Ontdekking, Ontketend)
De boeken van Charlotte de Monchy (Eens gegeven en Nee heb je)
The Noteboek van Nicholas Sparks
All the bright places (Waar het licht is) van Jennifer Niven
Grenzeloos van Lis Lucassen
Echte liefde vind je in de boekhandel van Veronica Henry
De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans
Veel liefs van Beth O’Leary
Outlander (De reiziger) van Diana Gabaldon

Zoveel toffe boeken die getipt zijn en ook zoveel verschillende, met verschillende thema’s.

De boeken die mij niet heel erg aanspreken

Ook zaten er een aantal boeken tussen die mij niet heel erg aanspreken. Dit kan omdat de auteur me niet echt aanspreekt of omdat het subgenre niet echt iets voor mij is. Zo werden De nachtroos en Lavendeltuin van Lucinda Riley getipt. Nu is deze auteur natuurlijk enorm populair door De zeven zussen, maar het spreekt me gewoon niet aan. Ik ben altijd een beetje dwars geweest en als iedereen ze leest, hoef ik ze eigenlijk niet echt te lezen! Hetzelfde geldt ook een beetje voor de boeken van Corinna Bomann en Santa Montefiore, niet omdat ze nu enorm populair zijn, maar in mijn ogen lijkt het allemaal een beetje op elkaar, en daar heb ik niet echt behoefte aan! 🙂

Ook de boeken van Nicholas Sparks waren getipt (Dear John en Last song). Nu heb ik (afgezien van The notebook) nog geen ander boek van hem gelezen en dat ben ik ook eigenlijk niet van plan. Geef mij de fijne boekverfilmingen maar, haha, en van beide boeken waren ze helemaal fantastisch! Maar ik hoef van een aantal films niet perse het boek te lezen en de boeken van Nicholas Sparks vallen daar onder.

Daarnaast waren er een paar boeken getipt die meer naar literair neigen en daar ga ik over het algemeen ook met een boog omheen. Als de flaptekst me tegenspreekt wil ik een bepaald boek zeker een kans geven, maar van onderstaande boeken sprak eigenlijk geen enkele tekst me echt aan. Toch noem ik ze hier even:

De nachtroos van Lucinda Riley
Vlindereiland van Corinna Bomann
Dear John van Nicholas Sparks
Lavendeltuin van Lucinda Riley
My life in France van Julia Child
Blind getrouwd van Laura van Dyck
Je vindt me aan het einde van de wereld van Nicholas Barreau
Lang + gelukkig van Paulien Timmer
The Last Song van Nicholas Sparks
Boeken van Santa Montefiore
De acht van Katherine Neville 
Het einde van de eenzaamheid van Benedict Wells 

Ik vind het tof dat er een aantal boeken tussen zaten waar ik nog nooit van had gehoord, maar nadat ik de flaptekst had gelezen belandden de boeken niet op mijn TBR 😉

Boeken die ik nog wel graag wil lezen

Het onderstaande lijstje is het kortst, maar stiekem is dat natuurlijk helemaal niet zo erg. Bovenaan mijn TBR gekomen is Rosie hartje Jack van Mel Darbon. Dat boek stond al op mijn lijstje, maar is daarnaast twee keer getipt en daarom is ‘ie zeker gestegen!

Van Mhairi McFarlane heb ik afgelopen december in London het boek Don’t You Forget About Me (die naar het Nederlands was vertaald als Vergeet me niet), maar onder het artikel was een ander boek van deze auteur getipt, namelijk De meeste dromen zijn bedrog. Nu wil ik eerst het andere boek lezen, maar als die bevalt wil ik zeker dat boek ook een kans geven!

Haar dag van Gayle Forman werd getipt en dat boek staat al jaren in de kast, dus een hele goede reden om deze nu te lezen. De boeken uit de Bruidsmeisjes-serie van Nora Roberts stonden ook al op mijn TBR, maar dat zijn meer een soort boeken voor tussendoor volgens mij en daar moet je net zin en tijd voor hebben. Je begrijpt, die heb ik beide nog niet echt gehad haha.

Als laatste werd de duologie van Emma Anna getipt en daarvan heb ik het eerste deel gelezen, maar ik zag dat het vervolg te lezen is met Kobo Plus, dus dat moet ik maar eens snel doen! Dan lees je de (mini-)recensie hier online!

Voor het overzicht lees je bovenstaande boeken ook nog even op een rijtje:

Meeste dromen zijn bedrog van Mhairi McFarlane
Duologie van Emma Anna
Rosie hartje Jack van Mel Darbon
Haar dag (Just One Day) van Gayle Forman
Bruidsmeisjes-serie van Nora Roberts

Heb jij al een van bovenstaande boeken gelezen? En wat is jouw ultieme romantische boekentip?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.