De legacies – Jessica Goodman

De cover van De legacies trok gelijk mijn aandacht. Wat ook hielp, Blossom Books geeft altijd toffe YA-thrillers uit, dus dit boek leek in mijn straatje te passen. Heel erg tof dus dat ik een recensie-exemplaar mocht ontvangen. Mijn recensie lees je vandaag online! 

Elk jaar treden 36 nieuwe leden toe tot de Legacy Club, de meest exclusieve high society-club in New York. Een lidmaatschap staat garant voor een levenslange toegang tot macht en rijkdom, net als veiligheid en zekerheid, want je kunt altijd terugvallen op de andere leden. Ook it-girl Bernie, kunstenaar Isobel en buitenbeentje Tori zijn dit jaar bevoorrecht om zich aan te sluiten bij dit vooraanstaande gezelschap.

Maar waar macht, aanzien en rijkdom zijn, zijn ook leugens, bedrog en verraad. De avond van het prestigieuze Legacy-bal eindigt voor een van de nieuwe leden fataal. Was het moord of toch een ongeluk? Wie is er verantwoordelijk? Wat gaat er schuil achter de façade van lachende gezichten en mooie praatjes? Wie zijn de Legacies echt?

Vanaf het begin zit de vaart er goed in en vanaf de eerste pagina’s gebeurt er ontzettend veel. Door middel van flashbacks en heel veel mysterie lukt het de auteur om je echt hooked te maken aan het verhaal. Je weet dat er iets is gebeurd (of eigenlijk staat te gebeuren), maar door de dosis informatie blijft dit tot het einde spannend. Ik kreeg ook een beetje Gossip Girl vibes? Met het groepje mensen die rijker dan rijk is en de enkele die met een beurs mogen toetreden tot het bijzondere rijk van de Legacies. Ik hou wel van die vibe op zijn tijd en die sfeer heeft de auteur heel erg goed neergezet. Wil ik zelf aansluiten bij de Legacies? Non merci, maar ik vond het wel heerlijk om 300+ bladzijdes met ze mee te leven.

Wel vond ik de personages allemaal wat oppervlakkig. De perspectieven worden afgewisseld en ik vond dat zowel Bernie, Isobel als Tori best wel hele algemene en stereotype personages waren. Er zat niet al teveel groei in, hoewel dat misschien ook wel teveel gevraagd is in relatief weinig pagina’s en de hoeveelheid drama, en de personages blijven op het gebied van persoonlijke groei heel erg steken op eenzelfde niveau. Dit komt ook grotendeels wel dat het verhaal eigenlijk maar een week bestrijkt. Ik denk daarom ook dat dit boek sterker en beter zou zijn als het verhaal in een wat langere periode zou plaatsvinden, zodat er ook wat meer ruimte is voor wat ontwikkeling.

Maar afgezien van dat was dit gewoon een hele fijne, spannende YA met een duister randje. Ik heb genoten en dit boek in ongeveer twee middagjes uitgelezen. Dit boek wil je gewoon niet wegleggen, want je MOET gewoon weten hoe het afloopt. Dikke tip voor YA-fans die lekker gaan op Gossip Girl, YA-thrillers en lekker veel (rich people) drama.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De legacies ♥ Auteur: Jessica Goodman ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 333 ♥ ISBN: 9789463495127 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Blossom Books! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.