De terugkeer naar Maxton Hall College – Mona Kasten

Eind vorige maand verscheen eindelijk het laatste deel in de Maxton Hall-trilogie. Hoewel ik het tweede deel een beetje vond tegenvallen, keek ik toch enorm uit naar het laatste deel. Ik was heel benieuwd hoe alles op zijn plek zou vallen (en ook een beetje of ik gelijk zou krijgen). En net als het eerste deel was dit laatste deel enorm moeilijk weg te leggen. Zelfs zo moeilijk dat ik ‘m in één zit heb uitgelezen! Vandaag lees je mijn recensie.

Ruby is in shock: ze is geschorst van Maxton Hall College. En alles wijst erop dat niemand minder dan James hier verantwoordelijk voor is. Ruby kan het niet geloven, niet na alles wat ze samen hebben meegemaakt. Ze dacht dat ze eindelijk de échte James had leren kennen: de man met toekomstdromen, die haar aan het lachen maakt en die haar hart sneller laat kloppen met een enkele blik. Alles wat ze dacht te weten blijkt een leugen.

Terwijl Ruby worstelt om ondanks alles haar diploma te halen, dreigt James opnieuw te bezwijken onder de verplichtingen van zijn veeleisende familie. Is er nog een kans op een lang en gelukkig leven samen? Of worden ze elkaars ondergang?

Waar ik het tweede deel een beetje vond tegenvallen om de matige hoeveelheid drama en de irritante personages, had ik dat in dit deel compleet niet. Er gebeurt wederom veel, er speelt veel drama om verschillende personages en de hoofdpersonen voelden in dit boek gelukkig ook net wat volwassener. De schrijfstijl is enorm vlot én het boek is heel erg moeilijk weg te leggen. Dit is een serie die je in één weekend wilt bingereaden, geloof me, ga je geen spijt van krijgen!

Vanaf het eerste deel had ik een bepaald idee waar de auteur heen zou gaan. Nu is dat niet uitgekomen en dat vind ik stiekem een beetje jammer? Ik vond de plottwist aan het einde niet enorm spectaculair, maar dat kan ook komen omdat ik mijn zinnen een soort van had gezet op een ander geheim. Ik vond het einde wel heel gemakkelijk en niet helemaal in sync met het eerste deel, wat een tikkeltje jammer is. Dit boek – en daarmee de serie – had veel sterker kunnen zijn als het geheim door alledrie de boeken had gelopen.

Hoe tof dat mijn quote in het boek staat?

Het grootste pluspunt aan deze serie is toch echt wel de sfeer. Ik ga het gewoon nog een keer zeggen, maar de sfeer op Maxton Hall is om je vingers bij af te likken. De rijkeluiskindjes, de drama rondom wat geld kan aanrichten, jezelf beter voelen dan de rest, dat is allemaal heel erg goed uitgewerkt door de auteur waardoor het moeilijk is om weg te leggen. En na het tweede deel ben ik allang blij dat Ruby en James zich wat volwassener gedragen. Alles komt op het einde mooi samen, dus wat wil je nog meer van een laatste deel in een serie?

De terugkeer naar Maxton Hall College is een waardige en heerlijke afsluiter van een fijne serie. Dikke tip als je fan bent van drama, high school perikelen en een perfect neergepende sfeer.

Ben jij al in deze serie begonnen?

Liefs,
Marleen

Titel: De terugkeer naar Maxton Hall college ♥ Auteur: Mona Kasten ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 9789022598078 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.