This month’s Favoritez #87 – februari 2024

Februari is natuurlijk altijd een korte maand, maar in ons geval is ‘ie voorbijgevlogen! Dat kwam grotendeels omdat we een deel van de maand in Zuid-Afrika waren, maar ook omdat de rest van de maand het ontzettend druk was met het huis, studie en werk. Maar inmiddels zitten we alweer in maart, komt de oplevering van ons huis steeds dichterbij en begint het zonnetje steeds vaker te schijnen, yes! Tijd om nog even snel terug te blikken op februari, kijk je mee?

Ik stond met een quote in De terugkeer naar Maxton Hall College, zo tof!

Begin februari was de stukadoor in ons nieuwe huis begonnen en wat ziet er dan gelijk al anders uit! Inmiddels is ‘ie klaar en is het wachten op de trap, de kozijnen en de gevelbekleding. Het einde is in zicht!

Begin februari had ik wat extra dagen vrij genomen zodat ik me kon voorbereiden op mijn tentamen. Maar hele dagen studeren was niet helemaal nodig, dus ik kon ook af en toe een middagje met een koffietje en een boek op de bank zitten. Luf it!

En toen had ik tentamen! Mijn eerste tentamen in ruim 5 jaar tijd en dat was even wennen hoor. Gelukkig weet ik inmiddels dat ik ‘m heb gehaald, maar het was toch eventjes spannend, haha!

Vlak voordat we naar het vliegveld vertrokken nog even snel bij het huis kijken. Stiekem hadden we een beetje gehoopt dat het hout er aan de buitenkant aan zou zitten als we terugkwamen, maar dat was niet het geval.

En toen was het tijd voor Zuid-Afrika! We hadden hier enorm naar uitgekeken en het was zo’n fantastische reis. We hebben enorm genoten, zoveel mooie en leuke dingen gezien en het was gewoon heerlijk om eventjes echt weg te zijn. Onze reis begon op de Panorama-route, waar de foto hierboven is gemaakt!

Onze volgende stop was het Krugerpark, waar we twee fantastische safari’s hebben gemaakt. De eerste dag gingen we zelf op pad en de tweede met een safari vanuit ons hotel. Wat fantastisch allemaal, zo bijzonder!

Een van de hoogtepunten van ons safari-avontuur was deze leeuw (en zijn vrouwtje en kinderen) die we vlak voor zonsondergang nog zagen. Kippenvel!

Vanuit Kruger reden we door naar Johannesburg, waarna we doorvlogen naar Kaapstad. Daar was onze eerste stop Stellenbosch, een stadje midden in de wijnregio. Op Valentijnsdag gingen Vin en ik heel romantisch (echt het meest romantische wat we in de afgelopen 13 jaar hebben gedaan haha) naar een openluchtbioscoop!

Een van onze favoriete plekken in Kaapstad is de Old Biscuit Mill op zaterdagochtend. Hier is elk weekend een gezellige markt en heel veel kraampjes waar je allerlei gerechten kunt halen. Dikke tip!

De Tafelberg mocht natuurlijk niet ontbreken!

En naast de Old Biscuit Mill gingen we de dag erna naar de Oranjezicht City Farm Market. Net zo gezellig en zoveel lekker eten!

Mijn nieuwe favo brunchspot in Kaapstad: Jarryds. Hier zijn we twee keer geweest en ik kan nu al niet wachten om er naar terug te gaan.

Hallo penguins!

In Stellenbosch zijn we bij verschillende wijnhuizen geweest en we hebben heerlijke proeverijtjes gedaan. Bij o.a. J.C. Le Roux gingen we niet met lege handen naar huis!

En onze laatste volle dag spendeerden we in Bo Kaap, de kleurrijkste wijk van Kaapstad!

En toen waren we weer thuis! Ik schreef hierboven al, we hadden gehoopt dat het hout aan het huis zou zitten, maar dat was nog niet het geval. Het lag in ieder geval wel klaar en ze zijn inmiddels begonnen!

Lekker lunchen met papa en mama!

En oef, er lagen zoveel boeken na onze vakantie klaar. 16 dagen weg en 9 nieuwe boeken, oeps!

Vin en ik hadden allebei moeite om weer aan het werk te gaan, dus dan ga je op dinsdagmiddag even lekker buiten de deur een kopje koffie drinken. Toch?

En op de allerlaatste – en extra- dag van februari ging ik weer naar kantoor. Met koffie en een boek is dat helemaal niet zo erg!

Hoe was jouw februari?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Hoi Leen
    Wederom weer een prachtig artikel en met schitterende foto’s. Veel succes deze maand met je studie en de vorderingen met jullie huis
    ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.