Trial of the Sun Queen – Nisha J. Tuli

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van het boek Trial of the Sun Queen. Zodra Uitgeverij de Fontein aankondigde dat ze dit boek gingen vertalen was ik al benieuwd. Extra leuk dus dat ik mee mag doen aan de blogtour! Lees je mee?

Lor leeft al jaren in de gruwelijke gevangenis van de nietsontziende koning Aurora. Ze heeft nog maar één wens: hem laten boeten voor wat hij haar heeft aangedaan. Wanneer Lor onverwacht bevrijd wordt, komt ze terecht in het hof van de rivaliserende Zonnekoning. Daar wacht haar een dodelijke competitie: ze moet met negen vrouwen strijden om zijn hand. Als Lor zijn hart kan veroveren, wordt zij koningin en kan ze eindelijk wraak nemen. Maar de andere kandidates doen er alles aan om haar uit te schakelen. Voorgoed…

Dit boek was echt heel erg tof! De sfeer zit er vanaf het begin in en ik vond het heel erg moeilijk om weg te leggen. Ik heb het boek zelfs in één dag uitgelezen, terwijl het ruim 400 pagina’s heeft! Op sommige momenten voelde de wereld een beetje bekend, alsof het je dit al in een ander boek of andere serie hebt gelezen. En dat is op zich logisch, want het verhaal heeft best veel kenmerken van andere populaire series. Wat dacht je bijvoorbeeld van De selectie van Kiera Cass, of De genezer van Zalindov van Lynette Noni? Maar ondanks dat er best wat bestaande trucjes in zitten, is het de auteur gelukt om een heel nieuw en eigen verhaal neer te zetten. En het is absoluut een verhaal dat smaakt naar meer (en gelukkig komen er nog wat delen aan! ;))

Wel lagen er een aantal dingen er iets te dik op. Lor moet dingen naar de hand van de Zonnekoning, Atlas. Vanaf het begin is ze enorm geobsedeerd door Atlas en die directe obsessie kwam voor mij een beetje uit de lucht vallen en was niet heel geloofwaardig. Voor mij zou het verhaal beter zijn, als dit was subtieler gedaan zou worden. Ook de afwisseling in perspectief gaf teveel prijs. Ik denk dat het verhaal nog sterker – en in ieder geval in dit deel – nog beter zou zijn, als dit eerste deel compleet vanuit Lors perspectief geschreven zou zijn. Maar afgezien van deze twee puntjes, was Trial of the Sun Queen een heerlijk eerste deel in een toffe serie.

Er zit behoorlijk wat spice in. Dat kondigt de auteur ook aan in het voorwoord, maar verwacht geen YA als je deze mooie limited edition oppakt. Het boek is vrij expliciet, dus niet geschikt voor hele jonge lezers. Persoonlijk vond ik de spice echt een fijne toevoeging, al was het op sommige momenten best wel een beetje plat. Misschien komt het door de vertaling, misschien is het origineel ook vrij grof, maar bepaalde stukjes hadden niet enorm veel toegevoegde waarde. Ik ben wel heel benieuwd hoe de spice zich in de volgende delen gaat ontwikkelen.

Ik ben fan! Ik ben echt verrast door dit verhaal en ik kan niet wachten op het volgende deel. Gelukkig hoeven we niet al te lang te wachten, want deel twee verschijnt op 31 mei! Yay!

Stond dit boek al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: Trial of the Sun Queen ♥ Auteur: Nisha J. Tuli ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 439 ♥ ISBN: 9789026172052 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel de Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.