Onder de sterren van Montpellier: Op stap met Cleo of Luc

Aan het eind van vorig jaar verscheen het nieuwste boek van Marina Folkers en deze keer bij Zomer & Keuning! Om de verschijning van haar nieuwste boek te vieren organiseert Z&K samen met Marina een hele originele blogtour. Een aantal bloggers zijn al aan de beurt geweest en vandaag is het aan mij! Samen met Marina ga ik op stap met hoofdpersonen Cleo en Luc, zin om mee te gaan?

In Onder de sterren van Montpellier volgen we Cleo die voor een paar maanden naar Zuid Frankrijk vertrekt om te ontsnappen aan de roddels thuis. In Frankrijk knapt ze een huis op en komt daar de geheimzinnige Luc tegen. Ze groeien naar elkaar toe, maar kan Cleo Luc wel vertrouwen?

Marina heeft het verhaal van Cleo en Luc erg mooi op papier gezet en je leert de personages erg goed kennen. Tijd om nog wat extra tijd met deze mensen door te brengen en dus legde ik Marina (en mezelf) een aantal situaties voor, waarbij we moeten kiezen tussen Cleo en Luc!

Met wie zou je liever op vakantie gaan? 
Marina: Met Cleo. Ik denk dat dit veel rustiger zal zijn dan wanneer ik met Luc ga. En dan gaan we natuurlijk naar Cornwall. Daar is zij ook een beetje bekend en wie weet komen we Max Jordan (uit Zoektocht terug) ook nog tegen!
Marleen: Ik zou denk ik met Luc op vakantie gaan, hoewel mijn vriend dan wel een beetje jaloers zou kunnen worden. Er zijn nog een aantal plekken in Frankrijk die ik zou willen ontdekken, zoals Nice en Normandië en met een Fransoos is dat natuurlijk altijd makkelijk!

En met wie zou je liever op stedentrip gaan?
Marina: Dat is niet zo moeilijk: met Cleo. Uiteraard gaan we dan naar Londen. Ze kan me wellicht plekjes wijzen die ik nog niet ken.
Marleen: Ik zou ook graag met Cleo op stedentrip gaan, maar dan naar een plek die we allebei nog niet hebben gezien. Zo ontdekken we allebei nieuwe plekjes en ik vind het zo leuk dat Cleo zo snel te verwonderen is!

Met wie zou je liever op een onbewoond eiland willen zitten?
MarinaWat mannelijke kracht zou ik dan wel nodig hebben, dus ga ik samen met Luc. Daarbij is hij best aangenaam gezelschap.
Marleen: Best aangenaam gezelschap? 😉 Luc is heel erg aangenaam gezelschap! Maar toch kies ik voor Cleo, ze is er goed in om zichzelf te vermaken, maar laat je ook niet compleet met rust.

Van wie zou je liever een boek cadeau krijgen?
Marina: 
Van allebei, want dan krijg ik er namelijk twee 😉 Je kunt nooit genoeg boeken krijgen, toch? Ze kennen allebei mijn smaak, dus krijg ik een feelgood in het Frans en een feelgood in het Engels. Love it!
Marleen: Ik kan het eigenlijk alleen maar Marina eens zijn, al zou ik dan wel graag een Engels of Nederlands boek in plaats van Frans krijgen, aangezien mijn Frans een beetje is verwaterd sinds de middelbare school. C’est dommage!

Wie zou je eerder een geheim toevertrouwen en waarom?
Marina: Cleo. Ze heeft namelijk een hekel aan roddelen.
Marleen: Ik zou ze allebei wel een geheim toevertrouwen. Inderdaad om je van Cleo zeker weet dat ze het niet gaat doorvertellen, maar Luc weet ook alles van geheimen en roddels, dus hem zou ik ook zeker vertrouwen!

Met wie zou je eerder naar een concert willen gaan?
Marina: Ik houd ontzettend veel van Franse muziek en aangezien Luc in Frankrijk woont, kan hij me vast nieuwe artiesten aanraden. Maar naar andere, voor mij bekende, artiesten wil ik ook best samen met Luc gaan.
Marleen: Oeh, dit vind ik stiekem best een lastige! Ik denk eerlijk gezegd niet dat het een slim idee is om met Luc naar een concert te gaan (Waarom niet, zul je je afvragen? Lees daarvoor het boek maar ;)). Daarnaast ben ik een grotere fan van Engelse bandjes, dus daarom zou ik Cleo op sleeptouw nemen.

Met wie zou je liever een eigen zaak beginnen?
MarinaMet Luc. Ik denk dat hij meer ervaring heeft op het gebied van zelfstandig werken. En bovendien kan ik dan naar Frankrijk verhuizen. Precies wat ik wil!
Marleen: Haha, Marina en ik zijn het niet echt met elkaar eens! Ik zou juist liever met Cleo een bedrijf willen starten omdat ze goede ideeën heeft en echt van doorpakken weet.

Met wie zou je liever naar een bruiloft van een verre kennis gaan?
MarinaEen bruiloft van een verre kennis lijkt me saai, dus neem ik Cleo voor de gezelligheid mee.
Marleen: Ik zou Luc meenemen, want volgens mij is er met altijd wel iets te beleven, zeker als deze bruiloft ergens in Frankrijk zal zijn!

Wie zou je liever als werkgever willen hebben?
Marina: 
Luc, op voorwaarde dat mijn baan dan in Frankrijk is.
Marleen: Ik kies ook voor Luc, want hij is echt een type die goed voor zijn werknemers zou zorgen en altijd mee zou denken om het nog beter te maken. Ik hoop wel dat hij een beetje flexibel is qua werkplekken, want ik hoef niet perse te verhuizen naar Frankrijk, haha!

Met wie zou je liever op date willen gaan? En hoe zou die date er dan uit zien?
Marina: 
Ik ga samen met Cleo naar één van de clubs van Max Jordan (uit Zoektocht terug) in Londen.
Marleen: Ik zou juist met Luc gaan, want hij heeft in Onder de sterren van Montpellier laten zien dat hij een perfecte date kan plannen en heel erg romantisch is! Count me in!

Wie lijkt jou leuker op dit moment? En heb je zin om Onder de sterren van Montpellier te lezen?

Liefs,
Marleen (en ook namens Marina)

PS. Mijn recensie van dit boek verschijnt binnenkort online, so stay tuned! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.