Donkerblauwe woorden – Cath Crowley

Donkerblauwe woorden is een boek waar ik ontzettend naar uit had gekeken. Niet omdat ik dacht dat het me van mijn sokken zou blazen of dat ik in huilen zou uitbarsten, maar omdat ik verwachtte dat het een klein, fijn en vooral schattig boek zou zijn die mijn hart een beetje groter zou maken. Ik las het boek als coördinator van de leesclub op Hebban en voor een artikel samen met de dames van YA en FG. Vandaag deel ik hier wat ik er van vind.

In de tweedehandsboekwinkel van Henry’s vader staat een kast met boeken waarin klanten mogen schrijven. Mensen omcirkelen woorden die ze mooi vinden, onderstrepen zinnen of ze laten boodschappen achter in de kantlijn: gedachten, vragen, wensen. Sommigen laten brieven achter tussen de bladzijden. Brieven aan schrijvers, aan (ex-)vrienden of vriendinnen. In deze kast laat Rachel een liefdesbrief achter voor haar beste vriend Henry, vlak voordat ze gaat verhuizen…

Mijn verwachting, dat het dus een klein, fijn en schattig boek is, is helemaal uitgekomen. Cath Crowley heeft een leuk boek geschreven waarin niet heel veel gebeurd, maar waar je ondanks alles toch met een kleine brok in je keel achter blijft. Ondanks dat het romantisch is, gaat het vooral om de zoektocht naar jezelf en hoe je met het verlies van je broertje of je thuis om moet gaan. Donkerblauwe woorden is geen boek die je voor altijd bij zal blijven, maar vooral een verhaal waar je even bij weg kunt dromen en die voor een paar uurtjes leesplezier zal zorgen.

Cath Crowley heeft een fijne en vooral sarcastische schrijfstijl en dat zorgt ervoor dat je door het boek heen vliegt. Het was dan ook geen uitzondering dat ik met een glimlach een pagina omsloeg of zelfs grinnikend in de trein zat. Je kunt het gewoon het beste beschrijven als een romantisch verhaal met heel erg veel humor. Rachel is een ster om goed van zich af te bijten en ook Henry heeft toffe reacties. Als je deze twee mensen als vrienden zal hebben, zou je je niet snel vervelen, denk ik! En wauw, natuurlijk die boekwinkel! Crowley is denk ik mijn nieuwe favoriete auteur die een prachtige contemporary wereld heef geschetst. Ik ben zo benieuwd naar de boekwinkel van Henry’s familie, ik wil er ook heen! Simpelweg de perfecte plek voor boekenliefhebbers. Ga je mee? ♥

Voor een YA vond ik dit boek wel behoorlijk grof. Seks en dergelijke werd absoluut niet gemeden en dat was ook prima. Echter past het denk ik niet meer bij het plaatje van een lief, schattig boek. Desondanks past de manier van ontdekken en seksuele passie wel bij de leeftijd en fases van de hoofdpersonen, dus het is absoluut geen minpunt. Het viel me gewoon op, haha!

Donkerblauwe woorden is een heerlijk boek die voor wat uurtjes leesplezier zal zorgen, maar die je waarschijnlijk niet je leven bij zal blijven. Desondanks zorgen de grappige personages, de sarcastische schrijfstijl en natuurlijk de perfecte setting ervoor dat je niet wil stoppen met lezen. Dit is echt het perfecte boek om op een zonnige middag of avond te lezen en je helemaal af te sluiten voor de rest van de wereld.

Liefs,
Marleen

Titel: Donkerblauwe woorden ♥ Auteur: Cath Crowley ♥  Uitgeverij: Young & Awesome
Aantal pagina’s: 279 ♥  ISBN: 9789025872670 ♥  Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen voor de leesclub en een speciaal artikel voor op Hebban. 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.