Boeken waarvan je wenste dat je ze voor de eerste kon lezen

Er zijn van die boeken die je in je hart sluit en die daar altijd een plekje hebben. Boeken die je soms vanaf de eerste pagina al compleet in hun greep hebben en die je niet meer los laten. Boeken die keer op keer laten zien waarom je zo van lezen houdt. Boeken die je eigenlijk nog een keer voor de eerste keer zou willen lezen. Vandaag deel ik zo’n lijstje met jou.

De laatste brief – Rebecca Yarros
Eén van de mooiste boeken die ik vorig jaar las was De laatste brief van Rebecca Yarros. Het boek ging mee in de koffer naar Zuid-Afrika en was zo emotioneel, puur en hartverscheurend. Er zitten een paar momenten in die me echt van mijn sokken bliezen en die zou ik zo graag nog een keer voor de eerste keer willen beleven! Haar nieuwste boek dat deze zomer verscheen is niet een dezelfde emotionele rollercoaster, maar zeker een favoriet!

De waarheid – Colleen Hoover
Dit boek las ik eerder dit jaar, maar het liefst wilde ik toen ik het boek dichtsloeg ‘m nog een keer lezen. Het was mijn eerste vijf sterren boek van 2020 en ik wil het boek nog een keer voor de eerste keer ervaren. De waarheid is onheilspellend, kruipt onder je huid en zet je continu op het verkeerde been. Vanaf de eerste pagina had ik geen idee hoe het zou aflopen en dat zorgde voor kippenvel tijdens lezen. Love it! Dit boek ga ik sowieso een keer herlezen, maar ik weet de twists nu al wel. Ik zou dit boek heel graag opnieuw willen lezen. Heeft iemand tijdelijk geheugenverlies in de aanbieiding? 😉

De deal – Elle Kennedy
Hoewel je bij veel NA’s van te voren al grotendeels weet hoe het afloopt, maken deze boeken het juist zo fijn om te lezen door de fijne chemie tussen hoofdpersonen. In De deal van Elle Kennedy heeft de auteur de chemie tussen Hannah en Garrett zo sterk op papier gezet dat ik dat steeds maar weer opnieuw wil ervaren. Daarnaast las ik dit boek samen met Janneke inclusief hele gezellige boekendate, en die wil ik ook wel opnieuw doen!

Nooit meer – Colleen Hoover
Stiekem wil ik alle boeken van Colleen Hoover voor de eerste keer lezen, maar naast De waarheid wil ik Nooit meer nog wat meer opnieuw lezen. Dit boek is hartverscheurend mooi en echt en bevat zo’n belangrijk onderwerp. Het boek kwam vanaf het begin enorm hard binnen en laat je gebroken achter, maar wel met heel veel hoop. Ik zou zo graag willen dat ik dit boek nog een keer voor de eerste keer zou kunnen ervaren. Ik ben een beetje jaloers op de mensen die dit boek nog gaan lezen.

Voor jou – Jojo Moyes
Mijn favoriete boek allertijden en ik heb ´m al 4 keer gelezen. En hoewel ik nog steeds elke keer kan huilen als een malle, heb ik nooit meer de leeservaring van de eerste keer ervaren. Er zit een moment in die ik niet zag aankomen (maar die het boek wel enorm sterk maakt) en waardoor ik echt als een wrak achterbleef. Ik kan me nog herinneren dat ik ruim een half uur heb gehuild zonder dat ik kon stoppen (tot bijna hyperventileren aan toe). Geen enkel boek heeft dat ooit voor elkaar gekregen.

Hof van mist en woede – Sarah J. Maas
Een heel ander boek dan de boeken hiervoor, maar ik zou ook dit boek graag voor de eerste keer willen lezen. De chemie is hier ook tegen perfectie aan en er gebeurt zoveel waardoor je wil blijven lezen. Tijdens een herleessessie weet je het meeste natuurlijk al, dus daarom is dit boek echt een boek die je voor de eerste keer zou willen lezen.

Ik niet op jou – Sally Thorne
Als laatste een boek die ik iedereen gun om te lezen (daarnaast is hij nu slechts €10,-, dus sla je slag). Dit boek is echt alles wat je zoekt in je een goede feelgoodroman en ik heb alleen maar positieve reacties gelezen. Ik zou wel graag opnieuw kennis willen maken met Joshua en Lucy, zonder de voorkennis die ik nu heb na het boek twee keer te hebben gelezen. Echt mensen, lees dit boek!

Welk boek zou jij nog graag voor de eerste keer willen lezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Ik ben het zo met je eens! Gelukkig heb ik De Waarheid van Colleen Hoover nog niet gelezen, dus die heb ik nog te goed. De rest zijn echt zulke fijne boeken en dat gevoel van ‘de eerste keer’ krijg je helaas niet meer terug.

  2. Met die eerste twee ben ik het meer dan eens. Zelf zou ik ook nog wel de boeken van Dani Atkins opnieuw kunnen lezen en ‘Sterrenhemel’ van Colleen Hoover. Die wending laat mij nooit meer los. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.