Hof van mist en woede – Sarah J. Maas

Op het moment van schrijven heb ik het boek ongeveer een week uit en ik weet nog steeds niet hoe ik dit boek in hemelsnaam onder woorden moet brengen. Wat een ongelofelijk mooi en prachtig en geweldig boek is dit! Eigenlijk zijn er geen andere woorden voor. Dit boek verdiend alle sterren van de wereld. Punt. Einde recensie.

Nee, dat is onzin. Laat ik gewoon bij het begin beginnen en misschien komt er dan aan het eind een logisch verhaal uit al mijn gebrabbel en liefdesbetuigingen.

Eigenlijk ben ik geen groot fan van fantasyboeken. Op het gebied van YA lees ik liever een leuk contemporary boek dan dat ik er een fantasy boek bij pak. De allereerste opdracht voor Hebban was Hor or Not en de keuze lag tussen Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld (contemporary) en Hof van doorns en rozen (het boek dat voor Hof van mist en woede komt). Ik koos voor Simon, maar er verschenen een veel enthousiaste recensies van Hof van doorns en rozen online en ik besloot het boek te kopen. En het boek was goed! Ongelofelijk goed zelfs. Ik keek ontzettend uit naar het vervolg en mijn verwachtingen werden torenhoog (ik schreef er zelfs een artikel op Hebban over). Ik kan je één ding verklappen: die verwachtingen zijn absoluut waargemaakt!

Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Toen ik begon in het boek zat Hof van doorns en rozen nog best goed in mijn hoofd, maar toch was ik op een paar momenten toch even de draad kwijt. Maas lost dit op door op snelle manieren terug te verwijzen en dit zonder in herhaling te vallen. Hierdoor zat ik ongelofelijk snel in het verhaal en kon ik weer genieten van de prachtige wereld die Maas heeft geschept.

In het eerste deel vond ik Tamlin geweldig. Ik had een mega crush op die vent en hij behoorde tot een van mijn favoritez  boekvriendjes ooit. In dit boek ergerde ik me mateloos aan Tamlin. Ja, hij was lief en leuk maar ook vreselijk irritant. Rhysand stootte Tamlin zonder moeite van de troon en ging zitten alsof hij koning was. Tijdens het lezen snapte ik niet eens meer waarom ik Tamlin überhaupt ooit leuk heb gevonden! Dat kan Maas dus doen, wauw! (De schrijfster in mij is ergens een tikkeltje jaloers, maar ik ben ook ongelofelijk blij dat ze mij en heel veel andere fans dit boek hebben geschonken!). Maas beschrijft de gevoelens die de personages voelen (en jij dus ook) zo goed dat je personages gaat haten terwijl je ze eerst lief had en je valt voor personages die je eerst verachtte.

Waar ik aan zit te denken is dat ik het gevoel heb dat ik doodga wanneer ik naar jou kijk. Alsof ik niet kan ademen.

Vanaf het begin van het boek (net zoals in deel 1) wordt je door de levendige beschrijvingen direct in het boek getrokken. De schrijfster beschrijft de omgevingen zo mooi dat het lijkt alsof je er werkelijk bent. Ook worden de personages zou goed beschreven dat het lijkt alsof ze voor je staan (was het maar zo’n feest, want RHYS! God, wat moet die jongen knap zijn in het echt!).

Bij elke bladzijde die ik omsloeg viel ik steeds meer en steeds harder voor de personages, de wereld en eigenlijk alles wat Maas heeft gecreëerd. Dit boek is echt alles wat je van een boek mag en kunt verwachten en er zijn weinig boeken die hier tegenop kunnen. Dit is tot nu verreweg het beste boek dat ik dit jaar heb gelezen en sowieso mijn favoriete YA ooit! Ik kan niet wachten op het volgende deel!

Sarah J. Maas heeft een ongelofelijk boek geschreven met een perfect gecreëerde wereld, een overweldigende liefde en met nagelbijtende spanning!

Titel: Hof van mist en woede ♥ Auteur: Sarah J. Maas ♥ Pagina’s: 605
Uitgeverij: Best of YA ♥ ISBN: 9789000347568 ♥ Waardering: *****

 

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.