Mijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella

Yes, eindelijk weer een nieuw boek van Sophie Kinsella! Ik ben dol op haar chicklits, en dan vooral de boeken die geen onderdeel zijn van een serie. Ik had het geluk dat ik samen met de gezellige Hebban Feelgood Club van 10 het boek mocht lezen voor een leesclub. Vandaag lees je of ik mijn hart weer kon ophalen.

Katie Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Daarom gaat ze werken bij een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking, maar daar kan Katie wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste bezoekers? Katie zweert wraak.

Het was weer een hele tijd geleden dat er een nieuw boek van Sophie Kinsella was verschenen, maar met Mijn niet zo perfecte leven heeft ze laten zien dat ze het echt nog in de vingers heeft. Haar nieuwste boek is weer chicklit op den top en kun je met recht een ware Kinsella noemen. Haar fans – waaronder ik – kunnen het hart weer ophalen!

Zoals we van haar gewend zijn zit het vol humor en zit je regelmatig hardop te lachen. Katie/Cat maakt van alles mee en dit gebeurt natuurlijk niet zonder slag of stoot. Ook komen er hilarische momenten op de glamping voorbij waardoor je niet zonder een glimlach op je gezicht kunt verder lezen. Hoe Katie allerlei plannen gaat uitwerken op wraak te nemen op haar vorige baas is ronduit geniaal! I loved it!

Niet alleen de humor is fijn, maar de personages zijn misschien nog wel fijner. Katie vond ik een soort van lief, klein zusje die een enorme groei doormaakt en zichzelf echt leert kennen, maar verder is ze niet heel erg bijzonder of bijster origineel. Boss from hell Demeter is juist een personage waar ik graag meer van had willen lezen. Ik vind het erg knap dat Kinsella een personage heeft neergepend waar je in het begin een grote hekel aan hebt, maar die je aan het eind in je hart hebt gesloten.

Als je fan bent van chicklit en/of van Sophie Kinsella is Mijn niet zo perfecte leven echt een boek dat je moet lezen. Met fijne personages en hilarische momenten zorgt dit boek gegarandeerd voor wat heerlijke uurtjes leesplezier!

Ben jij een fan van Sophie Kinsella?

Liefs,
Marleen

Titel: Mijn niet zo perfecte leven ♥ Auteur: Sophie Kinsella ♥ Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 389 ♥ ISBN: 9789044348200 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek mogen lezen voor de WeLoveFeelgood Leesclub.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.