Op goed geluk – Jenny Colgan

In februari verscheen het nieuwste boek van Jenny Colgan. Ik kocht het boek vorige week en ik begon gelijk met lezen. Ik had veel positieve reacties gelezen, dus mijn verwachtingen waren redelijk hoog. Vandaag lees je of de verwachtingen zijn waargemaakt! Lees je mee?

Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel? Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.

O, die verwachtingen zijn absoluut waar gemaakt! Dit boek is vanaf nu mijn favoriete boek van Jenny Colgan! Ik bedoel, die fijne boeken met bakkerijtjes, cafeetjes en taartjes zijn leuk hoor, maar een boekwinkel op winkel? Give me more! Dit boek is een soort liefdesbrief voor lezen en boeken en de liefde van Nina voor boeken spat echt van elke pagina af. Dit boek is een heerlijke ode naar alle boekenwormen. Love it!

Nina is een heerlijk personage. Ze is lekker positief en gaat vol voor wat ze wil. Maar ook de bijpersonages zijn echt een feestje. Het liefst was ik zelf in het vliegtuig gestapt naar de Schotse Hooglanden om zelf een kijkje in haar bus te nemen en met de rest van het dorpje te kletsen over de boeken die we hebben gelezen. Colgan weet hoe ze levensechte personages op papier moet zetten en ook de mensen in Op goed geluk stappen bijna van de pagina’s af.

De reden dat het boek 4,5 sterren heeft gekregen is de opbouw van de romantische relatie. Die had wat mij betreft wat uitgebreider neergezet mogen worden. Vooral het einde voelde op dat vlak echt een beetje gehaast. Colgan heeft me verliefd laten worden op de Schotse Hooglanden, op het boekwinkeltje op wielen, maar ik had nog net iets meer verliefd willen worden op Nina en haar lover!

Zoals je al leest, ik ben fan! Echt een nieuwe favoriet van deze boek en ik kijk ook enorm uit naar het tweede boek in deze serie! Als boekenliefhebber mag je dit boek echt niet missen!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Op goed geluk ♥ Auteur: Jenny Colgan ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 315 ♥ ISBN: 9789024590223 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.