This month’s Favoritez #56 – april 2021

April was op verschillende vlakken een hele bizarre maand. Van buiten zitten naar sneeuw en van heerlijke dagen tot mwa dagen. Ik deel vandaag weer mijn maand in een nieuw overzichtje. Kijk je mee?

April begon heel erg lekker met een fijne temperatuur. Na het werk heb ik zelfs een uurtje buiten gelezen met dit fijne boek. Helaas was het voor korte duur!

Ik bestelde een paar boeken bij Blossom Books. Het zusje van heb ik al gelezen en die was zo goed!

Hoera! Mango was op 2 april jarig! Onze boef werd 2 en hoewel we dat niet zo groot hebben gevierd als vorig jaar, kreeg hij natuurlijk wel wat lekkers (donuts) en een cadeautje!

Met Pasen gingen we dit jaar naar Amsterdam en daarom gingen we de zaterdag ervoor bij mijn ouders eten. Lekker eten en gezellig spelletjes spelen, jammer dat je dan op de tijd moet letten met de avondklok.

We gingen op eerste paasdag lekker naar Amsterdam en we hadden geluk met het weer! Het was heerlijk om er eventjes uit te zijn, we hebben een beetje gewinkeld en we sliepen in een fijn hotel in Amstelveen. Love it!

Tweede paasdag gingen we brunchen bij vrienden en dat was zo gezellig! Fijn dat dat soort dingetjes nog wel kan, gelukkig!

We doken weer de keuken in voor macarons en we hebben– oké, toegegeven, Vin vooral – echt het perfecte koekje gemaakt! De koekjes waren goed gelukt, de vulling was lekker, kortom: perfectie!

Waar ik ongeveer 5 dagen ervoor in het zonnetje in de tuin zat lag er opeens sneeuw in de tuin. Hoe dan?!

In februari kocht ik bij mijn eerste bezoekje aan de boekwinkel in maanden het nieuwste boek van Sarah J. Maas. Halverwege april had ik een weekend zonder plannen, dus ik besloot het hele weekend te besteden aan het lezen van dit boek. In drie dagen dompelde ik mezelf compleet onder in de heerlijke wereld van Maas. Binnenkort lees je mijn recensie!

Eerder in april kon je mijn recensie lezen van Boyfriend material in het kader van de blogtour. Ik werd enorm verrast toen ik mijn quote op de achterflap vond! En ook nog wel onder freaking Christina Lauren! WAUW!

Ik ben mijn flow op het werk een beetje kwijt en daar heb ik een beetje last van. Daarom was een spontane vrije middag extra vrij. Ons weekend begon lekker vroeg op donderdagmiddag en we gingen even naar Apeldoorn voor een koffie to go, twee winkels en een korte wandeling door het centrum. Daarna gingen we ergens anders boodschappen doen. Bizar dat dit soort dingen tegenwoordig uitjes zijn!

Yess, weekend, dus koffie in bed! Dit zijn echt de fijnste momenten van de week hoor!

Een weekje later dan gepland, maar eindelijk werd De verbannen koningin in de bus. Nadat De gevallen koning met zo’n enorme cliffhanger eindigde, keek ik enorm uit naar het derde en laatste deel. Het boek werd op zaterdagmiddag bezorgd en zondagavond was ‘ie uit! Mijn recensie lees je snel online!

Yes, ik dook weer in de keuken. Deze keer voor home made cinnamon rolls (helemaal from scratch). Ik heb dit recept gebruikt en ze waren zo lekker!

We maakten een wandeling door de wijk en kwamen deze schaapjes tegen, cuties!

Spelletjes spelen bij mijn schoonouders! Vaste prik, heel veel potjes Uno!

Koningsdag viel op een dinsdag en daarom besloten we allebei de maandag extra vrij te nemen. We hadden daarom een weekend van vijf dagen en dat voelde echt als een mini-vakantie. Ik ben aan dingen toegekomen waar ik in een normaal weekend niet zo snel de tijd voor neem en we waren weer helemaal opgeladen. Wel fijn hoor, die extra vrije dagen in april en mei altijd!

We besloten ook de tuin een beetje onder handen te nemen en weer summerproof te maken! De tuin ziet er weer gezellig uit met nieuwe lampen en een nieuw kleed. Ik kan niet wachten om hier weer lekker te zitten met een boek en een lekker drankje!

Cookies time! Ik dook de keuken in voor zelfgemaakte koekjes. Ik had zin in een american cookies met cranberries en witte chocola en voor Vin maakte ik double chocolate cookies. Jum!

En voor Koningsdag maakte ik (oké, samen met Vin) oranje macarons met witte chocolade vulling. Ze waren wederom goed gelukt (niet allemaal, maar de meeste wel). Love it!

Op Koningsdag zijn we ook naar de stad gewandeld om eventjes naar de Mediamarkt te gaan, maar jezus, wat was het druk in de stad. Echt bizar druk en dan waren de terrassen nog niet eens open!

Hoe was jouw maand april? Heb je een fijne maand gehad?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.