Leuke nieuwe buren – Jane Fallon

Een paar jaar geleden maakte ik kennis met de boeken van Jane Fallon, de koningin van de revenge romance boeken. Sindsdien heb ik een aantal boeken van haar gelezen en sinds kort is daar Leuke nieuwe buren bijgekomen. Ik ontving het boek in het kader van de #fonteinzomerlezen challenge en je leest vandaag wat ik ervan vind!

Als Laura’s huwelijk op de klippen loopt, vindt ze via via een tijdelijk thuis in het appartementje boven de garage van een grote villa in een exclusieve straat in Londen. Als alleenstaande moeder met een schoonmaakbedrijfje voelt ze zich daar niet echt op haar plek. Als vervolgens een van de buren, de schatrijke snob Stella, Laura ervan verdenkt een oogje te hebben op haar verloofde Al, verslechtert de sfeer. Maar dan ontdekt Laura dat Al, voor wiens bedrijf zij een schoonmaakcontract heeft, niet de man is die hij lijkt te zijn, en dat leidt tot verrassende ontwikkelingen en onverwachte bondgenootschappen…

De andere boeken die ik van Jane Fallon heb gelezen heb ik met veel plezier verslonden. Ze weet als geen ander wraak op een humoristische en spannende manier neer te zetten. Ik vloog dan ook door haar vorige boeken heen. Dat had ik een stuk minder in Leuke nieuwe buren. Het duurde heel erg lang voordat ik er echt in zat. Ik vond de eerste 150 pagina’s zelfs redelijk saai, omdat er voor mijn gevoel heel weinig gebeurde.

De tweede helft is wel wat beter en die heb ik ook wel bijna in één zit uitgelezen. Maar die wow factor – die haar vorige boeken absoluut hadden – ontbrak voor mij. Het verhaal blijft heel tam, heel vlak. Er zat niet echt een spannende, onverwachtse twist in. Het verhaal draait om Laura die Stella gaat helpen. Hoewel het een grappige keuze is, vond ik het ook niet heel realistisch. Ik kon de keuzes die Laura maakte niet echt begrijpen. Waarom zou je immers een vrouw helpen die jou vanaf het begin met de nek heeft aangekeken?

De humor die kenmerkend voor Jane Fallon is, is aanwezig, maar wel iets minder. Ik denk dat het ook wel komt door de afstand die je ervaart als lezer. In haar vorige boeken werd er wraak genomen door de hoofdpersoon zelf. Nu is de hoofdpersoon ‘slechts de helper’, waardoor ik die klik een beetje miste. Het is geen slecht boek, maar voor mij zijn de andere boeken die ik van deze auteur heb gelezen zeker beter.

Leuke nieuwe buren was een vermakelijk boek, maar ik had er iets meer van verwacht. Het bleef voor mij te vlak, te afstandelijk om er echt van te genieten. Wat mij betreft heeft de auteur betere boeken geschreven!

Heb jij wel eens een boek gelezen van Jane Fallon?

Liefs,
Marleen

Titel: Leuke nieuwe buren ♥ Auteur: Jane Fallon ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 350 ♥ ISBN: 9789026153310 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek ontvangen voor de #fonteinzomerlezen challenge, dankjewel!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.