Het mooiste afscheid – Abbi Glines

Er zijn van die schrijvers die je bijna altijd uit je leesdip halen, hoe groot deze dip ook is. Abbi Glines is voor mij zo’n auteur. Bij haar boeken weet ik dat ik even een paar uurtjes leesplezier kan beleven. Misschien komt dit doordat ik weet dat ik het boek ook daadwerkelijk na een paar uur uit heb. Of dat ik niet zoveel hoef na te denken tijdens het lezen en dus even helemaal kan ontspannen. Ik kan zo geen eenduidige reden noemen, maar ik weet wel dat haar boeken (bijna) altijd weer een succes zijn. Zo ook Het mooiste afscheid

Na tien jaar in dienst geweest te zijn van een mysterieus onderwereldfiguur is River ‘Captain’ Kipling er klaar voor om zijn schimmige verleden – en zijn dekmantel als high-end restaurateur – achter zich te laten. Het enige wat zijn ‘pensioen’ in de weg staat, is zijn voornemen om een nieuw restaurant in Rosemary Beach te openen. Met zijn zus Blaire in de buurt kan Captain zijn droom om een bescheiden bar aan het water te runnen nog even uitstellen, maar de ongewenste aandacht van hoofdserveerster Elle geeft hem de kriebels.

Dan merkt hij Rose Henderson op, de nieuwe serveester in het restaurant. Alles wat hij over de knappe roodharige met een schattige bril weet, is dat ze een hardwerkende alleenstaande moeder uit Oklahoma is. Maar hij denkt soms iets te herkennen in haar lach… Er is iets vreemds aan de hand met hoe ze naar hem kijkt…

Ongelofelijk dat dit alweer het 12e deel in de Rosemary Beach-serie is van Abbi Glines. Ik heb alle boeken met veel plezier gelezen en ja, de een was beter dan de ander. Maar dit boek voert wat mij betreft de lijst. Dit boek vond ik echt het tofste boek uit de serie.

Tijdens het lezen van de vorige twee boeken in de serie werd ik al erg nieuwsgierig naar River ‘Captain’ Kipling. Hij was leek een geweldige vent en stiekem had ik moment dat de hoofdpersoon uit het vorige boek met River zou moeten eindigen. Hij was lief en aardig, maar ook stoer en een tikkeltje gevaarlijk. Een perfect persoon om even bij weg te dromen in een boek van Abbi, dus!

Bij alle boeken van Abbi Glines is de lengte van het verhaal perfect. De boeken bevatten het perfect aantal pagina’s en de boeken zijn nooit te langdradig. Dit was dan ook het eerste boek waarbij ik graag gezien had dat het boek langer zou zijn! Het begin, vooral de eerste 100 pagina’s, kwam rustig en geloofwaardig op gang, maar al snel veranderde het verhaal in een sneltrein. Ondanks dat het verhaal redelijk geloofwaardig bleef, had het wat mij betreft iets rustiger naar een einde gebracht kunnen worden. Vanaf een bepaald moment begon Abbi naar een einde toe te werken en het boek was 15 pagina’s later uit. Dit had wel iets beter uitgewerkt kunnen worden. Ik denk dat het boek beter zou zijn geweest met 50 pagina’s meer.

Dit boek was met afstand het meest hartverscheurende boek uit de reeks. River en Rose zijn echt personages die ik in mijn hart heb gesloten en ik leefde zo met ze mee! Het is zo triest wat ze hebben meegemaakt en ook al lijken de gebeurtenissen soms iets too much, toch zijn ze wel geloofwaardig. In sommige boeken van Abbi Glines is geloofwaardigheid een dingetje, maar in dit boek heeft ze dit echt goed uitgewerkt!

Het mooiste afscheid is weer een heerlijk boek van Abbi Glines. Het was leuk om weer een glimp op te vangen van de personages uit vorige boeken en je wordt gelijk weer een beetje nieuwsgierig naar volgende boeken. Ik kan in ieder geval al niet wachten tot haar volgende boek in maart verschijnt bij de uitgeverij! ♥

Heb jij wel eens een boek van Abbi Glines gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Het mooiste afscheid ♥ Auteur: Abbi Glines ♥ Uitgeverij: Karakter
Aantal pagina’s: 280 ♥ ISBN: 9789045210995 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.