De perfecte winterse boeken

In de winter is het altijd heerlijk om lekkere winterse boeken te lezen. Jij zit lekker binnen met een warm drankje en wat lekkers, terwijl het buiten guur en gewoon te koud is. Dit is al een perfect moment om er een fijn boek bij te pakken, maar het is nog fijner om er een winters boek bij te pakken. Vandaag een lijstje met heerlijke winterse boeken. Veel leesplezier! 

Let it snow – Maureen Johnson, Lauren Myracle en John Green

Kerstavond, een sneeuwstorm en een gestrande trein vol jongeren. Tel daarbij op een flinke dosis liefdesverdriet, schuldgevoel en onvervulde verlangens, en je krijgt een heerlijke roman met drie innemende hoofdpersonen.

Topauteurs John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle trakteren ons op drie onweerstaanbare verhalen, die aan het eind van Let it snow prachtig bij elkaar komen.

Het is alweer wat jaren geleden dat ik dit boek las. Vroeger (toen ik nog jong was, ha!) was ik dol op de boeken van Maureen Johnson. Zodra er een nieuw boek van haar was verschenen moest ik het hebben! Zo ook met dit boek. Dit boek is echt een heerlijk, lief en vooral winters boek dat je gewoon deze december gelezen moet hebben!
Tip: Het boek is nu maar €10,- (en het e-book maar €3,99) dus daar kun je het zeker niet voor laten liggen. 

The gift (Voor jou) – Cecelia Ahern

Net als cadeautjes kunnen mensen geheimen verbergen. Ze verbergen zichzelf goed, totdat de juiste persoon ze uitpakt en ontdekt wat erin zit. Soms moet je ontrafeld worden om te ontdekken wie je echt bent.

Als je voor Kerst één ding zou mogen wensen, wat zou dat dan zijn?

Lou Suffern vecht elke dag tegen de klok. Hij moet altijd op twee plaatsten tegelijk zijn. Hij moet altijd twee dingen tegelijk doen. Als hij slaapt, dan droomt hij. Als hij thuis is bij zijn vrouw en kinderen, is zijn hoofd eigenlijk al ergens anders.
Als hij op een ochtend naar zijn werk gaat, ontmoet Lou de dakloze Gabe, die buiten zijn kantoor op de stoep zit. Hij raakt door hem geïntrigeerd en omdat hij denkt dat het handig is hem in de buurt te houden, regelt Lou een baantje voor Gabe in de postkamer. Maar al snel betreurt hij zijn liefdadigheid. Terwijl kerst steeds dichterbij komt, zal Lou’s leven onherroepelijk veranderen door deze kleine, vriendelijke daad.

Ik heb dit boek in het Engels in de kast staan en ik beken: ik heb het boek enkel voor de cover gekocht. Nu ben ik wel van plan om dit boek tijdens de kerstdagen te gaan lezen. Het boek is zo mooi, met een echte strik eromheen, en daarom al een perfect kerstboek! ♥ Ik denk niet dat ik hier nog meer woorden aan vuil hoef te maken…5x-winterse-boeken

Winter in New York – Chantal van Gastel

In ‘Winter in New York’ verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de meest geweldige stad ter wereld. Maar een sneeuwstorm verstoort haar plannen. In ‘Een kerstbelofte’ staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in ‘Stop!’ brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst.

Zelf ben ik niet zo’n heel grote fan van boeken met korte verhalen, maar toch heb ik wel genoten van dit boek van Chantal van Gastel. En een boek dat zich afspeelt in New York moet ik lezen, toch? Dit boek bevat verhalen die je perfect tussendoor in deze drukke periode kunt lezen!

De (winterse) boeken van Suzanne Vermeer

Advocate Chantal Donkers breekt definitief door als succesvol strafrechtadvocate na het winnen van een spraakmakende zaak die veel media-aandacht genereert. Ineens hoort ze bij ‘de groten’ en is ze een graag geziene gast in nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Dat de roem ook een keerzijde heeft, ontdekt ze als ze te maken krijgt met een stalker.
Om even te ontsnappen aan alle stress en drukte boekt Chantal een skivakantie naar Zwitserland met haar vriend Niels. Maar een week voor vertrek gaat ’s avonds de deurbel. Er staat een meisje op de stoep dat beweert de dochter te zijn van Chantals jongere zus Amber. De zus met wie ze al ruim tien jaar geen contact meer heeft. Het meisje stelt zich voor als Fenna en stapt naar binnen met de woorden: ‘Mama zegt dat ik bij jou veilig ben.’

Hier heb ik niet perse een bepaalde titel in gedachten, maar je zou altijd de nieuwste van deze thrillerauteur, Lawinegevaar, kunnen lezen! Het is alweer veel te lang geleden dat ik een boek van Suzanne Vermeer heb gelezen, maar ze zorgen altijd voor wat spannende uurtjes leesplezier! De winterse boeken van Vermeer zijn natuurlijk perfect om deze periode te lezen, maar ook de zomerboeken zijn aan te raden. Niets perfecter dan even weg te dromen bij een zonnige bestemming?

Voor altijd… gezien – Marie Force

Na een tragische gebeurtenis toen ze vijftien was, heeft het Natalie Bryant jaren gekost om zichzelf opnieuw uit te vinden. Het laat­ ste wat ze verwacht is dat haar leven compleet zal veranderen tijdens een wandelingetje door Greenwich Village. Maar als haar hond Fluff ontsnapt, gaat Natalie achter hem aan en botst zo tegen de wereldberoemde filmster Flynn Godfrey op. Die zojuist werd gebeten door Fluff…

Vanaf hun eerste botsing is Flynn gefascineerd door Natalie. Als hij haar laat gaan zal hij daar de rest van zijn leven spijt van hebben, dat weet hij zeker. Hij is bereid zichzelf te veranderen in de man die zij nodig heeft. Ook al zegt ze dat ze nooit met hem naar bed zal gaan, en wil hij dat respecteren. Maar kan hij zijn lichamelijke verlangens wel onderdrukken en haar de echte, romantische liefde geven die ze zo verdient? En vooral: kan hij zijn geheimen lang genoeg verborgen houden om haar aan zich te kunnen binden?

Ongeveer twee weken geleden verscheen mijn recensie van dit boek online en dit is ook zo’n heerlijk winters boek waar je het af en toe ook nog een beetje warm van krijgt.. 😉 Perfect toch? Dit boek speelt zich af tijdens een winter in New York en LA, dus helemaal goed om nog even dieper in je dekentje te kruipen!

Welke winterse boeken ga jij de komende tijd lezen? Heb je nog tips?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.