Mijn ervaringen met Kobo Plus #2

Een tijdje geleden kreeg ik een heel leuk mailtje van een lezeres met vragen over mijn Kobo e-reader en over Kobo Plus. Ik verwees haar onder andere naar mijn artikel met mijn ervaringen met Kobo Plus, maar ze merke terecht op dat het een redelijk gedateerd artikel is. Dat zorgde bij mij voor inspiratie voor een nieuw, up to date artikel over mijn ervaringen met Kobo Plus. Lees je mee?

Zoals ik hierboven schreef was het alweer een tijdje geleden. Mijn eerste artikel over Kobo Plus verscheen in mei 2018, bijna drie jaar geleden dus! Ik schreef destijds dat het niet helemaal geschikt was voor mij, omdat het aanbod destijds niet supergroot was en ik daarnaast ook veel boeken nog uit eigen kast had om te lezen. Nu is dat laatste nog steeds het geval (oeps), maar het aanbod van Kobo Plus is daarentegen wel enorm gegroeid.

Sinds mei 2018 heb ik Kobo Plus regelmatig een maandje aangehad. Ik spaarde een paar titels op die ik wilde lezen met deze ebookservice, las die boeken in een maand (of twee) en vervolgens zette ik de de dienst weer uit. Inmiddels is dat anders. Ik heb mijn abonnement al ruim een jaar non stop aan staan en ik denk niet dat het heel erg snel gaat veranderen. Het aanbod is echt immens en het gaat je nooit lukken om al die boeken te lezen. Elke dag komen er nieuwe titels bij en ik vind het echt een feestje om het bij te houden (en vervolgens mijn TBR nog verder te laten groeien). Steeds meer uitgeverijen verbinden zich ook aan Kobo Plus en daarom zijn veel boeken al snel na verschijning te lezen met Kobo Plus, erg fijn!

Voor de volledigheid nog even een kleine uitleg wat Kobo Plus nu precies is, mocht je er helemaal nieuw mee zijn. Kobo Plus is een e-bookservice waarbij je voor een vast bedrag onbeperkt kunt lezen (of luisteren). Uiteraard niet álle boeken die er zijn uitgegeven, maar zoals ik hierboven al schreef is het aanbod wel heel erg groot. Een soort Netflix voor boeken, zeg maar. Binnen elk genre én taal zijn er duizenden boeken te lezen.  Maar voor dat bedrag per maand (hieronder mee over de kosten) kun je wel alle boeken lezen die beschikbaar zijn in Kobo Plus. Kortom, heel veel leesplezier voor relatief weinig per maand. Zeker als je best veel leest, is dit echt een uitkomst.

Er zijn op dit moment drie mogelijkheden voor je abonnement:

♥ Kobo Plus Lezen voor €9,99 per maand. Daarmee kun je onbeperkt alle beschikbaar e-books lezen.

♥ Kobo Plus Luisteren voor €9,99 per maand. Met dit abonnement kun je onbeperkt alle luisterboeken luisteren die zijn aangesloten.

♥ Kobo Plus Lezen & Luisteren voor €12,99 per maand. Dit is een combinatie tussen lezen en luisteren.

Mocht je nog niet eerder een abonnement hebben gehad kun je het gratis een maandje proberen. Daarna is je abonnement elke maand opzegbaar.

Het enige wat je nodig hebt is een Bol.com of Kobo account. Via beide kanalen is het mogelijk om een abonnement af te sluiten. Vervolgens log je in op je Kobo reader met dat account en je kunt de boeken direct downloaden. Synchroniseer je e-reader met je wifi-netwerk en de boeken verschijnen automatisch op je e-reader. Het is mogelijk om via de website van Bol of Kobo e-books te selecteren, maar ook via de Kobo app of via je e-reader zelf. Heel erg makkelijk dus.

De e-books blijven op je e-reader staan zolang je abonnement loopt. Er is geen maximum aantal boeken dat je kunt downloaden, maar je kunt maximaal 15 boeken tegelijk ‘lezen’.

Ik ben echt een groot fan van Kobo Plus. Het aanbod is enorm en ik kom ook regelmatig boeken tegen die ik anders niet zo snel zou oppakken. Ik deel regelmatig hier op de blog tips voor Kobo Plus, maar ook op Instagram deel ik regelmatig tips (check ook de highlight in mijn profiel). Als veellezer haal ik het er echt makkelijk uit en daarnaast vind ik het ook fijn om altijd te kunnen beschikken over zo’n enorm aanbod (dat ik nog 160 ongelezen boeken in mijn kast heb staan praten we niet over, oké?). Je zult nooit verlegen zitten om een nieuw boek!

Mocht je nog vragen hebben over Kobo Plus, stuur me gerust een berichtje of mail! Ik beantwoord ze met liefde.

Heb jij Kobo Plus al eens geprobeerd? Nog tips?

Liefs,
Marleen

PS. Wil je ook Kobo Plus? Je kunt deze dienst één maand gratis uit proberen. Als je via deze link Kobo Plus activeert maak je bovendien kans op één jaar gratis Kobo Plus lezen!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.