De hand van de gravin – Julia Quinn

Een van mijn favoriete boekenseries is toch wel de Bridgerton-serie van Julia Quinn. Inmiddels is het vijfde boek ook in het Nederlands verkrijgbaar en ik begon bijna direct toen ‘ie binnenkwam. Ik keek namelijk enorm uit naar het verhaal van de mondige Eloise en vandaag lees je mijn recensie!

Eloise Bridgerton is achtentwintig en nog altijd ongehuwd. In de negentiende-eeuwse high society maakt haar dat al bijna een oude vrijster. Uit medelijden vraagt weduwnaar Sir Phillip de ‘onhuwbare’ vrouw ten huwelijk. Maar als hij Eloise eenmaal ontmoet en erachter komt hoe slim en aantrekkelijk ze is, vreest Phillip dat hij meer reden heeft om naar haar te verlangen dan zij naar hem.

Zoals je al kon lezen keek ik enorm uit naar het verhaal van Eloise. In de voorgaande boeken kwam ze al af en toe voorbij, maar vooral door de heerlijke tv-serie op Netflix waren mijn verwachtingen hoog gespannen. En o my, wat is ze leuk! Ze is grappig, mondig en heerlijk sarcastisch, maar heeft ook zeker haar onzekere trekjes. Ik denk dat zij mijn favoriete vrouwelijke karakter is uit de serie en ik kan nu al niet wachten op seizoen 5 (de verfilming van dit boek dus).

Maar niet alleen Eloise is leuk! Ik ben stiekem ook wel een beetje verliefd geworden op Phillip. Hij is zo anders dan de vier voorgaande mannen uit de andere boeken. Hij is naïef, schattig en een tikkie ouderwets, en daarom is de chemie tussen Eloise en Phillip zo leuk. Hij wordt regelmatig door ‘juffrouw Bridgerton’ op zijn plaats gezet en dat zorgt echt voor heerlijke dialogen en spetterende momenten tussen die twee.

En verder is het eigenlijk precies wat je verwacht en hoopt van een boek van Julia Quinn. De steamy scènes zijn sexy, de dialogen kloppen, de rest van de Bridgerton clan komt af en toe voorbij en het is uiteraard een hoog drama gehalte. Ik vond het fijn om te zien dat de auteur net een andere weg is ingeslagen door het verhaal grotendeels op het platteland te laten afspelen, ver weg van de roddels van de stad. Het is gewoon een heerlijke must read die je echt gelezen wilt hebben.

Ik ben absoluut niet teleurgesteld en kijk nu alweer uit naar het volgende deel. Mocht je nog niet zijn begonnen aan deze serie (WAAROM NIET?!), ga dan snel lezen, you won’t regret it. Ga ik intussen nog een keer het eerste seizoen bingen.

Heb jij al een boek van Julia Quinn gelezen?

Liefs
Marleen

Titel: De hand van de gravin ♥ Auteur: Julia Quinn ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 409 ♥ ISBN: 9789022590898 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Lees hier mijn recensies van de andere delen:

De verliefde graaf (Bridgerton #2)
Een vorstelijk aanbod (Bridgerton #3)
Een nobel streven (Bridgerton #4)

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.