Nick en Charlie – Alice Oseman

Fans van Heartstopper kunnen hun hart ophalen, want er is weer een nieuwe novelle beschikbaar over onze geliefde Nick en Charlie. Vlak voor onze reis mocht ik een exemplaar ontvangen en die heb ik natuurlijk nog even snel verslonden! Vandaag lees je mijn recensie.

Nick en Charlie zijn al twee jaar samen, en voor velen zijn zij het toonbeeld van hoe een relatie moet zijn: de twee jongens passen perfect bij elkaar en ze zijn elkaars steun en toeverlaat. Maar Nick begint na de zomer met zijn studie aan de universiteit en Charlie is doodsbang dat een langeafstandsrelatie gedoemd is om te mislukken. Ineens slaat de twijfel toe: is hun liefde sterk genoeg om long distance te overleven?

Ik ben dol op het verhaal van Nick en Charlie en ik vind het heerlijk dat je met elk deel en elke novelle een extra kijkje in hun leven en in het leven van hun vrienden krijgt. En de serie draagt daar alleen nog maar meer aan bij. Ik had niet verwacht dat ik zo’n verslaving voor een graphic novel serie zou ontwikkelen, but here we are! In Nick & Charlie volgen we onze favoriete jongens tijdens het afstuderen van Nick en hoe ze daar allebei mee omgaan.

En hoewel ik dit verhaal echt heerlijk vond (en het heerlijk was om weer eventjes terug te zijn in de Heartstopper-wereld), wilde ik ze ook af en toe heel hard door elkaar schudden. Ik schreef het al in een eerdere recensie in deze serie, het voelt een beetje alsof ze mijn jongere broertjes zijn. En deze jongens hadden echt even een stukje tough love nodig. Miscommunicatie is niet mijn favoriete trope en Nick en Charlie hadden best wel even met elkaar mogen babbelen. Maar tegelijkertijd is dat ook de charme van de serie en deze karakters. Want ze zijn nog maar 17 en ze hebben hun onzekerheden.

We zagen het al in Liefdeloos (heb je die al gelezen? Een van mijn favorieten van 2022) en Deze winter, Alice Oseman kan ook heel goed een verhaal vertellen dat geen graphic novel is. Ook in een normale vertelvorm komen haar woorden tot zijn recht. En wat mij betreft had dit boekje best nog wat langer mogen zijn!

Wederom genieten én een heerlijke toevoeging aan deze serie. Onmisbaar als je de rest van de serie hebt verslonden!

Heb jij deze serie al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Nick en Charlie ♥ Auteur: Alice Oseman ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 160 ♥ ISBN: 9789000384426 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Best of YA!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.