Droom, durf, donut – Vanessa Gerrits

Vorig jaar las ik de twee heerlijke boeken van Vanessa Gerrits, Leef, lach, loch en Verliefd, verloofd, verkleumd en beide boeken waren echt een feestje. Inmiddels is het derde boek in de serie verschenen en ik dook er vol zin in. Vandaag lees je mijn recensie van Droom, durf, donut. Lees je mee?

In Droom, durf, donut werkt Shaena O’Daleigh in Schotland bij de lokale bakkerij, al kan ze daar eigenlijk haar ei niet kwijt. Het liefst maakt ze donuts, maar die zijn niet welkom in de wat ouderwetse lunchroom. Ondertussen stroomt Shaena over van de donutinspiratie: kleurig glazuur en smaaksensaties vullen haar gedachten. Als ze de kans krijgt om haar hoogsteigen donutwinkel te beginnen, laat ze die dan ook niet aan zich voorbijgaan. Ze zet alles op alles om de deuren van Drumnadonuts snel te kunnen openen!
Voor de liefde heeft ze niet écht tijd. Gelukkig geniet ze van haar casual pleziertjes met Owen. Tot ze plots tegen de Amerikaanse Brent aanloopt. De arrogante backpacker haalt haar het bloed onder de nagels vandaan! Misschien kan ze zich toch beter blijven focussen op haar donutshop…

Allereerst wil ik zeggen dat ik Shaena echt tof vind. Het is in het begin een klein beetje wennen, omdat je het verhaal vanuit een ander perspectief leest en daarnaast speelt dit boek zich af vóór Verliefd, verloofd, verkleumd, maar al gauw zat ik helemaal weer in de wereld van het kleine Schotse dorpje. Wederom staat de sfeer als een huis en word je helemaal ondergedompeld in de wereld van donuts, Schotse (en Amerikaanse) mannen en natuurlijk een natte zomer. Heerlijk, echt!

Ik vind het wel heel erg jammer dat de boeken zo dun zijn. Droom, durf, donut is meer een novelle met haar 173 pagina’s en het wat mij betreft echt wel wat dikker mogen zijn. Ik denk dat het verhaal van Shaena absoluut meer pagina’s verdient. Ook het einde vond ik een beetje jammer. Voor mij voelde het boek niet als afgesloten, maar het belooft in ieder geval dat er een nieuw deel komt, haha! (Toch? Alsjeblieft?)

Zoals je ook al in mijn vorige recensies van deze serie kon lezen ben ik fan van de schrijfstijl van Vanessa Gerrits. Ook in dit deel stelt ze niet teleur, want de schrijfstijl is enorm vlot én bevat een grote dosis humor. Het liefst lees ik nog tientallen boeken in deze serie en van deze auteur, hoewel er volgens mij niet zoveel interessante mensen in het dorpje wonen, haha !

Zoals je kunt lezen heb ik wederom genoten. Het haalde het niet bij het eerste deel, maar dat kwam grotendeels door de (te) weinig pagina’s en het einde. Maar alsnog, lezen die hap! Kijk ik ondertussen uit naar het volgende deel!

Heb jij een boek gelezen in de North Ness Inn serie?

Liefs,
Marleen

Titel: Droom, durf, donut ♥ Auteur: Vanessa Gerrits ♥ Uitgeverij: Loft Books
Aantal pagina’s: 172 ♥ ISBN: 9789047205944 ♥ Waardering: ***,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.