Springvloed – Jackie van Laren

Hoewel mijn vorige recensies van de eerste twee delen in de Eiland-serie van Jackie van Laren niet compleet positief waren, had ik best zin om de laatste twee boeken ook te lezen. Het zijn best fijne reads, waarbij je niet hoeft na te denken, maar gewoon lekker kunt genieten. Daarnaast zijn de covers wederom echte plaatjes en daarmee heb je mij eigenlijk al, haha! Ik mocht ook deze twee ontvangen als recensie-exemplaar en uiteraard lees je hier de recensie!

Mayke Ferwerda is een jonge vrouw die geboren is op het eiland, en die als een van de weinigen van haar leeftijdgenoten heel zeker weet dat ze er ook wil blijven wonen en er haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt… Gelukkig is ze al een heel eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok bij Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon.
Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement gered is door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die arrogante kwal de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?

Ik vind het best lastig om wederom een recensie te schrijven, want ze zijn eigenlijk allemaal een beetje hetzelfde. Wat ik wel heel erg leuk vond en een nieuwe twist in de serie was de afkeer van Mayke voor Cam. In de vorige delen vielen de vrouwen niet gelijk in katzwijm voor de mannen, maar er was toch vanaf het begin een soort van genegenheid voor elkaar. In Springvloed heeft Mayke vanaf het begin een hele grote hekel aan Cam en eigenlijk verdwijnt die afkeer niet zo snel. Aan de ene kant was het ontzettende aanstelleritis, aangezien Mayke niet echt een reden heeft om zo’n hekel aan Cam te hebben, maar tegelijkertijd was het best komisch om te lezen.

Jackie van Laren is misschien niet mijn favoriete auteur qua schrijfstijl en dialogen, maar ze weet als geen ander om echte ‘levende’ personages neer te zetten die absoluut een eigen karakter hebben en allemaal anders zijn. De personages zijn zo echt en komen ook zo over dat het bijna lijkt alsof je ze zo in het echte leven kunt tegenkomen. Vooral de jongens zijn heel erg leuk, eigenlijk om echt verliefd op te worden. Het zijn geen perfecte plaatjes die uit een willekeurige roman zijn weggelopen, maar meer mannen met flaws en andere eigenaardigheden. Soort van perfecte imperfecte mannen, eigenlijk!

Hoewel ik het vierde deel nog niet heb gelezen, is Springvloed denk ik mijn favoriet in de serie. In ieder geval is de serie met elk deel voor mij beter geworden en ik ben dus behoorlijk benieuwd naar het laatste deel. De boeken zijn perfect om deze zomer lekker op het strand of in de tuin te lezen, hoewel dit deel misschien niet echt een hele zomerse setting heeft. Ondanks de zomerse cover, vind ik het denk ik meer een winters verhaal. Je zou de boeken dus ook prima kunnen laten liggen voor koude winterse dagen met een grote bak thee! 😉

Springvloed is tot nu toe mijn favoriet in de serie. Met levensechte personages, komische gebeurtenissen en eigenlijk een hele fijne sfeer door het boek maakt het een heerlijke read deze zomer. Op naar deel 4!

Heb jij al eens een boek van Jackie van Laren gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Springvloed ♥ Auteur: Jackie van Laren ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 350 ♥ ISBN: 9789022584071 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.