Ik zie je op het strand – Jill Mansell

Ik heb een aantal boeken van Jill Mansell met veel plezier gelezen, maar toch duurt het altijd een hele tijd voordat ik weer een nieuw boek van haar oppak. Dankzij lieve Janneke heb ik de twee nieuwste boeken in mijn kast staan, maar pas afgelopen december besloot ik te beginnen in Ik zie je op het strand, maar dan als luisterboek. Het was voor mij de eerste keer dat ik een luisterboek luisterde, maar ik ben niet echt fan. Ik las de laatste 150 pagina’s daarom gewoon uit het boek. Vandaag lees je mijn recensie. 

Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.

Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Eerst even over het luisterboek. Het was voor mij de eerste keer dus dat ik een boek luisterde, maar niet voor herhaling vatbaar. Allereerst vond ik de stem niet echt fijn, maar het voelde ook allemaal heel erg afstandelijk. Ik lees sowieso behoorlijk snel, dus het duurde ook te lang. Misschien als ik ooit voor mijn werk langere tijden in de auto moet zitten wil ik het nog wel een kans geven, maar voor nu laat ik de luisterboeken even voor wat het is. Hoewel ik nog steeds wel heb genoten van het verhaal, greep het me allemaal niet zoals het normaal zou doen. Zonde wel!

Overigens is Ik zie je op het strand wel een echte Jill Mansell. De manier waarop zij verhaallijnen en verschillende personages door elkaar weet te vlechten is wel echt heel erg kenmerkend. Ik vind dat af en toe echt heel erg leuk om te lezen en hoe alles dan op het einde samenkomt. Wel vond ik het soms onduidelijk wie er nu precies aan het woord was, maar dat kwam dus voornamelijk door het luisterboek. Daardoor heb ik helaas door mijn gevoel niet echt de personages leren kennen zoals ik het normaal gesproken zou hebben gehad.

Ook iets wat heel erg kenmerkend is voor Jill Mansell is het hoge ‘happy end’ gehalte. Het was voor mij allemaal net iets te zoetsappig, iets waar ik niet altijd zin in heb. Toch is dit echt een fijn boek voor op het strand of lekker in de zon. Tel daarbij deze hele fijne zomerse cover bij op en je hebt echt een must read voor de komende lente en zomer.

Hoewel ik heb genoten van Ik zie je op het strand is het niet mijn favoriete Jill Mansell. Mijn favoriet is vooralsnog Lange leve de liefde, maar binnenkort verschijnt er een nieuwe roman, namelijk Ik wil met je mee en daar heb ik hoge verwachtingen van!

Heb jij wel eens een boek van Jill Mansell gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Ik zie je op het strand ♥ Auteur: Jill Mansell ♥ Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 9789024567607 ♥ Waardering: ***

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.