Marathons en mokkataart – Susan Muskee

Vorig jaar ontdekte ik een nieuwe auteur: Susan Muskee. In het voorjaar van 2020 verscheen haar debuut bij Loft Books, het eerste deel in de Liefde natuurlijk-serie. Inmiddels is het derde deel verschenen en natuurlijk wilde ik die lezen! Vandaag lees je mijn recensie van Marathons en mokkataart.

Liefde, natuurlijk is een sprankelende feelgoodserie over vier vriendinnen, geschreven door Susan Muskee. Marathons en mokkataart draait om Abigail. In Marathons en mokkataart is Abigail druk met de verbouwing van haar vaders sportschool. Alles loopt op rolletjes, tot ze er opeens alleen voor komt te staan omdat haar vader en broer allebei naar het buitenland vertrekken. De mannen hebben er het volste vertrouwen in dat Abigail het redt, maar daar is ze zelf niet zo zeker van… Durft ze haar naasten te vertellen dat ze eigenlijk best gestrest is, en dat ze steeds vaker aan haar moeder moet denken, die vijftien jaar geleden met de noorderzon vertrok? In café The Rolling Scones ontmoet Abigail Robin, bij wie ze zonder schroom haar hart lucht. Met Robin in de buurt doet Abigail niet alleen bijzondere ontdekkingen over zichzelf, maar ook over haar familie…

Ik heb wederom echt genoten. Hoewel dit deel nét niet kan tippen aan het tweede deel, was dit boek echt weer een feestje.  En zelfs als complete niet-liefhebber van zowel mokkataart en marathons heb ik dit boek echt met plezier gelezen. Uiteraard staan marathons en sporten in het algemeen centraal, want dat is hoe Abigail is, maar dit is zo leuk uitgewerkt. De liefde die Abigail heeft voor sporten, hardlopen en de sportscholen is zo goed neergezet. Die liefde spat echt van de pagina’s.

En o my, die twist! Ik had echt compleet niet verwacht dat het boek deze kant op zou gaan toen ik begon en dat vond ik zo leuk. Ik wil er zo weinig mogelijk over zeggen, want je moet dit gewoon zelf ervaren. Susan heeft dit (hallo, lekker vaag #sorry) heel erg mooi en vooral luchtig verwerkt en het zorgde ervoor dat dit een heel fijn – en origineel – boek is geworden. Wil je lezen, dus! Ik had hier in ieder geval nog veel meer over willen lezen.

De reden dat dit boek net niet kon tippen aan het voorgaande deel is Abigails relatie met haar moeder. De manier waarop dit was neergezet vond ik niet heel erg lekker lopen, dus dat zorgde voor net wat minder leesplezier dan bij deel 2. Desondanks voegt het wel een diepere laag toe. Daarnaast vond ik het karakter en de onzekerheden die Abigail probeert te verbergen heel erg mooi uitgewerkt. Ik denk dat Abigail qua hoofdpersonen wel mijn favoriet is.

Zoals je kunt lezen heb ik wederom enorm genoten. Susan heeft me echt weten te verrassen en ik kan nu al helemaal niet meer wachten op het vierde deel in deze serie! Laat het verhaal van Sophie maar komen!

Heb jij al eens een boek van Susan Muskee gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Marathons en mokkataart ♥ Auteur: Susan Muskee ♥ Uitgeverij: Loft Books
Aantal pagina’s: 236 ♥ ISBN: 9789047205500 ♥ Waardering: ****

Hier lees je mijn recensies van de andere delen in deze serie:

Scones en spotlights (Liefde, natuurlijk #1)
Polaroids en poederdozen (Liefde, natuurlijk #2)

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.