Verleidelijk lekker – Madelein Kerseboom

Vorig jaar las ik De hot daddy list, de debuutroman van Madelein Kerseboom. Ik vond het verhaal vermakelijk, maar ik vond het geen enorme topper. Toch was ik benieuwd naar haar nieuwe boek dat vorige maand verscheen. De flaptekst van Verleidelijk lekker maakte me nieuwsgierig en ik begon eigenlijk gelijk toen ‘ie binnenkwam. Vandaag lees je wat ik van deze roman vind!

Ilse Oldenbroek werkt voor het vrouwenmagazine Claire. Het is haar droom om een wekelijkse column te schrijven en ze is dan ook superblij als ze die kans krijgt. Maar er blijkt een addertje onder het gras te zitten. Het is namelijk niet de bedoeling dat Ilse het onderwerp van haar columns zelf bedenkt, dat heeft de redactie al voor haar gedaan: Ilses strijd tegen de kilo’s! Hoewel ze dit thema helemaal niet ziet zitten – zelf heeft ze niet zoveel problemen met haar gewicht – stort ze zich op het afvallen. Haar beste vriendin en huisgenoot Kim steunt Ilse met gezonde salades en haalt haar over om mee te gaan naar de sportschool, waar Kims vriend Stef lesgeeft. Het afvallen valt Ilse zwaar, maar voor een eigen column heeft ze alles over. En gelukkig is haar personal trainer Jasper, bij wie ze zich meerdere keren per week in het zweet werkt, een leuke bijkomstigheid. Dan wordt Ilse gevraagd om een reportage te schrijven over Second Love. Als ze hiervoor zelf op date gaat, doet ze een schokkende ontdekking

Yes, wat is Madelein Kerseboom gegroeid in haar schrijven! Wederom heeft de auteur een aantal grote thema’s in het boek verwerkt en dit zorgt ervoor dat het niet een simpel verhaaltje is, maar juist eentje met een fijne dosis diepte. Het hele verhaal rondom het afvallen en alles wat daar bij komt kijken, kwam goed uit de verf. Wat ik vooral erg fijn vond is dat Ilse zelf helemaal geen problemen heeft met haar gewicht en haar lichaam. Madelein Kerseboom laat zien dat opmerkingen van anderen en druk van buitenaf zoveel voor je zelfvertrouwen kunt doen. Knap!

Ht verhaal is actueel en waarschijnlijk voor veel vrouwen herkenbaar. Extra fijn is dat je je dan goed kunt inleven in de hoofdpersoon. Ilse is lekker nuchter en echt een dame die je als vriendin zou willen hebben. Ze weet wat ze wil, heeft humor en zelfspot en komt ook zeker voor zichzelf op. Maar tegelijkertijd is ze ook gewoon onzeker en laat ze zich daar soms door leiden. Dat zorgde er niet voor dat ze een zielig doosje is die over zich heen laat lopen, maar het maakte haar juist menselijker en more relatable.

Het enige wat ik een beetje jammer vond is het einde. Voor mij voelde het allemaal een beetje afgeraffeld. Het boek telt een kleine 250 pagina’s en in principe is dat wat aan de weinige kant. Er hadden nog prima 30 pagina’s bij aangeplakt kunnen worden om het einde wat uit te breiden en wat mooier af te sluiten. Zo ontwikkelt Ilse een mooie en lieve relatie, maar die relatie mocht nog wel iets extra’s krijgen. Desondanks is het fijn verhaal en zeker welkom op de markt die we nu hebben. Aanradertje hoor!

Madelein Kerseboom heeft mij zeker niet teleurgesteld met haar tweede roman. Ilse voelt tijdens een lezen als een vriendin en het hele verhaal zal voor veel mensen herkenbaar zijn. Yes, ik vond ‘m leuk en raad ‘m je van harte aan!

Kende jij de boeken van Madelein Kerseboom al?

Liefs,
Marleen

Titel: Verleidelijk lekker ♥ Auteur: Madelein Kerseboom ♥ Uitgeverij: Marmer
Aantal pagina’s: 251 ♥ ISBN: 9789460684173 ♥ Waardering: ****
Ik heb een recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Marmer, dankjewel! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.