This month’s Favoritez #33 – Mei 2019

O, mei, wat was je fijn! Ik kijk terug op een fijne, rustige maand waarin we veel zijn opgeschoten in de tuin, ik uiteraard gewerkt heb en ook veel gelezen heb. Maar het aller, allerleukste? We hebben gezinsuitbreiding! Sinds drie weken huppelt er regelmatig een konijntje door de woonkamer! Ik vertel je vandaag graag alles over mijn maand mei, kijk je mee?

Af en toe is het fijn om iets met jezelf te doen. Lekker een dagje de stad in, terrasje pakken, dat soort dingen. Begin mei ging ik met mezelf de stad in en trakteerde mezelf op een broodje. Ook heb ik een tijdje in de nieuwe bibliotheek in Deventer (vet mooi gebouw, aanrader mocht je ooit in Deventer zijn!) zitten schrijven, kocht ik een boek voor mezelf en deed lekker rustig aan. Loved it!

In mei is er hard gewerkt aan de tuin! Zo zijn er nieuwe tegels gelegd en staat de overkapping er bijna helemaal. Nu moeten er nog een paar kleine (eh, oké, best wel grote dingen) gebeuren en dan kunnen we eindelijk genieten van een (hopelijk) vet mooie tuin! Let the summer begin! 

O yes, we did it again! La Cubanita had een nieuwe kaart en die moesten we proberen. Even gezellig met z’n tweetjes uiteten, heerlijk!

In die zelfde week hadden we nog een date night *ahum*. We gingen voor een tuinset naar de Ikea en dan gaan we altijd rond etenstijd, want dan kunnen we Zweedse gehaktballetjes eten haha. Met die glazen werd het toch nog een soort van romantisch, haha!

Al weken zat er een moederzwaan bij ons voor de deur in de vijver te broeden en ca. 3 weken geleden was het dan zover: de eitjes kwamen uit! Moeder zwaan had oorspronkelijk 7 eieren, waarvan er 4 van uit zijn gekomen. Ze zijn uit onze vijver verdwenen, maar af en toe zien we ze zwemmen en volgens mij zijn er nog maar 2 over. Zielig! Maar het was wel een fantastisch gezicht, cute!

In mei was le boyfriend jarig en daar heb ik dus helemaal geen foto van haha. Ik had een simpele kwarktaart gemaakt (geen foto) en we kregen de ouders op visite (geen foto). Verder hebben we de dag lekker rustig besteed, ook niet verkeerd!

En yes, we hebben onze volgende trip geboekt! We waren al weken op zoek naar een goede bestemming voor eind juni en het is uiteindelijk Wenen geworden! Ik wil al jaren naar deze stad en binnenkort is het dan eindelijk zo ver! Mocht je nog tips hebben, please to tell!

MEET MANGO! Is het geen cutie?! We hebben Mango opgehaald op 11 mei en dit meneertje is geboren op 2 april. Hij is lekker druk en nieuwsgierig en loopt regelmatig onze hele woonkamer te bekijken. Zodra de tuin helemaal klaar is en alle gaten gevuld zijn, mag hij ook buiten overal rondlopen. O en ik ben zo verliefd haha. Ik probeer zoveel mogelijk met hem te knuffelen! ♥

In mei las ik 19 boeken in totaal en een groot deel van die boeken las ik in de trein. Heerlijk hoor, die leestijd! Ik las een aantal fantastische boeken en dit is mijn top 4!

1. Zonder mij – Dani Atkins
2. Als morgen niet bestaat – Jennifer L. Armentrout
3. Top secret – Elle Kennedy & Sarina Bowen
4. De executie – Danielle Bakhuis

Met een aantal collega’s proberen we elke pauze even een rondje te lopen en vaak pakken we dan ergens een koffie mee. Af en toe (oké, regelmatig) gaan we dan ergens even zitten. Een van mijn/onze favoriete plekjes in Almere is ijspressi waar ze én geweldig lekker koffie hebben en ook echt lekker ijs. Ik kan niet wachten tot het mooier weer wordt zodat we een ijsje kunnen halen in de pauze!

Hoewel onze tuin nog niet klaar is, kon ik af en toe wel even wat uurtjes leestijd meepakken. Met Mango in zijn hok naast me las ik op zich niet heel veel, haha, maar lekker was het wel!

En yes, ik had in mei ook weer een heerlijk dagje om te schrijven! Ik tikte een lading blogjes en werkte alles weer een beetje bij. Love it! Fijne besteding van een roostervrije dag, hoor!

In mei schaften we ook een Vue Movie Pass aan en nu kunnen we onbeperkt naar de film. We hebben er gelijk al goed gebruik van gemaakt en hebben o.a. The Hustle, Aladdin en Rocketman gezien. Ik vond vooral Aladdin echt fantastisch en wil er zo nog een keer heen. Must see!

Op vrijdag zijn we vaak met maar heel weinig collega’s dus ik had gezegd dat ik wel een keer taart zou bakken voor een vrijdag. Ik bakte een aardbeien cheesecake en hij viel goed in de smaak. Goed begin van het weekend!

Een van de collega’s waar ik altijd mee ga koffiedrinken in de pauze heeft een andere baan, dus op haar laatste tijd zijn we met z’n drieën lekker het terras opgegaan en hebben we geluncht. Ook niet verkeerd!

Tijdens Hemelvaart is er in Vaassen (een klein dorpje bij Apeldoorn) een braderie en boekenmarkt en samen met Vin gingen we daar een ochtendje heen. Ik kwam thuis met een fijne buit van 5 boeken (die zie je woensdag in mijn boekenbuit) en we hebben tussendoor lekker een stuk taart met koffie gehad. Ik wil nog zo’n ochtendje!

In love met Mango!

Yes, harde werkers in de tuin! De overkapping begint al ergens op te lijken! Kan niet wachten om er in onze loungeset onder te zitten met een boek!

Zo, dit was mei! Ik heb heel veel zin in juni. Ik heb een fijn stapeltje boeken klaargezet om te lezen, er staan een aantal fijne dates met vrienden gepland en eind juni gaan we naar Wenen. Heel veel zin in!

Hoe was jouw maand? Heb je leuke dingen gedaan?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.