De leukste date-ideeën voor december

Het hele jaar is natuurlijk geschikt om fijne dates met leuke mensen te hebben, maar ik vind december toch altijd wel een extra fijne tijd om leuke dingen samen te doen. Vandaag deel ik een aantal tips die je samen met je vriend(in) kunt doen, maar ze zijn ook prima geschikt voor om met vrienden te doen! Enjoy!

Ga een dagje offline
Ik schreef het in november al, ik zit sinds de lockdown best wel heel veel op mijn telefoon. Op zich is dat niet erg, maar eigenlijk is het helemaal niet nodig om steeds maar bereikbaar te zijn (uitzonderingen daargelaten natuurlijk) en continu aanwezig te zijn op social media. Daarom vind ik het heerlijk om af en toe een dagje offline te gaan en ik ben zeker van plan om dat ook in december te doen. Helemaal leuk als je dat samen doet! Zet je wifi en mobiele verbinding uit (of schakel je telefoon helemaal uit als het kan) en geniet 100% van elkaars gezelschap zonder dat je gestoord wordt door een online leven. Hieronder staan voldoende tips om je te vermaken tijdens je offline dagje!

Duik samen de keuken in om iets lekkers te koken of te bakken
Ik heb zelf een enorme hekel aan koken, maar bakken vind ik wel heel erg leuk. Ik vind het daarom leuk om samen de keuken in te duiken om een taart te maken of iets anders nieuws te proberen. Gezellig om dit samen te doen en om het natuurlijk samen daarna op te eten. Ga lekker kneuterig gingerbread mannetjes maken en versieren of maak een prachtige feesttaart waar je uren mee bezig bent. Of als je wel van het koken bent kun je eindelijk de tijd pakken om dat uitgebreide recept samen te bereiden. Bon appetit!

Hou een spelletjesmarathon
Leg je telefoon weg, zet kerstmuziek aan en begin aan een spelletjesmarathon! Pak alle leuke spelletjes uit de kast of trakteer jezelf op een (aantal) nieuwe spelletje(s) en ga de strijd met elkaar aan. Extra leuk om wat lekkers op tafel te zetten en een fles wijn open te trekken!

Hou een (kerst)film marathon
Naast spelletjes spelen kun je natuurlijk een marathon met leuke films doen. Kijk bijvoorbeeld een filmreeks (denk bijvoorbeeld aan The Hunger Games o.i.d.)of leuke kerstfilms achter elkaar. Overmorgen verschijnt een lijst met toffe kerstfilms op Netflix, dus daar kun je je sowieso mee vermaken! Haal lekkere dingetjes in huis (of bak het eerst samen) en duik vervolgens lekker knus op de bank onder een dekentjes. Veel kijkplezier!

Ga wandelen
Oké, dit is niet mijn grootste hobby, maar wandelen in de winter kan best fijn zijn. Het beste is natuurlijk om vervolgens thuis (of bij een leuk koffietentje als het weer kan) een lekker warme drank te drinken met iets lekkers erbij. Ook leuk: neem je camera mee en ga lekker foto’s schieten (van elkaar). Gekke foto’s zijn natuurlijk de leukste!

Maak samen pizzaatjes met een pizzarette
In plaats van lekker lang in de keuken te staan kun je ook gezellig aan tafel pizza’s maken. Wij hebben al een tijdje een pizzarette (en gebruiken ‘m veel te weinig) en ik vind het echt heel lekker en gezellig om op die manier lekker te tafelen en lekkere pizzaatjes te maken. Daag elkaar uit om gekke combinaties te maken!

Hou een (gekke) fotoshoot
Dit kun je natuurlijk doen tijdens je wandeling, maar kan natuurlijk ook prima thuis! Of je nu gekke en grappige foto’s van elkaar of samen maakt of je mooiste kleding uit de kast trekt, alles kan! Neem er de tijd voor en ga daarna samen de leukste foto’s selecteren en misschien wel nabewerken! Enjoy!

Heb jij nog leuke date-ideeën voor december? Let me know in de comments!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.