Zorro – Kevin Hassing

Eerder deze maand werd ik verrast door uitgeverij Blossom Books met een exemplaar van hun nieuwste Wereldklassieker: Zorro. Hun klassiekers zien er allereerst al prachtig uit, maar het is ook nog eens heel erg fijn dat Blossom Books met deze reeks klassiekers in een veel beter leesbaar jasje steekt. Zo kende ik het verhaal van Zorro niet, dus ik dook er enthousiast in!

Wie kent hem niet? De Spaanse held met zijn zwarte masker, grote hoed en wapperende cape. En niet te vergeten zijn (later bedachte) handelsmerk: de letter Z die hij achterlaat na elk gevecht. Al vanaf 1920 worden er films en series gemaakt waarin Zorro schittert, en hij werd onsterfelijk als Antonio Banderas of Puss in Boots, en door de vertelling van Isabel Allende. Maar wie kent eigenlijk het echte verhaal van deze cultheld?

Zoals ik hierboven al schreef, ik kende het verhaal van Zorro nog niet. Deze hertelling door Kevin Hassing was dus een heerlijke kennismaking. Het verhaal is op een begrijpbare manier geschreven. Tegelijkertijd heeft de schrijfstijl veel humor, waardoor je echt door dit verhaal heen schiet. Het verhaal draait natuurlijk om Zorro en om wie er achter zit. Het verhaal zit zo in elkaar dat je pas op het einde echt zeker weet wie Zorro is, maar tegelijkertijd weet je ook bijna zeker wie het is. Dit zorgt bijna voor een vleugje sarcasme tijdens het lezen, heel tof!

Klassiekers zijn over het algemeen geen boeken die je snel uitleest. Zo heb ik de afgelopen tijd samen met Janneke verschillende klassiekers gelezen, maar die lezen we dan vaak met een hoofdstuk per dag. Bij Zorro had ik die behoefte compleet niet, ik wilde maar door en doorlezen. Dat resulteerde er uiteindelijk in dat ik dit boek in iets meer dan een dag heb uitgelezen. Ik wilde echt zeker weten wie er nu achter het masker zat en wat er verder allemaal nog op zijn pad lag. Het verhaal is heel verhalend en vol spanning verteld, dus deze hertaling van Kevin Hassing kun je met recht een pageturner noemen.

En dan de prachtige uitgave! Dit boek hoort gewoon in je boekenkast. Het is mijn vierde klassieker en ik ben ook zeker van plan om de rest ook nog toe te voegen. De prachtige stoffen cover, de mooie illustraties van Sophie Plum, dit is echt een cadeautje voor jezelf én een prachtige toevoeging aan je boekenkast. Zorro is een geweldige toevoeging aan de reeks Wereldklassiekers en ik ben heel erg blij dat ik dit boek heb gelezen.

Oeh, aanradertje mensen! Sowieso zou ik de Wereldklassiekers van Blossom Books aanraden, maar ik denk dat dit deel – uiteraard na Trots en vooroordeel – echt een favoriet is geworden! Leuk cadeautje voor jezelf!

Welke wereldklassieker van Blossom Books heb jij al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Zorro ♥ Auteur: Kevin Hassing ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 272 ♥ ISBN: 9789463492560 ♥ Waardering: ****
Dankjewel Blossom Books voor deze leuke verrassing! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.