This month’s Favoritez #43 – Maart 2020

Wauw, ik heb volgens mij nog nooit zo’n saaie maand gehad. De maand begon heel erg fijn (op een paar uitzonderingen), maar net als de rest van de wereld werd het leven halverwege maart eentonig. Toch vind ik dat geen reden om de maandoverzichtjes niet door te laten gaan, dus hier komt ‘ie van maart! Kijk je gezellig mee?

Ik deelde op de eerste dag van maart mijn TBR op Instagram en ik ben bijna alle boeken van deze stapel gelezen, maar daarnaast ook nog een groot aantal andere toffe titels. Mijn favoriet was De waarheid van Colleen Hoover die ik mezelf cadeau gaf. Ik heb een stuk minder in de trein gezeten waardoor ik ook veel minder lees, maar ik probeer ook met thuiswerken regelmatig een uurtje leestijd te snoepen!

Op het werk heb ik eigenlijk altijd gewoon lunch mee, maar af en toe heb ik zin in een lekker broodje uit de stad. In Almere zit sinds kort Le Perron waar je hele lekkere broodjes kon halen. Daarnaast moest ik de dag er na naar de kaakchirurg en zou ik een paar dagen niet normaal kunnen eten, dus mezelf even verwennen mocht wel, vond ik.

As said, ik moest naar de kaakchirug om een verstandskies te laten trekken en toen heb ik ter plekke de kies ernaast ook laten trekken. In het kader: dan hoeven we niet nog een keer terug haha. De behandeling zelf was echt bizar snel en pijnloos, maar ’s avonds had ik wel heel veel pijn. Gelukkig viel alles achteraf heel erg mee! Dit voelt alleen al zo lang geleden terwijl het nog niet eens vier weken geleden is, bizar!

Het was weer tijd voor een date met Janneke en we hadden een perfecte date in Amsterdam. We wandelden de Albert Cuyp markt over, haalden taartjes bij Waldo’s (aanrader!) en bespraken de twee boeken die we samen hebben gelezen in februari (Muggenland en Meer dan ooit). Helaas vielen de boeken ons allebei een beetje tegen, maar het was enorm gezellig. We gingen lunchen bij het Blond Amsterdam cafe, wat ook wel een toffe spot was. Ik kan niet wachten om straks weer te meeten als het weer kan!

Muntthee en bloggen is een perfecte combinatie voor op zondag!

Tel daarbij een heerlijk ontbijt op en ik ben gelukkig! Het recept voor deze broodpudding met croissantjes en blauwe bessen staat al online!

We hadden nog een bon om tosti’s te eten in de stad, dus gingen Vin en ik op tostidate bij Happy Tosti. Precies op tijd voordat alle horecagelegenheden dicht moesten wegens corona.

Tijdens die zaterdag in de stad kocht ik bij Hoge ramen in Deventer (een hele toffe winkel vol toffe spulletjes voor in huis) een vaas. Bij Casa kocht ik nepbloemen (want ik hou niet van echte bloemen) en ik heb nu een perfecte accessoire in de slaapkamer. Love it!

Eigenlijk was het de bedoeling om met mijn ouders te gaan brunchen bij Van der Valk, maar dat werd (begrijpelijk) geannuleerd. Daarom besloten we bij mijn ouders te gaan brunchen en ik nam de geslaagde broodpudding van een week ervoor mee. Smullen!

En toen ging het land zo goed als op slot en werkten we thuis. Inmiddels werken we alweer 3 weken thuis en hoewel ik het niet heel erg vind, is het wel heel eentonig. Mijn vriend en ik hebben een goede verdeling en beginnen ’s ochtends standaard met koffie. We hebben redelijk veel telefonische overleggen, dus dan verhuist de ene naar een andere ruimte. Verder zitten we veel samen in ons kantoor.

Een voordeel van thuiswerken is lekkere lunches. Zo maakte ik deze bagel. Niet elke dag, maar soms eeen beetje uitgebreid lunchen is geen straf!

Er is er eentje thuis heel erg blij dat we zoveel thuis zijn en dat is lieve Mango! Als het droog (en dat was het de afgelopen weken elke dag bijna) speelt Mango van ’s ochtends 8:00 tot etenstijd buiten. Hij zit dan regelmatig in de vensterbank om iets te eten te bietsen of ligt ie lekker in de zon. Mazzelaar, haha!

We waren het al van plan, maar omdat we nu zoveel thuis zijn hebben we besloten een nieuw koffiezetapparaat te komen. We hebben nu een machine met bonenvermaler en melkopschuimer dus elke ochtend beginnen we de dag met een perfecte cappucinno! Love!

Ik denk dat we niet de enige waren, maar we hebben opgeruimd in huis. Ik ben begonnen met de schuur en samen hebben we onze klerenkast uitgemest. Twee grote vuilniszakken gingen weg en alles hangt en ligt weer netjes in de kast. Nu de rest van het huis nog, haha!

Ik merkte dat ik behoorlijk onrustig werd van de continue stroom van berichten rondom corona en hoe het social media domineerde (wat logisch is). Ik kon me enkel concentreren op werk, maar verder was ik afgeleid en onrustig. Daarom besloot ik het eerste weekend zo goed als offline door te brengen. Dat resulteerde in bijna 4 gelezen boeken en heel veel rust in mijn hoofd. Fijn!

Ook merk ik dat ik voor bloggen wat minder rust kan vinden. Ik had behoorlijk veel inspiratie voor artikelen rondom onze trip naar Spanje en die gaat niet door. Door alle drukte in mijn hoofd heb ik weinig inspiratie voor andere artikelen, dus misschien verschijnen er de komende tijd wat minder artikelen en recensies online!

Dat eerste weekend in quarantaine hebben we ook gebruikt om bijna alle hotels voor Amerika te boeken. Onze eerst volgende trip naar Spanje is geannuleerd en waarschijnlijk gaat Champagne in juni ook niet door, maar we hopen onze droomreis in september en oktober wel gewoon te kunnen maken. We hebben alle hotels geboekt met gratis annuleren, onze route is aangepast, maar als alles dan weer normaal is in de wereld gaan we hopelijk een hele mooie reis maken!

We hebben een nieuwe verslaving (al hadden we die al een beetje) en heeft door het verplicht thuis zitten echt een nieuw level bereikt. We kaarten enorm veel, voor geld (wel voor de reizen die we maken, dus ach), maar dit is echt een van de dingen die we heel veel doen, haha.

Ik heb ook altijd zin om te bakken als ik langer thuis zit, maar er komt niemand langs op het op te eten haha. Ik maakte onder andere een yoghurt cake met zelfgemaakte passievrucht curd en hoewel de curd vet lekker was, was de cake heel erg droog. Zonde!

De koekjes die ik maakte uit het HHB boek waren wel een succes! Net iets langer gebakken, maar ze waren wel superlekker! Die ga ik vaker maken!

Deze periode is perfect om kaartjes te sturen, dus we deden er weer een aantal op de post! Versturen is stiekem nog leuker dan krijgen!

Als laatste doken we ook nog de keuken in voor Portugese custardgebakjes, namelijk pasteis de natas! Ik gebruikte dit recept van Foodies en hoewel ze iets donkerder mochten zijn, smaakten ze wel heel goed!

Ik besloot ook Disney+ weer aan te zetten en heb inmiddels al The Lion King, Cinderella, Frozen II, Aladdin en Vaiana gekeken. Heerlijk!

Dat was maart, echt een bizarre maand! Ik ben benieuwd wat april gaat brengen, maar ik ben bang dat het veel van hetzelfde wordt. We zouden eigenlijk halverwege de maand naar Spanje gaan, maar dat gaat helaas niet door.

Hoe was jouw maand? Vermaak je je nog een beetje thuis?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Wat een leuke update! Ik wordt zo blij altijd van je mooie foto’s en het zien van je baksels! Ziet er lekker uit allemaal! En Disney+ is inderdaad heerlijk om nu te gebruiken. Ik ben zelf ook groot fan van Prime Video van Amazon. Daar staan ook hele leuke Originals op, maar ook hele gave complete TV series en films.

    Hier is het nog een beetje zoekende naar een ritme/regelmaat en kijken hoe we alles het beste kunnen combineren. Milan krijgt best wel wat schoolwerk voor z’n kiezen (wat ik wel snap want groep 3 is wel belangrijk natuurlijk), maar we hebben ook nog een jongere hond en kat in huis die ook aandacht nodig hebben en nu hun ritme kwijt zijn met iedereen thuis. Zelf zit ik al 2 weken binnen met klachten, dus ik kan m’n dagelijkse wandelingen met de hond ook niet meer doen en doordat zowel zoon als man lief volledig thuis is mis ik toch ook echt wel de ME-time waar ik normaal zo van kan genieten. Maar goed… Belangrijkste is natuurlijk dat we allemaal gezond blijven. Helaas al iemand verloren aan het virus afgelopen week en ik ben echt kapot vd hele situatie. Hoop echt dat deze ellende snel over mag zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.