Stad van glas – Robert Pobi

Ik hou serieus van goede thrillers, maar ik lees ze te weinig. Laatst leende ik Stad van glas van Robert Pobi, een thriller die afgelopen herfst bij LS Amsterdam verscheen en ik heb echt genoten! Het was precies wat je verwacht van een thriller en ik wil meer van deze auteur! Mijn recensie lees je vandaag online!

Tijdens een van de ergste sneeuwstormen sinds jaren wordt in New York een FBI-agent in zijn auto doodgeschoten door een sluipschutter. Er is maar één man die kan achterhalen waar het onmogelijke schot vandaan kwam: rekenwonder extraordinair dr. Lucas Page. Maar Page heeft niet zo’n zin om terug te keren naar de FBI; zijn laatste klus kostte hem een been, een arm én een oog. Als echter blijkt dat de dode agent zijn ex-partner was en de overheid de schuld in de schoenen probeert te schuiven van een Franse moslim, wil hij de echte dader absoluut vinden. Zeker als er meer doden vallen.

Ik schreef het hierboven al, maar ik heb echt genoten! Stad van glas die echt enorm sterk, ik hou daarvan! Er zitten een aantal standaard kenmerken van een thriller in (niet dat ik nu zo’n enorme kenner ben, but anyway), maar de auteur weet er een aantal hele originele en vooral toffe twists in te gooien. Ik vind het bij thrillers altijd wel belangrijk als je het meeste niet ziet aankomen en dat je ongeveer de hele tijd op het puntje van je stoel zit. En dat is bij dit boek echt het geval. Ik vond het lastig om het boek weg te leggen.

Naast spannende momenten zijn personages in thriller ook wel een dingetje. Ik heb volgens mij nog nooit een thriller gelezen waarbij de hoofdpersoon (vaak de rechercheur of detective) geen problemen in zijn privé-sfeer heeft en dat is in Stad van glas niet anders. Maar Lucas Page is echt een van de tofste personages waar ik ooit over heb gelezen. Hij is grof, apart maar ook zo interessant. Ik wil echt meer boeken over hem lezen.

Wat ik een paar kleine minpuntjes vond is dat ik niet echt een WTF moment had tegen het einde. Het whodunnit gedeelte zag ik wel een beetje aankomen (maar overigens wel heel goed uitgewerkt) en ik bleef met een paar kleine vragen zitten. Maar alsnog is dit boek wel een van mijn favorieten van de thrillerplank. Ik weet in ieder geval dat ik het volgende boek van Robert Pobi zal verslinden.

Ik ben heel blij dat ik Stad van glas heb opgehaald bij de bibliotheek. Ik heb genoten en vond hoofdpersoon Lucas Page echt fantastisch. Als je fan bent van thrillers moet je dit boek lezen!

Had jij al van dit boek gehoord?

Liefs,
Marleen

Titel: Stad van glas ♥ Auteur: Robert Pobi ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 382 ♥ ISBN: 9789024586981 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.