This month’s Favoritez #29 – Januari 2019

Jeetje, de eerste maand van 2019 zit er alweer op! Ik ga hier geen cliché gebruiken dat de tijd zo snel is gegaan (want eerlijk gezegd ging de tijd helemaal niet zo heel snel), maar ik vind het wel bijzonder dat februari alweer een paar dagen bezig is. Zoals bijna altijd was januari niet heel bijzonder, maar was het wel een fijne maand op lekker op te starten. Kijk je mee? 

Ons jaar begon heel erg goed, namelijk met een ontbijtje in Antwerpen. We vierden de jaarwisseling afgelopen jaar in deze Belgische stad en op 1 januari stond er een fijn ontbijtje op ons te wachten. Er zijn slechtere manieren om je dag (en jaar) te beginnen, toch?

Na het ontbijt reden we op 1 januari terug naar Nederland om bij familie langs te gaan. We begonnen de dag bij mijn schoonouders waar oliebollen klaar stonden, daarna eventjes langs oma en uiteindelijk eindigden we bij mijn ouders waar we ‘s avonds hebben gegeten!

Januari begon verder ook heel erg tof, want ik werd namelijk geïnterviewd voor de website Indebuurt Deventer. Een ontzettende eer en het resultaat is erg leuk geweest. Redacteur Simone kwam langs om mij wat vragen te stellen en foto’s te maken. Erg leuk om ons huis zo professioneel op beeld te zien. Het complete artikel lees je hier.

Mijn ouders gingen in januari voor zo’n 3 weken naar Mexico en wij brachten ze naar Schiphol. Van te voren hebben we nog gegeten bij Van der Valk, lekker joh!

Yes, in januari was het ook tijd voor de Vakantiebeurs en wat hebben we toffe bestemmingen voorbij zien komen. We gingen ernaartoe met twee mogelijke bestemmingen (Zuid Afrika en Amerika) en gingen weg met twee compleet andere plekken in gedachten (namelijk Japan en de Filipijnen). Vorige week verscheen er al een artikeltje online met onze reisplannen voor 2019, dus daar lees je er alles over! 😉

Een vrijdagavond alleen thuis? Die besteedde ik op deze manier! Ik las Origin, at ijs (nom nom) en keek een film. Fijn begin van je weekend hoor!

Afgelopen maand was het ook tijd voor een aantal date met vrienden, waaronder met Mandy van de Feelgood Club. We hadden afgesproken in Amersfoort en hebben urenlang gezellig gekletst! Wanneer spreken we weer af? 😉

Afgelopen maand zat ik in een heerlijke schrijfflow en spendeerde ik heel wat uurtjes achter mijn laptop. Ik ben aan het vooruitwerken geslagen en heb sommige artikeltjes voor maart al geschreven! Ontzettend leuk en ik kan er echt van genieten. Hopelijk blijft deze flow nog een tijdje!

Sundays are for tapas and cocktails! Op een zondag in januari gingen we spontaan bij ons favoriete tapasrestaurant, La Cubanita. Geen straf en een fijne manier om het weekend af te sluiten!

Hoewel ons huis in principe helemaal af is (behalve de tuin), zijn er altijd nog van die kleine dingetjes die we nog willen aanpassen of aankleden. Zo kocht ik afgelopen maand dit karretje bij Kwantum voor naast het bureau. Hierin liggen enveloppen, notitieboekjes en pennen. Ik vind het er heel gezellig uitzien en ben helemaal fan van dit karretje! We zijn nu nog een beetje bezig met de slaapkamer, maar deze maand verschijnt er nog een artikel met alle foto’s van de bovenverdieping, so stay tuned!

Ik stond weer een keertje in de keuken en maakte deze Mexicaanse plaattaart van Lekker & Simpel en hij viel goed in de smaak! Nu ben ik niet zo’n fan van bladerdeeg, maar de topping was des te lekkerder dus we gaan dit zeker nog een keer eten, maar dan waarschijnlijk op een pizzabodem of een ciabattabrood!

Yes, ik zat nog meer achter mijn laptop met dit fantastische uitzicht. Als ik geen artikeltjes aan het tikken was, staarde ik wel naar de (ongelezen) boeken die allemaal in mijn kast staan te shinen. Ik kreeg gelijk zin om te gaan lezen!

Over ongelezen boeken gesproken… Ik telde afgelopen maand al mijn boeken (ca. 450, exclusief reis-, Engelse en Vin’s boeken) en daarvan waren er 162 ongelezen! Een beetje een te hoog aantal en ik nam me gelijk voor om een stapeltje aan de kant te leggen die ik graag wilde lezen in januari. Uiteindelijk is dat niet helemaal gelukt (mede dankzij een enorme schrijfflow), maar ik heb Taal voor de leuk gelezen en ben nu begonnen in Het Rosie Effect. Heb jij ook zoveel ongelezen boeken?

Je zult vast doodgegooid zijn met foto’s van de sneeuw en ik doe gezellig mee! Ik ben dit keer niet zoveel buiten geweest, maar we hebben toch de eerste avond een stuk gewandeld. O, en een ijsje gehaald (say what?)!

Yay, ik sprak ook met Janneke af afgelopen maand en we spraken af in Amersfoort. We hebben gewinkeld, een hele tijd rondgesnuffeld in de boekwinkel en uiteindelijk uren gekletst bij The Blueberry. Een aanrader mocht je ooit in Amersfoort zijn. Het was zo gezellig en ik kan niet wachten om elkaar weer te zien!

Tijd voor een avondje lachen, want we gingen naar Brigitte Kaandorp in de Deventer Schouwburg. Het was voor ons de eerste keer dat we naar een show van haar gingen en hoewel we zeker gelachen hebben vonden we het niet heel erg bijzonder. Niet per se voor herhaling vatbaar!

We waren al een hele tijd niet meer bij mijn oma geweest, dus het was weer eens tijd! We gingen bij haar lunchen en hebben twee potjes gekaart! Het was weer heel erg gezellig, dankjewel lieve oma! Weet jij welk spelletje we spelen?

En ja, ik ben dus begonnen met schrijven (van fictie). Naast de vele artikeltjes die ik heb geschreven in januari, ben ik ook begonnen aan een verhaal (en wie weet ooit een boek) dat al jaren in mijn hoofd zit. Ik ga als een speer en ben met de eerste versie al ver over de helft. Ik vind het aan de ene kant heel erg leuk om eindelijk deze ideeën op papier te zetten, maar aan de andere kant ook doodeng omdat het nu wel heel erg echt is. Maar twee proeflezers zijn al enthousiast, dus ik kan niet wachten om ‘m helemaal af te maken!

Yes, de maand werd fijn afgesloten met een lunchdate met Lars! We spraken af bij Bagels & Beans, waar ik ‘s ochtends eerst nog had geschreven. Ik vind Bagels & Beans echt een leuke plek! ♥

Ondanks dat januari voor mijn idee heel erg lang duurde, vond ik het wel een fijne maand. Ik heb echt genoten van de momenten dat ik heb geschreven en ben benieuwd hoe februari op dat vlak gaat worden. Let a new month begin! 

Hoe was jouw eerste maand van het jaar?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.