Origin – Jennifer L. Armentrout

Voor mijn verjaardag van lieve Anouk kreeg ik het vierde deel in de Lux serie van Jennifer L. Armentrout. Opal was geëindigd met een enorme cliffhanger, dus ik was erg nieuwsgierig hoe het verhaal van Katy en Daemon verder zou gaan. Echter verwachtte ik ook dat het vierde deel wederom erg spannend zou eindigen, dus ik besloot nog eventjes te wachten met lezen, zodat ik vrij snel in het allerlaatste deel zou kunnen beginnen. Afgelopen week las ik dan eindelijk Origin en mijn recensie lees je nu online!

Nu Katy gevangengenomen is, zet Daemon alles op alles om haar te vinden. Wat er ook maar op zijn pad komt, ruimt hij uit de weg. Ondertussen kan Katy, die omringd is door vijanden, niets anders doen dan proberen te overleven. Maar wie zijn nou echt de bad guys? De gevaarlijkste tegenstander blijkt al die tijd al vlakbij te zijn geweest. Zodra ze dat doorhebben, weten Daemon en Katy niet meer aan wiens kant ze moeten staan. Als ze überhaupt nog een keuze hebben.

Mijn mening is gemengd over dit boek. Aan de ene kant was het weer een feestje om een nieuw deel van het verhaal van Katy en Daemon te ontdekken en Armentrout heeft er ook echt toffe, nieuwe elementen in weten te stoppen, maar aan de andere kant was het ook heel erg hetzelfde. Vooral het begin was veel herhaling en had ik soms moeite om mijn aandacht bij het verhaal te houden. Ik kon het boek regelmatig met gemak naast me neerleggen en het heeft dan ook wel even geduurd voordat ik weer verder las. Toch krijgt Armentrout het voor elkaar om je in spanning te laten zitten, je steeds maar weer nieuwsgierig te laten zijn naar de rest van het verhaal.

Wat ik wel ontzettend tof vond is dat je het verhaal ook steeds vanuit Daemon kan lezen en die stukken vond ik met afstand de betere stukken. Tijdens het lezen ergerde ik me meerdere keren aan Katy. Ze is een wrak, maar voor mij was het onvoldoende uitgewerkt waarom ze nu precies zo’n wrak is. Ja, ze heeft veel meegemaakt en ja, ze is verschrikkelijk behandeld, maar dit proces is onvoldoende uitgewerkt om ook overspoeld te worden met emoties. Ik denk dat hier veel meer uit te halen is en je de personages (oké, vooral Katy) echt in je hart kunt sluiten.

Het viel nog niet mee om dat niet persoonlijk op te vatten. Maakte ik mezelf verwijten? Mooi niet. Werd ik er kwaad om en kreeg ik zin om benzine over het hele complex uit te gieten en er een lucifer bij te houden? Nou en of!

Ik schreef het hierboven al, maar Armentrout heeft er weer nieuwe, toffe elementen aan weten toe te voegen. Nieuwe dingen die perfect in de fantasy wereld rondom aliens passen. Ik ben van mening dat het verhaal van Katy en Daemon ook in drie boeken verteld had kunnen worden, maar door deze nieuwe twists weet ze wel de spanning goed vast te houden. Wederom zijn deze nieuwe dingen echt goed uitgewerkt en worden ze goed met de rest van het verhaal verweven. Ook nieuwe personages worden goed geïntroduceerd en krijgen een mooie rol.

Helaas is Origin niet mijn favoriete deel van de serie en heb ik niet elke bladzijde met veel plezier gelezen. Desondanks is het Armentrout wel gelukt om een passend deel in de serie te schrijven met nieuwe elementen die je toch wel nieuwsgierig maakt naar het laatste deel. Ik ben heel benieuwd naar het slotdeel, gelukkig hoeven we daar niet meer zo lang op te wachten! 😉

Ben jij al bekend met de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout?

Liefs,
Marleen

Titel: Origin ♥ Auteur: Jennifer L. Armentrout ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 456 ♥ ISBN: 9789401913768 ♥ Waardering: ***

Lees hier mijn recensies van vorige delen:
Obsidian
Onyx
Opal 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.