This month’s Favoritez #5: December

De feestelijkste en laatste maand van 2016 is alweer een week voorbij dus hoog tijd om even terug te blikken op december. Ondanks dat ik veel moest studeren heb ik toch nog heel wat leuke dingen gedaan! Van een lunch tijdens het kerstshoppen en een te gekke musical tot gezelligheid tijdens de feestdagen – december was alles behalve saai! Kijk je gezellig mee? 

Begin december gingen mijn vriend en ik naar de musical The Lion King. We hadden prachtige plekken en hebben echt genoten. Echt een aanrader om heen te gaan! Helaas hadden we niet zoveel tijd om verder nog te genieten van alles wat Scheveningen te bieden heeft, maar we zijn van plan om snel nog eens terug te gaan!

Zoals ik hierboven al schreef moest ik in december heel hard studeren. Ik had twee grote tentamens die ik natuurlijk allebei wilde halen. De eerste heb ik denk ik wel binnen, maar de laatste denk ik niet. Beide resultaten krijg ik half januari terug, dus fingers crossed! 

Vanaf begin december hoefde ik niet meer dagelijks naar Nijmegen, dus ik zat niet zoveel meer in de trein. Dit was de laatste dag van 2016 dat ik naar Nijmegen moest en ik nam een lekker drankje van de Starbucks (hello work!) mee. Af en toe mag dat! Wat een leuke kerstbekers, hè? 

Doordat ik ongeveer de hele maand december druk was geweest met studeren hadden we niet veel tijd gehad om kerstinkopen te doen. Ongeveer twee dagen voor kerst zijn mijn vriend en ik nog even naar Apeldoorn gegaan om daar de laatste cadeautjes voor elkaar en voor de rest van de familie te kopen. We lunchten bij Delifrance en ik nam deze heerlijke clubsandwich! Nom nom! 

De dag van kerstavond en kerstavond zelf was een van de meest perfecte dagen van het afgelopen jaar. We moesten niets en deden enkel waar we zelf zin in hadden. Zo deden we een gezellig spelletje Catan met z’n tweeën, keken we een serie, aten wat kerstkransjes en lazen een boek. ‘s Avonds gingen mijn vriend en ik gourmetten en we hadden natuurlijk veel te veel eten. Maar het was wel lekker!

Echt een heerlijk perfecte dag! Mag ie op repeat? 

Tijdens alle drukte van de feestdagen en tentamens heb ik af en toe ook nog een boek kunnen lezen. Ik las The Jewel en Alles wat je lief is waar ik echt van heb genoten. Ook pakte ik het boek Echte schoonheid zit van binnen, het derde boek in de Calendar Girl serie erbij. Ik vond dit het minste deel van de serie. Binnenkort zal ik een uitgebreide recensie schrijven over de complete serie. Ik las het laatste deel van de Angefallserie en ik las Stil van jou. Tijdens feestdagen las ik Harry Potter, maar dat bleek toch echt niet iets voor mij te zijn en tijdens de laatste dagen van het jaar las ik wat bladzijdes in Harteloos. Dat boek las ik in 2017 uit!  

Eerste kerstdag gingen we naar mijn ouders waar we wat cadeautjes onder de boom hadden liggen. We aten met onze nieuwe pizzarette (wat een tof cadeau!) en het was echt superlekker! Die gaan we heel vaak gebruiken! We hebben ruim 3 uur aan tafel gezeten! O, en wij hadden echt een supermooi toetjes gemaakt, al zeg ik het zelf. We hadden een aardbeiencharlottetaart gemaakt en hij was zo pretty! 

Tweede kerstdag gingen we met mijn schoonouders uiteten en tussendoor was het tijd voor selfies! We hebben echt lekker gegeten (waar ik dan weer geen foto’s van heb gemaakt) en het was erg gezellig! Knappe koppies, toch?

In de laatste week van het jaar ging ik gezellig met mama high teaën! Het was, zoals vanouds, heel gezellig, maar de high tea zelf was niet de beste die we ooit gehad hadden. De volgende keer gaan we op zoek naar een nieuw tentje in Deventer! 

December was een perfecte afsluiting van 2016! Hopelijk wordt januari net zo leuk!

Hoe was jouw december? Heb je leuke feestdagen gehad?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.