Mijn Reading Challenges in 2016

Net als vele andere lezers doe ik mee aan verschillende reading challenges. Je hebt challenges op Goodreads en op Hebban, maar je kunt natuurlijk ook je eigen challenges maken! Het leek me leuk om jullie vandaag een inkijkje te geven met welke reading challenges ik dit jaar allemaal meedoe en hoever ik overal mee ben! 

imageGoodreads
Net als vorig jaar doe ik mee met de Goodreads Reading Challenge. Vorig jaar zette ik mijn doel op 75 boeken en dat had ik ruimschoots gehaald. Ik besloot de lat iets hoger te leggen en besloot in een doel in te stellen van 100 boeken. Op dit moment heb ik 81 boeken gelezen en ben dus op 81% van mijn challenge. Volgens Goodreads loop ik nu 12 boeken voor op schema, dus waarschijnlijk zal ik dit jaar ook ruim over mijn doel gaan.image

Ik lees dat sommige mensen dan hun doelen
bij gaan schaven en halverwege het jaar bijvoorbeeld hun challenge op 120 boeken zetten. Ik vind dat echt stoer, maar dat wil ik zelf niet doen. Lezen moet nog steeds een hobby blijven en ik moet er plezier in blijven hebben. Als ik met gemak de 120 of zelfs meer zou kunnen halen dit jaar, misschien zet ik mijn challenge voor 2017 wel op 120 of zelfs op 125!

Wat ik met de Goodreads Reading Challenge erg fijn vind is dat je met de app (en natuurlijk ook online) van iedereen heel makkelijk kunt zien hoever je bent en welke boeken je hebt gelezen. Ook kun je natuurlijk heel makkelijk via Goodreads bij houden welke boeken je aan het lezen bent en welke boeken je hebt gelezen dus extra makkelijk om je challenge bij te houden!

image

Hebban Reading Challenge 2016
Ik schrijf voor de Hebban YA Club van 10 dus doe ik natuurlijk ook mee aan de Hebban Reading Challenge! Mijn doel is hetzelfde als op Goodreads: 100 boeken. Ook bij Hebban kun je makkelijk je boeken bijhouden zodat je challenge altijd up to date is!

Daarnaast heeft Hebban ook nog leuke categorieën bedacht om je te inspireren om meer te gaan lezen. In totaal heeft Hebban 50 categorieën die je kunt afstrepen met boeken die je hebt gelezen. Zelf doe ik niet echt mee met deze challenge. Ik wil voornamelijk boeken lezen die me echt leuk lijken of die al tijden op mijn TBR staan en niet een boek die me niet echt trekt maar die wel onderdeel is van de challenge.

image7Days Reading Challenge
Hebban heeft nog een andere challenge dit jaar georganiseerd, namelijk de 7Days Reading Challenge in samenwerking met jongerenkrant 7Days. Hier doe ik natuurlijk ook aan mee, alleen ben ik nog niet heel ver met deze challenge.

Elke maand kiest Hebban een Young Adult boek uit die voor de challenge gelezen moet worden. Via Hebban maak je dan ook kans op dit boek. Op dit moment zijn er 9 boeken bekend en ik heb er drie gelezen (namelijk Duizend stukjes van jou, Nodig en De Appeltaart van hoop). Ik moet dus nog even aan de bak om de andere 6 boeken te lezen (en natuurlijk nog de boeken uit oktober, november en december). Als je alle boeken hebt gelezen en een recensie op Hebban hebt geplaatst, maak je in januari kans op een prijzenpakket!

Mijn eigen soort van ‘boekenbingo
Naar aanleiding van de boekenbingo die Madelon elk jaar doet en de categorieën van Hebban besloot ik mijn eigen challenge te maken. Ik struinde Pinterest af, nam wat categorieën over van Madelon en Hebban en uiteindelijk kwam ik op een lijstje met 30 opdrachten uit. Ik schreef ze in mijn book journal van 2016 en sindsdien ben ik actief bezig om alle opdrachten te vervullen.

Aan het eind van het jaar zal ik mijn complete lijst delen met hopelijk alle ingevulde boeken erbij, maar nu zal ik een paar opdrachten delen:

  • A book you loved… read it again: Bij deze opdracht heb ik Voor jou van Jojo Moyes gelezen. Duizend hartjes voor dit boek!
  • A book from an author with your initials: Dit vind ik nog steeds een best lastige opdracht, want er zijn niet veel schrijvers die de initialen MZ hebben, maar ik ben erachter welk boek ik ga lezen voor deze challenge: De Boodschapper van Markus Zusak! 🙂 Snel dit boek erbij pakken!
  • A book ‘everyone’ but you has read: Ook bij dit boek weet ik nog niet precies wel boek ik ga lezen. Misschien Harry Potter?
  • A book that made you cry: Ik heb echt tranen met tuiten gehuild bij De negen dagen van Rabbit Hayes van Anna McPartlin. Wat een prachtig boek!
  • A book you saw someone reading: Tegenwoordig zie je mensen niet meer zoveel lezen (of op een e-reader, maar ik ga mensen dus niet even vragen wat ze aan het lezen zijn) dus dit was best een lastige categorie. Maar op vakantie zag ik een paar Nederlandse mensen met Mooie meisjes van Karin Slaughter en De verwarde cavia van Paulien Cornelisse. Beide boeken staan nu in mijn kast dus ik zal deze boeken snel gaan lezen!

Van de 30 categorieën heb ik er nu 19 ingevuld. Van de 11 opdrachten die ik nog moet vervullen heb ik bij de meeste al wel een idee welk boek het gaat worden, dus dat moet zeker goed komen!

Dit zijn de 4 challenges waar ik dit jaar aan mee doe. Doe jij ook mee aan Reading Challenges? Welke? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

  1. Ik ben ook vol goede moed gestart aan de 7Days Reading Challenge op Hebban, maar er zitten echt te veel titels bij die me niet aanspreken. Daarom ga ik ze niet alle twaalf lezen, want er zijn nog zoveel andere boeken die ik liever zou lezen..

    1. Ja, ik heb precies hetzelfde! Maar tot nu toe heb ik wel alle boeken thuis liggen, dus ik probeer ze wel allemaal te lezen!
      Sorry voor mijn late reactie, je reactie kwam bij te spam terecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.