Lang leve de liefde – Jill Mansell

Lang leve de liefde is het derde boek dat ik van Jill Mansell heb gelezen. Natuurlijk ken ik de auteur al een hele tijd, maar ik dacht altijd dat haar boeken meer iets waren voor middelbare vrouwen. Maar toen ik Rozengeur en zonneschijn en Je bent geweldig las werd ik fan van Jill! Ik ben niet direct al haar boeken gaan lezen, maar ik wil wel elk nieuw boek van haar verslinden! Begin augustus won ik een boekenpakket van uitgeverij Luitingh Sijthoff en daar zat dit boek in. Ik kon niet wachten om in het boek te beginnen!

Op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag maakt Lily Harper de allerlaatste brief open van haar geliefde moeder, die stierf toen Lily acht was. Tot haar verrassing staat er meer in over haar moeders eerste en enige echte liefde.

Die dag ontmoet Lily ook de acteur Eddie Tessler. Lily is stiekem wel gevleid dat Eddie haar zo geweldig vindt, en ze voelt de vlinders fladderen. Maar waarom vindt ze het dan zo belangrijk wat Dan, haar grappige, stoere, knappe jeugdvriend, die altijd voor haar klaarstaat, ervan vindt?

Net als haar vorige boeken die ik heb gelezen is Lang leve de liefde weer een heerlijk romantische boek met lieve personages en grappige gebeurtenissen. Zoals ik van Jill Mansell gewend ben volg je in het boek meerdere personages. In dit boek zijn dat Lily, Coral en Patsy. Alle drie zijn ze (onbewust) op zoek naar de ware liefde.

Het verhaal speelt zich af in een klein Engels dorpje waar iedereen elkaar kent. Mansell heeft de omgeving erg goed beschreven waardoor je je helemaal op het Engelse platteland waant. Je ziet jezelf lopen in de hoofdstraat, een koffie drinken bij het plaatselijk café en je laat je haren doen bij het plaatselijke roddelcafeetje (lees: de kapper).

Lily, zo’n beetje de hoofdpersoon in het boek, is een ontzettend lief meisje en staat voor iedereen klaar. Ze zet zichzelf met liefde op de tweede plaats als ze daardoor iemand kan helpen. Dit zorgt er gelukkig niet voor dat ze als een naïef grijs muisje overkomt. Lily staat sterk in haar schoenen, weet wat ze wil en is absoluut niet op haar mondje gevallen. Heerlijk!

Ook de andere personages weten een weg naar je hart te vinden. Ook al is het einde redelijk voorspelbaar, toch blijf je geboeid lezen omdat je wilt weten hoe de personages hun geluk in de liefde zullen vinden. Mansell schrijft eigenlijk uit bijna alle perspectieven waardoor je een kijkje in ieders hoofd hebt en iedereen dus goed kunt begrijpen.

Lang leve de liefde is een heerlijk romantisch boek, perfect om nog even in de zomersferen te blijven. Verwacht geen verrassend plot, maar geniet van de leuke personages en de prachtige omgeving. Met Lang leve de liefde heeft Mansell weer een perfecte roman gecreëerd waarbij de personages je nog bij zullen blijven nadat je het boek hebt dichtgeslagen.

Heb jij al een boek van Jill Mansell gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Lang leve de liefde ♥ Auteur: Jill Mansell ♥ Uitgever: Luiting Sijthoff
Pagina’s: 330 ♥ ISBN: 9789024567317 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.