De 20 – Sam Holland

Wist je het al, ik doe dit jaar weer mee met de #12booksby12friends challenge en een van die tips was ‘De 20’ van Sam Holland. Dit boek werd mij door Yvonne (@boekenbarones) getipt, thanks! Eerder las ik al het debuut van Sam Holland, dus ik was zeker benieuwd naar haar nieuwe boek. Vandaag lees je mijn recensie!

In het holst van de nacht arriveert rechercheur Adam Bishop op de plek waar een flink toegetakeld lichaam is ontdekt. Het is een gruwelijk tafereel, maar het met spuitbus aangebrachte cijfer boven het lijk bezorgt Adam pas écht koude rillingen. Er zijn namelijk al meer slachtoffers, en bij elk lichaam is een nummer gevonden: 20, 19, 18… De moordenaar telt af, maar waarom?

Adam heeft geen idee wat het motief is, totdat dr. Romilly Cole bij hem aanklopt en hem erop wijst dat de zaak overeenkomsten vertoont met een reeks moorden die vijfentwintig jaar geleden plaatsvond. Het is een zaak uit Romilly’s verleden die haar blijft achtervolgen. Nu maakt de moordenaar het echter persoonlijk. 4, 3, 2…

‘De 20’ is een soort van vervolg op ‘De echoman’, Sam Hollands debuut. Je volgt andere personages, maar oude bekenden maken een kleine opwachting. Eerlijk gezegd kon ik me daar weinig van herinneren, dus voor mij voelde het niet per se als een vervolg. Maar ik kon me nog wel herinneren dat De echoman heel goed was uitgewerkt en lekker gruwelijk en verslavend was. En dat is De 20 ook! Wederom een lekker gruwelijk verhaal, met bloederige details en een behoorlijke psychopathische insteek. Hou ik van (bij een thriller ;)).

Ik ben een absolute romance lover, maar dat betekent niet dat ik in elk boek dat ik lees een dosis romance wil hebben. In De 20 zat voor mij net wat te veel romance (of meer de drama die er bij komt kijken) en dat haalde een beetje de vaart uit het verder gruwelijke verhaal). Het hele gedoe tussen Adam en Romilly was net iets too much en hoewel het bijdroeg aan de rest van het verhaal, had het voor mij net iets minder drama-achtig uitgewerkt kunnen worden.

Er zitten bizar veel plottwists in en dat houd je gedurende het hele boek op het puntje van je stoel, precies zoals je wil in een thriller. Juist door de dreiging dat er nog meer doden zullen vallen, blijf je invested en wil je het liefst zelf de pagina’s inkruipen en zelf de moordenaar pakken. En het einde? Love it. Goed uitgewerkt en ik zag ‘m eerlijk gezegd niet aankomen. En dan heb je me al, haha!

Een ijzersterke, gruwelijke thriller, dikke tip!

Liefs,
Marleen

Titel: De 20 ♥ Auteur: Sam Holland ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 9789402712896 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.