Verguld – Marissa Meyer

Een nieuw boek van sprookjeskoningin Marissa Meyer is altijd een goed idee. Tel daarbij op dat Blossom Books het boek in een prachtige limited edition heeft gegoten en het kan niet misgaan, toch? (Kleine spoiler: het ging inderdaad niet mis). Vandaag lees je mijn recensie!

Wat begon als een leugentje om bestwil, eindigt in een ware nachtmerrie wanneer Serilda de duistere Erlkönig een van haar betoverende verhalen vertelt. Plotseling bevindt ze zich in een wereld waar geesten en demonen rondsluipen, en waar raven met holle ogen haar nauwlettend in de gaten houden. De koning beveelt Serilda om uit al het stro in de kerker van zijn kasteel goud te spinnen. Lukt dit niet, dan zal ze haar leugens met de dood moeten bekopen. Wanneer Serilda de hoop bijna heeft opgegeven, verschijnt er een mysterieuze jongen, wiens ziel gevangenzit in het kasteel. Hij belooft haar te helpen… tegen een prijs

Wauw, wat een prachtige limited edition, joh! Zo’n enorm mooi exemplaar voor in de boekenkast! Blossom Books heeft zichzelf echt overtroffen. Het goud op de snee, de prachtige illustratie op de cover waar je maar naar kunt blijven kijken, ik bleef het boek maar aaien tijdens het lezen. En gelukkig is de binnenkant ook enorm tof. Als je andere sprookjes van Marissa Meyer hebt gelezen, weet je dat zij altijd een hele toffe twist weet te geven aan haar verhalen en dat is in Verguld niet anders.

Wel is dit verhaal een stuk duisterder en volwassener dan de andere boeken die ze bijvoorbeeld in De Lunar Cronicles heeft geschreven. Ik zou dit boek dan ook niet perse aanraden voor echt hele jonge (YA-)lezers. Maar het verhaal is wel – precies zoals we van haar gewend zijn – enorm goed uitgewerkt, alles zit perfect in elkaar en alles klopt. Het einde voelde voor mij niet heel verrassend, maar deed absoluut geen afbreuk aan mijn leesplezier én ik kijk enorm uit naar het vervolg.

Oké, het duurde wel eventjes voordat ik echt lekker in het verhaal zat. In het begin was ik een beetje aan het zoeken welke kant het verhaal op ging met alle verhalen die Serilda vertelt. Maar de mooie, beeldende schrijfstijl trekt je wel vrij snel helemaal het verhaal in. Vooral de tweede helft was enorm verslavend en ik vloog richting het einde. Het enige wat ik een heel klein beetje jammer vond (maar dat is echt een puur persoonlijk dingetje) was de love interest. Ben ik de enige die stiekem een klein beetje hoopte dat het richting het einde toch naar een andere love interest zou gaan?

Yes, dit boek was enorm tof! Geloof me, deze limited edition wil je in de kast hebben en niet alleen omdat ‘ie er prachtig uit ziet, het verhaal zelf is ook heel erg sterk. Enne, wanneer komt deel 2?

Heb jij al eens een boek van Marissa Meyer gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Verguld ♥ Auteur: Marissa Meyer ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 555 ♥ ISBN: 9789463493260 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Blossom Books! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ik hou echt van The Lunar Chronicles, maar met dit boek kon ik weinig. Ik las wel de Engelse versie. Ik vond het net een te klassieke sprookjes stijl, maar misschien was het ook het verkeerde moment. Ik ga het denk ik nog een kans geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.