De partycrasher – Sophie Kinsella

Er zijn een aantal auteurs waarvan ik altijd elk boek wil lezen en Sophie Kinsella is er een van. Zeker ‘vroeger’ verslond ik haar boeken. Inmiddels is het bij elk boek even afwachten wat je krijgt, maar ik denk dat je haar nog steeds de queen van de feelgood kan noemen, toch? Vandaag lees je mijn recensie van haar nieuwste boek De partycrasher.

Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan is Effie vervreemd geraakt van haar vader en begon ze een vete met zijn knappe (en veel jongere) nieuwe vriendin, Krista. En nu krijgt Effie nog meer slecht nieuws: Greenoaks, het Victoriaanse landhuis dat Effie haar hele leven haar thuis noemde, wordt verkocht. Wanneer Krista besluit een ‘housecooling’-feest te geven, weigert Effie te gaan. Maar dan herinnert ze zich dat een geliefde schat uit haar kindertijd nog steeds in het huis verborgen ligt. Haar enige kans om die terug te krijgen is door in te breken terwijl iedereen druk aan het feesten is. Terwijl Effie door het huis sluipt, zich verstopt onder tafels en door kiertjes gluurt, realiseert ze dat de geheimen die Greenoaks bewaart niet alleen op zolder liggen.

O, mensen, deze was echt leuk! Zoals ik hierboven al schreef, met de laatste boeken van Kinsella kan het twee kanten opgaan. Zo vond ik Voor wat, hoort wat geweldig, Verras me was compleet niet mijn ding en Liever verliefd was oké. Maar gelukkig was De partycrasher dus echt heel tof. Het was – precies wat Kinsella zo goed kan – enorm grappig, maar tegelijkertijd ook heel lief en soms zelfs emotioneel. Er zit absoluut een diepere laag onder al die hilarische praktijken die Effie uitspookt.

Vooral de interactie tussen de personages vond ik echt geweldig. De manier waarop Effie bijvoorbeeld met haar zus of haar ex omgaat is heel erg mooi neergezet. Je proeft bijna de liefde, de emotie. De dialogen zijn spot on en zorgen echt dat je een beetje het boek in wordt gezogen. Ik vond het einde ook best wel verrassend. Zonder dat het compleet uit de lucht komt vallen, heeft de auteur een verrassende twist aan het einde gegeven.

Kinsella zou Kinsella niet zijn als ze enorm hilarische momenten in haar boek zou verwerken. Ook zonder dat je zou weten dat dit boek door Sophie Kinsella is geschreven, zou je haar schrijfstijl en unieke manier van vertellen herkennen. Is alles enorm geloofwaardig? Nee, maar dat hoeft ook helemaal niet. Dit boek is echt bij uitstek geschikt om alles om je heen eventjes te vergeten. Aanradertje dus!

Yes, het nieuwste boek van Sophie Kinsella is LEUK! Ik raad je dit boek echt van harte aan, zeker als je hebt genoten van haar vorige boeken!

Wat is jouw favoriete Kinsella boek?

Liefs,
Marleen

Titel: De partycrasher ♥ Auteur: Sophie Kinsella ♥ Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 329 ♥ ISBN: 9789044364460 ♥ Waardering: ****
Dankjewel The House of Books voor het recensie-exemplaar!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.