Ogen zo grijs als regen – Sophie Tal Men

Zoals je misschien wel weet ben ik verslaafd aan mijn e-reader. Sinds kort heb ik een hele fijne upgrade gekregen (waarover ik je binnenkort meer vertel!) and it is safe to say: ik ben fan van Kobo! Nu heeft Kobo niet alleen fijne devices waar je je e-books makkelijk op kunt lezen, maar ze brengen ook Kobo Originals uit. Een nieuwe serie is de Bretagne-serie van Sophie Tal Men. Ik las het eerste deel en je leest nu mijn recensie!

Marie-Lou, student geneeskunde, krijgt van de ene dag op de andere te horen dat ze voor haar stage naar het ziekenhuis in Brest wordt verplaatst. Het einde van de wereld in haar ogen. In Brest start de vijfentwintigjarige een nieuw leven, ver weg van haar familie en haar geboortestreek Savoie. Het zorgeloze en luchtige karakter van Marie-Lou wordt al snel meedogenloos vermengd met de harde realiteit van het ziekenhuis, de diensten op de spoedeisende hulp en het contact met de zieken. En dan ontmoet ze midden in de nacht opeens de surfer Matthieu. Lukt het Marie-Lou om een plekje voor hem vrij te maken in haar drukke leven?

De Bretagne serie van Sophie Tal Men wordt beschreven als Grey’s Anatomy meets Bretagne. Nu ben ik zowel fan van die geweldige ziekenhuisserie als van Frankrijk. Het klonk dus helemaal als een boek voor mij! Helaas was het boek niet helemaal mijn ding. Ik heb het boek niet perse met tegenzin gelezen, maar ik had ook niet de behoefte om ‘m uit te lezen. Een beetje een dubbel gevoel dus. Ik kan er ook niet zo goed mijn vinger opleggen.

Ik vond in ieder geval de chemie en de opbouw van de relatie tussen Matthieu en Marie-Lou niet zo lekker uit de verf komen. Dit boek belooft een heerlijke romantische feelgood in een Frans ziekenhuis te worden, maar daarvoor ontbrak teveel de romantiek tussen die twee. Ik heb zelfs tot over de helft gedacht (en misschien ook wel gehoopt) dat Marie-Lou met iemand anders zou eindigen, ondanks dat in de flaptekst al bekend is wie haar love interest is. Het voelde verder ook een beetje als een verzameling aan columns van de dingen die Marie-Lou in haar leven als arts meemaakt, dan dat het echt een mooi, lopend verhaal is geworden.

Ik ben wel een beetje verliefd geworden op het Franse gedeelte. Zoals ik hierboven al schreef, ik ben dol op Frankrijk en de auteur weet prachtig Bretagne neer te zetten. Het leek bijna alsof ik er zelf liep. Maar helaas speelde de omgeving en de sfeer van het Franse landschap een relatief kleine rol. De vergelijking met Grey’s Anatomy snap ik aan de ene kant, maar geeft een dergelijke serie ook wel hoge verwachtingen. Voor mij is deze boekenserie niet zo verslavend als de populaire tv-serie, dus ik weet ook niet of ik snel de andere delen nog zal lezen.

Ik ben een klein beetje teleurgesteld, want ik had gehoopt een heerlijk, Frans ziekenhuisdrama te lezen. Dat is helaas niet helemaal uitgekomen, maar ik raad je vooral aan om het zelf te ervaren.

Stond deze serie (of dit boek) al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

PS. Deze Kobo Original is exclusief bij Kobo te lezen én beschikbaar in Kobo Plus (ook de andere twee delen in deze serie).

Titel: Ogen zo grijs als regen ♥ Auteur: Sophie Tal Men ♥ Uitgeverij: Kobo Originals
Aantal pagina’s: 194 ♥ ISBN: 9781774535165 ♥ Waardering: **,5
Ik heb dit ebook gekregen als recensie-exemplaar van Kobo.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.