This month’s Favoritez #26 – Oktober 2018

Oktober was een maand om na de drukke verhuismaand van september weer een beetje te landen op aarde. Hoewel we hadden gehoopt dat we de maand iets rustiger zouden kunnen beginnen is het alsnog een fijne maand geworden, waarin we konden wennen aan ons nieuwe huis, weer tijd hadden om een sociaal leven te hebben en ook nog wat leuke dingen planden. Kijk je mee? 

Aangezien we eind september over waren gegaan moesten er in oktober nog de nodige dozen worden uitgepakt. In het begin zagen we door de bomen het bos niet meer en waren we continue alles kwijt, maar na twee dagen echt veel te hebben gedaan begon het ergens op te lijken. Nu zijn alle dozen zo goed als uitgepakt en is het echt een huis.

Begin oktober was het gelijk tijd om eventjes met z’n tweeën lekker weg te gaan en we maakten er een heerlijke date van. We gingen gezellig uiteten en sloten de avond af in het theater bij Bert Visscher. Een heerlijke show waar we regelmatig tranen van het lachen hadden. Aanrader!

Vorige maand kocht ik het kookboek Cheesecake van Sabine van ohymyfoodness.nl en die moest ik natuurlijk gelijk proberen! Ik maakte de witte chocoladecheesecake met passievrucht en hij viel zeker in de smaak! Binnenkort ga ik een tweede proberen!

Het was eindelijk ook tijd voor lekker lezen op de bank en ik kan je vertellen dat ik daar afgelopen maand regelmatig een uurtje (of meer) heb gespendeerd. Ik las o.a. dit fijne ebook en ik vond ‘m zo leuk! Loved it! ♥

In oktober bezochten we drie keer de bioscoop, waaronder Johnny English Strikes Again. De eerste twee films in deze serie vond ik erg leuk, maar deze viel zwaar tegen. De humor was net iets te flauw en echt veel te voorspelbaar! Zonde!

We konden ‘s avonds nog gewoon op het terras eten. Je kon wel merken dat het snel afkoelde, maar nog steeds heerlijk om tijdens het eten een beetje mensen te kijken die over de Brink in Deventer lopen, haha!

Yes, de leukste dozen om uit te pakken waren uiteraard de dozen met mijn boeken! Samen met mijn vriend ben ik op een vrije dag er voor gaan zitten en hebben we voor elk boek een mooi plekje gevonden. Zoals je misschien kunt zien heb ik mijn boeken wederom op genre en uitgeverij georganiseerd, zodat ze allemaal fijn dezelfde hoogte hebben. Zo gelukkig met deze wand, maar dat begrijp je vast! 😉

Op 19 oktober werd mama 50 jaar en dat moest natuurlijk uitgebreid gevierd worden! In het oosten van het land waar ik oorspronkelijk vandaan kom is het traditie om de avond voor de daadwerkelijke verjaardag Sarahs (of Abrahams bij mannen) in de voortuin te zetten. Natuurlijk deden wij mee en wij waren verantwoordelijk voor de grote wijnvaten en de poster voor het raam. Of mijn moeder van wijn houdt? Nee hoor…

Ook gingen we een avondje gezellig met mijn ouders uiteten. Helaas viel het restaurant (A1 restaurant in Deventer) dit keer behoorlijk tegen, dus we gaan hier niet nog een keertje heen. Alsnog was het wel heel erg gezellig en toetjes zijn natuurlijk altijd goed! 😉

Afgelopen maand gingen we echt heerlijk vaak gewoon lekker een paar uur weg, gewoon omdat het kon. Zo gingen we op een zondag een middagje naar Zwolle. Beetje wandelen, beetje winkelen en een lekker taartje op het terras eten. Hele fijne zondagsbesteding kan ik je vertellen! 😉

En yes, de verhuiskaartjes zijn verstuurd! Ik ontwierp bovenstaande kaartjes zelf en ik vind ze zo leuk geworden! Inmiddels heeft iedereen een kaartje ontvangen en we krijgen hele positieve reacties, tof!

Nog zo’n fijne zondag waarop we eigenlijk wilden wandelen, maar uiteindelijk bij een nieuw tentje in Deventer en in de bioscoop eindigden, haha! Helemaal prima, want het was een heerlijke middag. We gingen naar de film A simple favor, en man, wat een verschrikkelijke film. We hadden achteraf (maar ook tijdens) geen idee wat we hadden gezien en nog steeds blijft die film een bizar iets. Nee, helaas, geen aanrader!

In onze heerlijke en fijne nieuwe keuken proberen we steeds vaker nieuwe gerechten uit en ik heb afgelopen maand ook al twee keer gekookt (#wereldwonder). Ik maakte o.a. deze kiprolletjes in bacon met gebakken aardappeltjes en sla. Sorry voor de verschrikkelijke foto, maar lekker was het wel! Voor herhaling vatbaar!

En yes, het laatste weekend van oktober gingen we een heerlijk weekendje weg! Na lang wikken en wegen besloten we wederom naar Rotterdam en Den Haag te gaan, gewoon omdat we dat zulke leuke steden vinden. De zaterdag spendeerden we winkelend in Rotterdam en ik kan je zeggen: we zijn heul erg goed geslaagd! Tassen vol met nieuwe kleding gingen we zondagavond weer naar huis! We hebben een aantal hele leuke hotspots ontdekt deze twee dagen, waaronder Baker’s & Moore in Rotterdam (zo’n toffe hotspot, gaan we zeker nog eens heen) en Scharrels & Schuim, ook in Rotterdam. Die laatste heeft allerlei vetlekkere gerechten met kip, nice! We sliepen in het Novotel Hotel Schiedam, een prima hotel met fijne locatie, maar het ontbijt was niet heel bijzonder. ‘s Avonds gingen we nog voor een late night movie date naar Hunter Killer, en wauw, wat een fantastische film! Ik vond ‘m erg sterk en met afstand een van de beste films die ik de laatste tijd heb gezien!

In Den Haag gingen we wederom naar de Cheesecake Factory (#inlovewithcheesecake) en o my, wat was het weer lekker! We shopten nog wat meer (#gewoonomdathetkan) en gingen lekker op ons gemak weer naar huis. Heerlijk, zo’n fijn weekend met z’n tweeën.

In Den Haag stond ook nog het Verre reizen event op de planning. We hadden gratis tickets gekregen en besloten even een kijkje te nemen in de Fokker Terminal. Het was niet enorm groot, maar alle bestemmingen (behalve Europa uiteraard) waren goed vertegenwoordigd. We hebben ons goed laten informeren voor een aantal bestemmingen voor volgend jaar, dus wie weet waar we in 2019 allemaal heen gaan!

Wat een heerlijke, maar vooral redelijk normale maand! Ik ben heel benieuwd wat november gaat brengen! Ik ben in ieder geval jarig, maar ik vier het pas in december en ik hoop mee te doen aan NaNoWriMo (een schrijfmaand waarin ik hoop 50.000 woorden te typen), daarnaast heb ik nog een aantal dates staan met lieve vrienden, dus helemaal zin in!

Hoe was jouw oktober?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.