Een zee van leugens – E. Lockhart

Jaren geleden las ik Wij leugenaars van E. Lockhart. Ik kan me niet heel veel herinneren van het boek, maar wel dat het me echt van mijn sokken heeft geblazen. Om die reden was ik heel erg benieuwd naar de prequel die vorige maand verscheen. Ik deed mee aan de readalong op Instagram samen met een aantal andere lezers, vet gezellig! Vandaag lees je mijn recensie! 

Een winderig privé-eiland voor de kus van Massachusetts. Een hongerige zee, kolkend van geheimen en verdriet. Een onstuimige, verslavende erfgename. Een onweerstaanbare, onvoorspelbare jongen. Een zomer van verraad en verschrikkelijke fouten.

Welkom terug bij de familie Sinclair. Ze waren altijd al leugenaars.

Zoals ik hierboven al schreef, jaren geleden las ik Wij leugenaars en ik was echt geschokt door de plottwist. Wel heb ik het boek daarna nooit meer herlezen en ik had daar met deze prequel ook geen tijd voor. Ik ging er dus qua achtergrond van het eerste deel behoorlijk blanco in. Wel voeg ik daaraan toe, dat hoewel het een prequel is, er wel spoilers in zitten over Wij leugenaars. Mocht je dat boek dus willen lezen, lees dan eerst Wij leugenaars en vervolgens Een zee van leugens. Ik had niet het idee dat ik heel veel miste, want Een zee van leugens is een heel tof, spannend verhaal dat je prima op zichzelf kunt lezen.

Vanaf het begin zat ik er lekker in. De sfeer is mysterieus, een beetje loom, het verhaal zit vol intriges en de schrijfstijl is bijna poëtisch te noemen. Het was voor mij vanaf het begin een boek dat ik niet zo goed kon wegleggen, maar dat was natuurlijk wel de bedoeling met een readalong haha. Vanaf het eerste hoofdstuk was ik hooked en de manier waarop het verhaal verteld wordt houd je zeker in zijn greep.

Vond ik de twist in dit deel enorm indrukwekkend en verrassend? Nee, eigenlijk helemaal niet, maar gek genoeg zorgde dat zeker niet voor minder leesplezier. De manier waarop het is uitgewerkt is namelijk wel heel tof en juist door de goed neergezette sfeer blijft het een heel fijn boek om te lezen. Wel vind ik het meer een zomerse YA, juist door de lome zomerse sfeer en het verhaal speelt zich ook af in de zomer. Dus mocht je dit boek op je TBR hebben staan, dan raad ik je stiekem een beetje aan om deze tot de zomer te bewaren 😉

Ik ben absoluut niet teleurgesteld. Qua plottwist kon deze niet tippen aan Wij leugenaars, maar het verhaal op zich is weer heel erg fijn. E. Lockhart heeft een geweldige schrijfstijl, dus lezen die hap!

Heb jij al eens een boek van E. Lockhart gelezen?

Liefs,
Marleen

PS. Ik heb zelf dus niet Wij leugenaars herlezen voordat ik met deze prequel begon. Ik vond het echt goed te volgen en prima leesbaar, zonder het eerste verhaal nog scherp op mijn netvlies te hebben. Wel zeiden een aantal lezers in de readalong dat ze het prettig vonden dat ze vlak van te voren Wij leugenaars hadden (her)lezen. Het zorgde voor meer overzichtelijkheid. Besluit dit dus voor jezelf!

Titel: Een zee van leugens ♥ Auteur: E. Lockhart ♥ Uitgeverij: De Fontein
Aantal pagina’s: 341 ♥ ISBN: 9789026162428 ♥ ISBN: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel De Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.