This month’s Favoritez #79 – mei 2023

Mijn vorige maandoverzicht eindigde in Seattle en inmiddels zijn we alweer een maand langer op reis! Aan de ene kant vliegt de tijd, tegelijkertijd voelt dat voor ons ook weer niet zo. Zo voelt bijvoorbeeld Miami (het begin van onze reis) echt maanden geleden, terwijl we nu bijna twee maanden weg zijn. Mei stond vooral in het teken van Hawaii en Japan en daar ga ik je in dit maandoverzichtje meer over vertellen. Lees je mee?

Mei begon in Seattle, echt een heerlijke stad. Op een zonnige dag namen we de ferry naar Bainbridge Island en dat is tot nu toe een van mijn favoriete momenten van de reis. We hadden een geweldig uitzicht over de skyline van de stad, zonnetje op ons gezicht, loved it!

Tijd voor wat artikeltjes. Ook op reis pak ik af en toe een dagje (of half dagje) om wat artikelen te schrijven. Zo schreef ik bij de (prachtige) Starbucks Reserve in Seattle mijn vorige maandoverzichtje (en nog wat recensies) en dit maandoverzicht schrijf ik grotendeels bij een Starbucks Reserve in Tokyo.

En toen was het tijd om door te vliegen naar onze volgende bestemming: Kona, Hawaii! We verbleven eerst 5 dagen op the Big Island. Ik hou van de uitzichten vanuit het vliegtuig!

En we pakten gelijk een mooie zonsondergang mee.

In Kona hadden we een auto gehuurd en hebben we in een paar dagen hele mooie dingen gezien, waaronder dit zwarte strand waar bijna niemand was.

Ook bezochten we de vulkaan op the Big Island en dit was een van mijn favoriete plekken. Big Island (en eigenlijk heel Hawaii, wat we ervan gezien hebben in ieder geval) was echt bizar en weergaloos qua natuur. Dikke tip, ook al is het een heel eind vliegen vanuit Nederland.

En kijk dan, dit was ook zo’n fijne plek! We hebben hier een paar uurtjes op het strand gelezen, beetje lezen, mensen kijken. En hoe blauw is deze zee? Dit is toch niet normaal?

Door naar Honolulu (op het eiland Oahu), een vlucht van 35 minuten. En dit belooft toch gelijk veel goeds?

En daar was Vin jarig! We hebben het goed gevierd met een etentje, wijn en natuurlijk taart bij de Cheesecake Factory. Jum!

Op Hawaii hebben we vooral lekker bij het zwembad gelegen…

… bij fijne hotspots gegeten en gedronken…

… Pearl Harbor bezocht…

… en een mooie hike gedaan. Hawaii was echt een heerlijke bestemming, we hebben zo genoten!

En toen vlogen we door naar Tokyo. Een vlucht van 8,5 uur, 19 uur tijdsverschil, maar wel in een soort van business class. We hadden heerlijk ruime stoelen, konden languit liggen, pure perfectie. Ik ben nu wel verpest voor het leven, want ik wil nooit meer anders vliegen.

En toen waren we in Tokyo. En eerlijk? We hebben in het begin heel erg moeten wennen. Het was een complete cultuurshock, we hadden een enorme jetlag en vonden de stad in het begin niet fantastisch. Maar gelukkig kwamen we daar al snel overheen en hebben we in Tokyo echt een paar heerlijke dingen gedaan. Zo bezochten we het drukste kruispunt ter wereld…

… hebben we de mooiste latte art ooit laten maken. Hoe goed lijkt Mango? ♥

… hebben we geknuffeld met egeltjes…

… aten we gyoza’s (waar we stiekem voor naar Japan gingen)…

… gingen we naar de dierentuin waar we een half uur in de rij hebben gestaan voor een fotomomentje van 2 minuten met de panda’s…

… bezochten we onze eerste tempel in Japan…

… gingen we naar Disneyland (en ik kocht Mickey oren, ik was als een kind zo blij)…

… en bezochten we het paleis van de keizer (helaas werden we niet uitgenodigd op de thee).

Als je in Japan bent moet je natuurlijk aan de karaoke en dat hebben we uiteraard gedaan. Gelukkig hadden we een (geluiddicht) hokje met z’n tweeën, want dat kattengejank van ons was niet aan te horen, haha!

Tijdens een regenachtige dag in Tokyo besloten we naar de Starbucks Reserve te gaan met onze laptopjes. Vin deed wat rondom de reis en ik typte wat artikeltjes, heerlijk zulke dagen!

We sloten ons Tokyo avontuur af in de Skytree, met een grandioos uitzicht over de stad. Op zulke plekken realiseer je je pas echt hoe groot die miljoenenstad daadwerkelijk is.

En toen was het tijd om de Shinkansen (bullettrain) naar de volgende plek te nemen. We hadden last minute onze planning een beetje omgegooid en zo gingen we eerst voor 3 dagen naar Osaka. In een kleine 2,5 uur bracht een supersnelle trein ons zo’n 500 kilometer verderop.

Die eerste dagen in Osaka hebben we vooral doorgebracht buiten het centrum. De eerste dag gingen we naar een Outlet centrum waar we vooral lekker hebben geluncht met bagels.

De tweede dag gingen we naar Universal Studios Japan en dat is (tot nu toe) ons favoriete pretpark geworden. Wat een fantastisch park! Enne, niet onbelangrijk, ik ging op de foto met Bob! ♥

Na twee volle dagen verlieten we Osaka (maar we kwamen nog terug) en we gingen naar Kyoto. Dat werd direct onze favoriete stad in Japan (maar we hebben Hiroshima en Fukuoka nog in het vooruitschiet). In Kyoto liepen we door oude, kleine straatjes, aten we Gyoza én donuts, bezochten we het bamboo bos, liepen we ook een rondje lang de wereldberoemde rode poorten, gingen we bowlen, brachten we een bezoekje aan het mameshiba café en aten we sushi van de trein.

Vet leuke stad, Kyoto, maar wel enorm druk!

En toen waren we weer terug in Osaka. Maar daar lees je alles over in het maandoverzicht van juni. Juni zal voornamelijk in het teken staan van Zuid-Korea, maar ook nog een stuk Japan (Osaka, Hiroshima en Fukuoka) en een heeeeeeeel klein stukje Singapore.

Hoe was jouw maand mei?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.