Maxton Hall College – Mona Kasten

Eerder las ik de heel verslavende Again-serie van Mona Kasten. Dat smaakte absoluut naar meer en toen ik zag dat Boekerij een andere serie van deze auteur in een heel mooi jasje zou stoppen was ik helemaal om: deze moest ik lezen! Ik ontving een exemplaar en vandaag lees je mijn recensie!

Geld, glamour, luxe en macht – de vier kwaliteiten die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en Ruby weet donders goed dat ze niet thuishoort tussen haar elitaire medestudenten. De klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen doodgewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby maar één ding: zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.

Ruby brengt vrijwel al haar tijd door in de eeuwenoude bibliotheek, met haar neus diep in de stoffige, in leer gebonden boeken. Op veilige afstand van iedereen en bovenal van de schatrijke James Beaufort, de onofficiële leider van het college. Maar dan ontdekt Ruby iets wat niemand anders weet – een geheim dat desastreus zou kunnen zijn voor de reputatie van de familie Beaufort. Voor ze het weet bevindt ze zich precies daar waar ze nooit wilde zijn: diep in het verraderlijke web van Maxton Hall. Komt ze hier weer ongeschonden uit?

O, mensen, wat een heerlijkheid allemaal! Maxton Hall College is het eerste deel in de serie, en anders dan de Again-serie, draait de hele serie om Ruby en James. Je leert ze in dit eerste deel erg goed kennen, vooral omdat je het verhaal vanuit beide perspectieven leest, wat enorm fijn is. Ruby is een toffe, stoere meid, maar ik vond de gesloten James ook een fijn personage om bij mee te lezen. En o, wat heeft de auteur de sfeer op de dure, exclusieve school goed op papier gezet!

Het verhaal is een klein beetje fout, maar dat maakt het juist zo fijn om te lezen. Het is ook enorm verslavend en het deed me ergens wel een beetje denken aan De Royals van Erin Watt. Het boek is enorm verslavend en moeilijk weg te leggen, dus bereid je voor op een fijne leessessie (zet alvast wat drinken en snacks klaar), want je wil dit boek in één keer uitlezen! Ook heeft dit boek weer de heerlijke, vlotte schrijfstijl die je misschien van Mona Kasten kunt kennen uit de Again-serie, dus enorm genieten!

Het einde is sterk, maar niet heel erg fijn voor de lezer, aangezien je nu nog een hele tijd moet wachten op het vervolg. Hoewel ik het verhaal echt heerlijk vond, had ik er misschien net iets meer van verwacht. Wel heb ik bepaalde ideeën waar het verhaal heen gaat en ik ben heel erg benieuwd hoe (en of) de auteur dit gaat uitwerken. Ik kijk in ieder geval halsreikend uit naar het volgende deel en hopelijk stopt Boekerij dat deel in een net zo mooi jasje!

Absoluut een heerlijke read en een dikke aanrader voor een cadeautje onder de boom! Prachtige hardcover, mooie sprayed edges, een verslavend verhaal en twee personages met fijne chemie. Wat heb je nog meer nodig?

Heb jij al eens een boek van Mona Kasten gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Maxton Hall College ♥ Auteur: Mona Kasten ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 365 ♥ ISBN: 9789022597484 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.